Heinz Hönig

Acteur

Heinz Hönig is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Tatort - Rendez-vous

1990 | Mysterie

Duitsland 1990. Mysterie van Martin Gies. Met o.a. Ulrike Folkerts, Michael Schreiner, Nele Mueller-Stöfen, Hans-Günther Martens en Jürgen Vogel.

Twee welgestelde vrijgezellen worden vermoord. Net voor hun dood hadden zij een afspraakje met de achttien-jarige Mueller- Stöfen, overdag een onopvallende kassière in een garage, maar 's avonds een mannenverslindster. De leuk ogende Folkerts als de hippe Kommissarin Lena Odenthal bijt zich meteen vast aan het meisje dat dagelijks een ware metamorfose ondergaat. Regisseur Gies schreef ook het scenario. Het camerawerk is van Hans-Jörg Allgeier.

Die Leichten Zeiten sind vorbei

1983 | Komedie

Duitsland 1983. Komedie van Ulli Weiss. Met o.a. Heinz Hönig, Jan Fedder, Alexa Riechert, Margit Thistina van en Eyck.

De film vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee dertigers, de taxichauffeur Harry en de weinig succesvolle schilder Pit. Deze komedie probeert het levensgevoel van een generatie uit te drukken, maar blijft grotendeels in clichés steken.

Danni

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Martin Gies. Met o.a. Brigitte Karner, Robert Hunger-Bühler, Dominik Graf, Barbara Freier en Heinz Hönig.

Een jonge vrouw bindt haar man aan zich door constant met zelfmoord te dreigen. De man verliest zijn beroep. Een beetje moeilijke psychologische studie die neigt naar een melodrama door het zwakke scenario.

Sei zärtlich, Pinguin

1982 | Romantiek, Erotiek, Komedie

Duitsland/Oostenrijk 1982. Romantiek van Peter Hajek. Met o.a. Marie Colbin, Heinz Hönig, Rainer Hunold, Debbie Neon en Helga Uhlig.

Een jonge vrouw, die een bureau voor relatiebemiddeling runt, heeft zelf relatieproblemen. Haar seksuele wensen komen niet met die van haar partner overeen. Na enige tijd gescheiden geleefd te hebben keren de twee weer bij elkaar terug. De film pleit voor openheid en tederheid in relaties maar vervalt vaak tot het niveau van een doorsnee seksfilm.

Mit starrem Blick aufs Geld

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Helga Reidemeister. Met o.a. Hilde Kulbach en Heinz Hönig.

Een film over een fotomodel, dat bij het ouder worden kritischer tegenover haar beroep gaat staan. Een enigszins moralistische film die de schone schijn van de modellenwereld in beeld brengt.

Tatort - Der Zeuge

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Peter Adam. Met o.a. Jörg Hube, Claudia Demarmels, Heinz Hönig, Uwe Dallmeier en Walter Renneisen.

Inspecteur Haferkamp is ziek en de recherche in Essen stuurt collega Baumann (Dallmeier) als extra kracht naar Frankfurt. Een vroeger in het Roergebied opererende bende vrouwelijke bankrovers heeft met pistoolschoten een bewaker levensgevaarlijk verwond. Baumann speelt voor lokaas in de rol van een voor de vrouwelijke verdachten bedreigende getuige. Scenario van Peter Adam. Camerawerk van Helge Weindler.

Das Ende des Regenbogens

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Uwe Fieszner. Met o.a. Thomas Kufahl, Slavica Rankovi[KA1]c, Udo Samel, Sabine Baruth en Elisabeth Walinski.

Een inmiddels uit de Duitse film bekend geworden locatie: Bahnhof Zoo in Berlijn, de vaste plek van een zeventienjarige zwerver en winkeldief, die tenslotte maar zelfmoord pleegt omdat niemand hem in de maatschappij nodig blijkt te hebben. Een aangrijpend relaas.

Paul kommt zurück

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Peter F. Bringmann. Met o.a. Manfred Krug, Loumi Jacobesco, Tilo Prückner, Heinz Hönig en Dieter Augustin.

Brandkastenkraker Paul Schlieff (Krug) is rond de vijftig specialist met de thermische lans. Hij heeft zeven jaar gebromd voor zijn onorthodoxe kostwinning in een gevangenis in Luxemburg. Hij wil zich nu terugtrekken en gaan leven van zijn beleggingen die hij gedaan heeft.

Messer im Kopf

1978 | Drama, Thriller

Duitsland 1978. Drama van Reinhard Hauff. Met o.a. Bruno Ganz, Angela Winkler, Hans Christian Blech, Hans Brenner en Heinz Hönig.

Een wetenschappelijke medewerker haalt 's avonds zijn vrouw van haar werk, een jeugdhonk, waar de politie met harde hand aan het ontruimen is. Een politieman schiet de volstrekt onkundige wetenschapper een kogel in het hoofd, waarna de man in de pers als een steeds gevaarlijker terrorist wordt afgeschilderd. Het genre van de misdaadfilm als een uiterst spannend, vlijmscherp commentaar op de kleinburgerlijke maatschappij. Het scenario is van Peter Schneider. Het camerawerk is van Frank Brühne.

Heinrich

1977 | Historische film, Drama

Duitsland 1977. Historische film van Helma Sanders-Brahms. Met o.a. Grischa Huber, Heinrich Giskes, Hannelore Hoger, Heinz Hönig en Lina Carstens.

Indrukwekkende weergave van het leven en de zelfmoord van Heinrich von Kleist, perfect geënsceneerd en geregisseerd, waarbij de filmmaakster zich diep in de gevoelswereld van de schrijver ingeleefd heeft.

Unter dem Pflaster ist der Strand

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Helma Sanders. Met o.a. Grischa Huber, Heinrich Giskes, Heinz Hönig en Gesine Strempel.

Er wordt te veel gepraat en de studentenbeweging van 1968 is al te vaak als onderwerp genomen om nog langer een geloofwaardige mythe te kunnen zijn. Scenario van de regisseur, camerawerk van Thomas Mauch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heinz Hönig op televisie komt.

Reageer