Glyn Houston

Acteur

Glyn Houston is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Heartland

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Kevin Billington. Met o.a. Anthony Hopkins, Lynn Farleigh, Glyn Houston, Mark Lewis Jones en Martin Glyn Murray.

Een melkveehouder uit Wales moderniseert zijn boerderij, maar raakt in financiƫle problemen als hij door een EG-maatregel gedwongen wordt zijn produktie te verkleinen. Hopkins is zeer overtuigend als de man wiens wereld instort en die slechts in staat is tot machteloze woede.

Conspiracy

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Christopher Barnard. Met o.a. Glyn Houston, Kate Hardie, James Wilby, Steven Pacey en Tony Caunter.

Duistere suspense film over een Amerikaanse minister van defensie met een niet aflatende hunkering voor seks met jonge prostituƩetjes. De moeder van een van zijn slachtoffertjes, die zelfmoord beging, komt dertig jaar later wraak nemen en een geheim agent probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Tevergeefs. Overslaan.

Where the Buffalo Roam

1966 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Drama van Gareth Davies. Met o.a. Hywel Bennett, Megs Jenkins, Aubrey Richards, Glyn Houston en Richard Davies.

Een geestelijk gestoorde, ongeletterde puber leeft in zijn dromen het leven van zijn helden uit het Wilde Westen. Fantasie en werkelijkheid gaan echter door elkaar heen lopen, met tragisch resultaat. Een van de eerste toneelstukken van Dennis Potter, met een uitstekende Hywel Bennett als de jongen die geen kansen krijgt in het leven. Meg Jenkins is huiveringwekkend als de moeder die niet begrijpt dat ze mede schuldig is aan de tragedie van haar zoon. Een eersteklas drama.

The Secret of Blood Island

1965 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Actiefilm van Quentin Lawrence. Met o.a. Barbara Shelley, Jack Hedley, Charles Tingwell, Patrick Wymark en Michael Ripper.

Een vrouwelijke agent wordt per parachute gedropt in een gevangenkamp in Malakka achter de vijandelijke linies.

The Brigand of Kandahar

1965 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Avonturenfilm van John Gilling. Met o.a. Ronald Lewis, Oliver Reed, Duncan Lamont, Yvonne Romain en Catherine Woodville.

Voornamelijk onzin film, gesitueerd in een Brits garnizoen in het India van 1850 met uitgelaten inboorlingen; goede acteurs doen hun uiterste best.

Panic

1963 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1963. Misdaad van John Gilling. Met o.a. Janine Gray, Dyson Lovell, Glyn Houston, Stanley Meadous en Brian Weske.

Een meisje dat voor een diamanthandelaar werkt, wordt overvallen en raakt haar geheugen kwijt. Een vriendelijke ex- bokser neemt haar onder zijn hoede. Een redelijk misdaad-drama.

Solo for Sparrow

1962 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Mysterie van Gordon Flemyng. Met o.a. Anthony Newlands, Glyn Houston, Michael Coles, Allan Cuthbertson en Ken Wayne.

Een kleine, verzorgde detectivefilm, naar Edgar Wallace`s thriller [KL]The Gunner[KLE] (1929). Michael Caine in een kleine bijrol. De film werd samen met NUMBER SIX in Nederland vertoond als: SCOTLAND YARD TAKES A REVENGE.

Emergency

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Francis Searle. Met o.a. Glyn Houston, Zena Walker, Dermot Walsh en Colin Tapley.

Volledig geslaagd als celluloidvuller; Walker en Walsh vinden een herbevestiging van hun huwelijk, terwijl ze wachten of er een bloeddonor kan worden gevonden om het leven van hun dochter te redden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Glyn Houston op televisie komt.

Reageer