Claire Windsor

Acteur

Claire Windsor is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cross Streets

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Frank Strayer. Met o.a. Claire Windsor, Johnny Mack Brown, Anita Louise, Kenneth Thomson en Matty Kemp.

Een chirurg, die zijn beroep 12 jaar geleden opgaf, keert terug maar raakt in liefdesaffaires verzeild. Dat kost hem het leven, maar om het nóg dramatischer te maken, dekt hij zijn moordenaar door te doen alsof het zelfmoord is. De vele westernfans van Brown kunnen hem in deze film niet waarderen, maar veel andere Amerikanen waren in die tijd verzot op deze drama's.

The Frontiersman

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Reginald Barker. Met o.a. Tim McCoy, Claire Windsor, Tom O'Brien, Russell Simpson en Lillian Leighton.

Kapitein McCoy wil in 1813 vrede sluiten met de Creek-Indianen. Maar het opperhoofd, Hagney, weigert en de strijd krijgt een dramatische climax.

The Bugle Call

1927 | Drama

Verenigde Staten 1927. Drama van Edward Sedgwick. Met o.a. Jackie Coogan, Claire Windsor, Herbert Rawlinson en Sarah Padden.

Debuut van het voormalige voetbalidool Brown, goede bezetting, met Coogan als de bugelspeler die bij zijn stiefmoeder (Windsor) woont. Een militaire soap opera met Rawlinson als held.

Foreign Devils

1927 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1927. Avonturenfilm van W.S. Van Dyke. Met o.a. Tim McCoy, Claire Windsor, Cyril Chadwick, Frank Currier en Emily Fitzroy.

McCoy is een legerkapitein in Peking gedurende de Bokser-opstand. Hij weet Windsor te redden en zelf de stelling te houden. Geen western, maar McCoy kon volgens MGM nauwelijks wat anders spelen dan een legerofficier. Peter Kyne schreef het verhaal en Clyde De Vinna deed het camerawerk.

Rupert of Henztau

1923 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1923. Avonturenfilm van Victor Heerman. Met o.a. Adolph Menjou, Irving Cummings, Bert Lytell, Claire Windsor en Elmo Lincoln.

Een aardig gespeeld verhaal, één van de eerste produkties van Selznick over de koning van Ruritania, wiens plaats na moord wordt ingenomen door een dubbelganger, die het ook niet lang maakt. Naar het boek van Anthony Hope. In 1915 al door de Britten verfilmd.

The Raiders

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Nate Watt. Met o.a. Franklyn Farnum, Bud Osborne, Vester Pegg, Claire Windsor en Frederick Spult.

Mountie-western met Farnum als lid van de befaamde Canadese politie te paard, die met een collega achter een bende whiskey- smokkelaars aanzit. Matig interessant, door William Wing geschreven naar het verhaal The Whiskey Runners van Bertrand W. Sinclair. Eén van Farnums Canyon-westerns.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claire Windsor op televisie komt.

Reageer