Karen Badalov

Acteur

Karen Badalov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Paradzhanov

2013 | Drama

Oekraïne/Frankrijk/Georgië/Armenië 2013. Drama van Serge Avedikian en Olena Fetisova. Met o.a. Serge Avedikian, Yuliya Peresild en Karen Badalov.

Is er een regisseursleven tragischer dan dat van Sergej Paradzjanov (1924-1990)? In hun roerende hommage aan de Armeense celluloidpoëet weten Avedikian/Fetisova de geest van diens wonderlijke cinema op te roepen. Een vreugde zijn de decors, kostuums, kleuren, belichting, kadrering en mise-en-scène. Sergejs dromen zwieren langs in fruitig verbeelde intermezzi, fragmenten uit onder andere De kleur van granaatappels werden hoogst inventief ingepast. Avedikian, welhaast Paradzjanovs evenbeeld, is groots als de aandoenlijk joyeuze meesterfabuleerder die onder het misdadige communistenregime tracht te overleven.

The Grave Case of Charlie Chaplin

1994 | Mysterie, Misdaad

Zwitserland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1994. Mysterie van Paul Pawlikowski. Met o.a. Karen Badalov, Jacek Braciak, Igor Avdiev, Igor Scio en Roger Jendly.

Een jonge Russische vluchtelinge werkt samen met een jonge Italiaanse. Ze hebben een plannetje bedacht om snel veel geld te verdienen. Samen met enkele vrienden stelen ze het stoffelijk overschot van de beroemde komiek Chaplin waarvoor ze losgeld eisen. Slapstick-interpretatie van een van de meest wansmakelijke misdaden uit de filmgeschiedenis. De film is niet bedoeld als reconstructie van deze zaak, maar is een vreemde variatie op een thema, ook al is scenarist/regisseur Pawlikowski niet helemaal in zijn taak geslaagd. De humor is plat en kan niet overtuigen. Acteursprestaties zijn niet bijzonder. David Lee Parsons kruipt onder de bolhoed van Chaplin. Fotografie van Witold Stok.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karen Badalov op televisie komt.

Reageer