Bohumila Zelenková

Scenarist

Bohumila Zelenková is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Jack se budi princezny

1977 | Fantasy, Familiefilm

Servië en Montenegro 1977. Fantasy van Václav Vorlícek. Met o.a. Jiří Sovák, Milena Dvorská, Vladimír Menšik, Frantisek Filipovsky en Marie Horáková.

Redelijk vrije bewerking van het beroemde sprookje [KL]De schone slaapster[KLE], ook bekend als [KL]Doornroosje[KLE] over een koningsdochter, waarover een boze fee de vloek uitspreekt, dat zij zich op haar zeventiende verjaardag verwonden zal aan een scherp voorwerp, waardoor het hele rijk in een diepe slaap zal vallen. Aldus geschiedt ondanks de list van haar ouders, maar dankzij de liefde van een prins wordt zij (en het rijk) wakker gekust; ze gaan trouwen en leefden daarna nog lang en gelukkig. Dit onschuldige werkje is al geschikt voor wie gaat leren lezen en schrijven. Het scenario is van Bohumila Zelenková en František Uldrich stond achter de camera.

Velke trapeni

1974 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1974. Familiefilm van Jirí Hanibal. Met o.a. Renata Masková, Marie Vrábalova, Zuzana Fiserová, Marek Vasut en Stanislav Winter.

Jana (Maskova[KA1]a) is veertien. Haar ouders zijn gescheiden. Haar zusje is met moeder (Martinkov[KA1]a) in de provincie gaan wonen en zij werd toegewezen aan haar vader (Cupak). Ze zit op een internaat, omdat vader het te druk heeft met zijn werk en een nieuwe vriendin. Vader komt haar nauwelijks bezoeken en Jana heeft vriendschap gesloten met Lenka (Vrábalova), maar dat is tot op een zekere hoogte surrogaat. Als vader uiteindelijk naar veel afstel op bezoek komt met zijn nieuwe vriendin, is Jana diep teleurgesteld in vaders egoïsme. Ze verlaat de kostschool om naar haar moeder en zusje te gaan. Deze film zit voor de jonge kijker die nog op de basisschool zit, nogal complex in elkaar en verheerlijkt het instituut ten koste van het gezin. Scenario van Bohumila Zelenková en Otto Zelenka. Camerawerk van Jan Novák.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bohumila Zelenková op televisie komt.

Reageer