Marie Málková

Acteur

Marie Málková is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Skaredá dedina

1975 | Drama

Servië en Montenegro 1975. Drama van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Chromík, Marie Málková, Petr Čepek, Jana Hláváčková en Vilém Pfeifer.

De Grote Depressie trof Midden-Europa net zo hard als West- Europa of de V.S. Josef Jurica (Chrom[KA1]ik) raakt in 1932 werkloos en keert met vrouw en kind van de grote stad terug naar het platteland naar de boerderij van zijn ouders. Zijn broer Vendel ([KA5]Cepek) bekijkt hen niet alleen als uitvreters, maar ook als een potentieel gevaar voor de aan hem beloofde erfenis, want Josef is een harde werker en hij een drinkebroer. Als een verzekeringsagent een brandverzekering wil slijten, krijgt Vendel een ideetje: de dorpsgek Ondrys (Hru[KA5]sinsk[KA1]y jr.) staat bekend als pyromaan. De misdaad loont echter niet, maar voordat het zo ver is, hebben we kennis gemaakt met een reeks dramatische gebeurtenissen. Het gedateerde sociale drama van Kachy[KA5]na wordt gekenmerkt door het pakkende realisme uit de voormalige communistische arbeidersstaat Tsjecho-Slowakije. Wie de onwerkelijke kantjes wegdenkt, heeft te maken met een interessante film, die natuurlijk niet tegen oudere (GRAPES OF WRATH) of moderne films over een dergelijk onderwerp op kan. Voor cinefielen nog altijd de moeite waard. Het scenario is van Josef Vaculik en Jan Matejovsky, die de roman van Petr Jilemnicky bewerkten. Het camerawerk is van Jíři Macak.

Die Gestohlene Schlacht

1972 | Avonturenfilm

Servië en Montenegro/DDDE 1972. Avonturenfilm van Erwin Stranka. Met o.a. Manfred Krug, Marie Málková en Herwart Grosse.

Het beleg van Praag tijdens de Zevenjarige Oorlog. Een befaamde dief krijgt opdracht de stad binnen te dringen en de poorten te openen voor het Pruisische leger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie Málková op televisie komt.

Reageer