Mario Lozano

Acteur

Mario Lozano is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

O toque do Oboé

1999 | Fantasy

Paraguay/Brazilië 1999. Fantasy van Cláudio MacDowell. Met o.a. Paulo Betti, Mario Lozano, Arturo Fleitas, Leticia Vota en Graciela Canepa.

Ergens in een Zuid-Amerikaans dorpje is het de volgende dag nog erger dan vorige. Alles is stil komen te staan, het leven is supersaai en de plaatselijke bioscoop heeft zijn deuren gesloten. Begrafenissen worden alleen nog maar begeleid door de doodgraver. Dan komt Augusto (Betti). Hij is de allereerste toerist in jaren. Hij speelt voor zijn genoegen op de hobo en zet het stadje op stelten: de bioscoop gaat weer open, iemand staat op van zijn graf, en een vrouw telefoneert met god. Ondertussen vindt de plaatselijke politiecommissaris Flores (Fleitas) dat er iets niet pluis moet zijn met Augusto. Zijn motieven zijn eerder emotioneel dan professioneel, want Aurora (Vota), de eigenaresse van de bioscoop is zijn verloofde. Het uitgangspunt voor het scenario van Joaquim Assis, producent Hugo Gamarra en regisseur MacDowell is best intrigerend, maar het is helaas verschrikkelijk slecht uitgewerkt en het resultaat is ongeloofwaardig. De film bevat hele trage stukken die voorwaar heel erg lang duren, technisch rammelt hij aan alle kanten, het camerawerk van Toca Seabra is letterlijk heel duister en het spel is houterig. Deze Zuid- Amerikaanse coproductie is een regelrechte afrader.

Sur

1988 | Drama

Frankrijk/Argentinië 1988. Drama van Fernando Solanas. Met o.a. Susu Pecoraro, Miguel Angel Sola, Philippe Léotard, Lito Cruz en Roberto Goyemeche.

'Muziek is de ziel van de mensheid' volgens de regisseur. Die is dan ook alom schetterend, betoverend, meeslepend en nostalgisch. De film beschrijft de turbulente geschiedenis van Argentinië door middel van de onsamenhangende herinneringen van een tegenstander van de militaire dictatuur, die in 1983 na vijf jaar te hebben gezeten uit de gevangenis kwam. Het blijkt dat zijn vrouw ontrouw is geweest, waardoor hij nog verder gebroken raakt. Hij zakt weg in gemijmer over de dierbare herinneringen, die hij koestert over zijn vrienden van weleer. De film zit vol abrupte overgangen, herhalingen, beelden uit verleden en heden, waardoor de koortsachtige gespannenheid van de hoofdpersoon volmaakt wordt weergegeven. Een tragisch maar ook poëtisch fresco. Het perfecte afstandelijke camerawerk van Felix Monti suggereert een gevoel van eenzaamheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Lozano op televisie komt.

Reageer