Juan Piquer is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

El escarabajo de oro

1997 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Spanje 1997. Familiefilm van Vicente J. Martín en Vicente J. Mart´n. Met o.a. Andrés Alexis Fernández, Juan Carlos Gabarda, Juan Carlos Lee, Alicia Ramírez en Mónica Valero.

De jonge William Legrand (Fern[KA1]andez) arriveert in het gezelschap van zijn knecht Jupiter (Lee) op een Kara[KA3]ibisch eiland, in de hoop een schat te vinden in de gezonken Spaanse gallioenen. Het geluk is met hen wanneer hij, naast een vreemde gouden kever, een zak vindt waarin het plan steekt van de plaats waar de schat van kapitein Kidd begraven ligt. Ze krijgen de hulp van Lt. Grant (Sanch[KA1]is), die echter van plan is de schat te stelen zo gauw ze hem gevonden hebben. Maar dan verschijnen er eensklaps spookachtige figuren uit de zee: de spoken van de piraten, geleid door kapitein Kidd (Bra[KA6]na). Een slordige, overbodige herverfilming van het beroemde verhaal van Edgar Allan Poe. Je kan er geen ogenblik in geloven en ook al is de stijl duidelijk gericht op een jong publiek, toch zijn er enkele gruweleffecten in verwerkt die de allerjongsten zullen afschrikken. Het peil van de vertolkingen tart alle verbeelding en de barslechte Engelse na-synchronisatie werkt nog eens zo negatief. Poe`s schitterende verhaal werd op vakkundige wijze de vernietiging ingeschreven door Juan Piquer (die zelf als regisseur ook enkele miskleunen op zijn naam heeft staan). Fotografie is van Tomás Más. Exporttitel: THE GOLD BUG.

Los Nuevos extraterrestres

1983 | Sciencefiction

Spanje 1983. Sciencefiction van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Nina Ferrer, Emilio Linder en Frank Braña.

Diverse bovenaardse wezens komen tevoorschijn uit een paar zonderlinge eieren. Een zeer slechte B-film.

Los Diablos del mar

1981 | Avonturenfilm

Spanje 1981. Avonturenfilm van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Frank Braña, Patty Shepard en Gerard Tichy.

Een schip wordt door zeerovers gekaapt. Een zeer slechte verfilming van de roman Un capitain de 15 ans van Jules Verne. Deze roman was daarvoor ook al door Jesus Franco verfilmd.

1.000 gritos tiene la noche

1981 | Horror

Puerto Rico/Spanje 1981. Horror van Juan Piquer. Met o.a. Christopher George, Ian Sera, Edmund Purdom, Jack Taylor en Frank Braña.

Op een Amerikaanse universiteit beginnen de misdaden elkaar op te volgen. Een kopie van de bloederige Amerikaanse 'psychokillers', belachelijk en van een zo minderwaardige kwaliteit dat hij in 1984 werd uitgekozen als de slechtste produktie uit de filmgeschiedenis. Ook bekend als PIECES.

Supersonic Man

1979 | Sciencefiction

Spanje 1979. Sciencefiction van Juan Piquer. Met o.a. Michael Coby, Cameron Mitchell, Diana Polakow, Richard Yesteran en José María Caffarel.

De als eenvoudige detective op aarde opererende Mr. Supersonic (Coby) moet hevig in de slag met de vreselijke Dr. Gulk (Mitchell), die grote hoeveelheden radioactief iridium steelt en vooraanstaande natuurkundigen kidnapt om zijn grote droom te verwezenlijken: het verwerven van de wereldheerschappij! In deze film kan men plotelementen aantreffen van BATMAN, DR. SATAN, SPIDERMAN, SUPERMAN, STAR WARS, de James Bond-cyclus, enz. en dat alles met een budget dat in een toffeepapiertje past. Onbedaarlijk lachen dus, om alle verregaande nonsens, maar een zéér ontvankelijke en goedmoedige bui is wel een eerste vereiste. De regisseur is op de titelrol vermeld als Piquer Simon.

Viaje al centro de la tierra

1977 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Spanje 1977. Avonturenfilm van Juan Piquer. Met o.a. Kenneth More, Pep Munne, Ivonne Sentis, Frank Brana en Jack Taylor.

Een van de betere adaptaties van Jules Vernes Reis naar het Middelpunt der Aarde: aan de hand van een oud logboek maken een verstrooide professor, diens dochter en haar verloofde een reis door de aardbol, beginnend bij een IJslandse vulkaan en eindigend bij Stromboli in Italië. Fraai gefotografeerd en goed geacteerd. Ook bekend als JOURNEY TO THE CENTRE OF THE EARTH en WHERE TIME BEGAN.