Christoph Brunner

Editor

Christoph Brunner is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Im Keller

2014 | Documentaire

Oostenrijk 2014. Documentaire van Ulrich Seidl.

Mannen van middelbare leeftijd die een ondergrondse schietbaan hebben gebouwd en elkaar met bier in de hand ophitsen met de gebruikelijke anti-islamretoriek. Stellen die hun sm-fantasieën in de kelder uitleven, of mannen die gezellig samen marsmuziek spelen terwijl de muren behangen zijn met nazi-parafernalia. Dit rariteitenkabinet van ‘normale’ Oostenrijkers en hun kelders is ontegenzeggelijk boeiend en vermakelijk, maar Ulrich Seidls gebruikelijke strategie om mensen in tableau-stijl bewegingloos voor de camera te zetten voelt als prijsschieten. Waar kijk je nou eigenlijk naar? Naar een nationale volksaard of naar Seidls groteske verbeelding daarvan?

Contact High

2009 | Komedie

Oostenrijk/Duitsland/Polen/Luxemburg 2009. Komedie van Michael Glawogger. Met o.a. Michael Ostrowski, Raimund Wallisch, Alexis Santiago Hernandez, Jeremy Strong en Victor Varnado.

Stoner-komedie van wijlen Michael Glawogger (1959-2014), de Oostenrijkse cineast die vooral bekendheid geniet vanwege zijn documentaires over werkende armen in Azië en Afrika. Contact High is een psychedelische kijkdoosfilm waarin twee kleurrijke stumpers een verloren tas van een drugsdealer moeten opsporen en retourneren. Kortom, Fear and Loathing in Poland, met personages die met en zonder drugs achter de kiezen opvallen tussen het gepeupel. Voeg daarbij een hitsige gay drugsbaas en mild homofobe lakeien en je hebt een platgetreden komedie, met unieke rafelrandjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christoph Brunner op televisie komt.

Reageer