Gay Hamilton

Acteur

Gay Hamilton is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Questo si che è amore

1977 | Familiefilm

Italië 1977. Familiefilm van Filippo Ottoni. Met o.a. Christopher George, Gay Hamilton, Sven Valsecchi en Mauro Curi.

Het zoontje van een Britse tv-ster moet vanwege zijn bloedziekte - die hem zonder weerstand voor alle bacteriën maakt - in een steriele ruimte van een ziekenhuis verblijven. Hij doet van daaruit pogingen om zijn gescheiden ouders te herenigen. Teneinde voor de eerste en laatste keer Kerstmis bij zijn ouders te vieren, ontsnapt hij uit het ziekenhuis en kan dan ook de buitenwereld verkennen. Ongegeneerde smartlap, die zorgvuldig is gemaakt en doeltreffende regie van de kinderen heeft, zowel van de kranige patiënt als van zijn medeplichtige vriendje. De volwassenen zijn vlak getekend en gespeeld; maar een immense herdershond steelt uiteindelijk de show.

Barry Lyndon

1975 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee, Gay Hamilton en Steven Berkoff.

Magistraal kostuumepos van Stanley Kubrick over de achttiende-eeuwse Ierse avonturier en fortuinzoeker Redmond Barry, die zich voordoet als de edelman Sir Redmond Hillary of Barryton. Na een conflict met de familie van zijn geliefde nicht Nora en een - prachtig verfilmd - duel met haar aanstaande echtgenoot Captain Quin, zit er voor koppige Barry weinig anders op dan de benen te nemen. De oorlog wacht. Perfectionist Kubrick liet speciale lenzen ontwikkelen om zonder gebruik van kunstlicht te kunnen filmen. De muziek (onder andere het Trio in e van Schubert) vormt zoals altijd bij Kubrick een integraal onderdeel van het project.

A Challenge for Robin Hood

1968 | Avonturenfilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1968. Avonturenfilm van C M Pennington-Richards en C. M. Pennington-Richards. Met o.a. Barrie Ingham, James Hayter, Leon Greene, Peter Blythe en Gay Hamilton.

Hammer Films produceerde dit onschadelijke maar onbeduidende avonturenverhaaltje, weinig interessant behalve voor kinderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gay Hamilton op televisie komt.

Reageer