Espen Thorstenson is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bak Sju Hav

1991 | Familiefilm, Drama

Pakistan/Noorwegen 1991. Familiefilm van Saeed Anjum en Espen Thorstenson. Met o.a. Sajid Hussain, Zafar Malik, Rubina J. Rana, Aziz Asri en Adeel J. Rana.

De tribulaties en wederwaardigheden over een familie uit Lahore in Pakistan, die emigreert naar Olso in Noorwegen. Alle clichés, die bestaan over vooroordelen van Pakistani's over Noren en omgekeerd passeren de revue. Hinderlijk aan elkaar verbonden door een in het beeld komende frik. Met een rolbezetting van grotendeels amateurs is nauwelijks sprake van spelprestaties; bovendien is het scenario zwak waardoor het bijna niet onderhoudend is. Hooguit voor een kinderlijk en pretentieloos publiek. Opgenomen op locatie in Pakistan en Noorwegen.

Mormor og de ätte ungene i skogen

1979 | Familiefilm

Noorwegen 1979. Familiefilm van Espen Thorstenson. Met o.a. Anne-Cath Vestly, Eli Ryg en Jon Eikmo.

Een huisje aan de rand van een woud met een vader, moeder, acht kinderen en een schat van een oma vormt een ideaal decor voor deze leuke kinderfilm (zes tot twaalf jaar) naar de voortreffelijke kinderboeken van Vestly.

Mormor og de ätte ungene i byen

1977 | Familiefilm

Noorwegen 1977. Familiefilm van Espen Thorstenson. Met o.a. Inger Johanne Byhring, Anne-Cath Vestly, Svend Skjönsberg, Siri Stonex en Peter Jackson.

Vader, moeder en acht kinderen wonen in een veel te kleine flat in Oslo en krijgen oma te logeren. Oma woont al jaren in een bejaardentehuis en is nooit eerder in de stad geweest. Naar de boeken van Vestly, die zelf de rol van oma speelt. De kinderen staan centraal maar het interessante is dat het vertrouwde materiaal vanuit een sociaal standpunt wordt benaderd, maar nooit te dramatisch, zodat kinderen alles kunnen volgen.