Michael Fickel

Componist

Michael Fickel is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Erich Kästner - Die Geschichte einer lächelnden Moralisten

1999 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1999. Documentaire van Siegfried Schneider. Met o.a. Sven Hanucek, Hans Richter en Peer Schmidt.

Erich Kästner werd geboren in Dresden op 23 februari 1899 als zoon van een fabrieksarbeider en een kapster. Hij had een sterke band met zijn moeder, die hij dagelijks een brief schreef tot aan haar dood in 1951. Erich, een overtuigd pacifist, werd professor, maar stond nooit voor de klas. Hij wou zijn leven wijden aan het theater, maar groeide uit tot een van de populairste Duitse auteurs van zijn generatie. Hij schreef romans in diverse genres, maar zal vooral de geschiedenis ingaan als auteur van de jeugdboeken Emil und die Detektive en Die fliegende Klassenzimmer, die beiden ook verfilmd werden. Tevens werkte hij aan diverse films mee als scenarist. Reeds in de jaren dertig waarschuwde hij de Duitsers in zijn teksten voor het oprukkende monster van het facisme. Tijdens de oorlog kon hij zich buiten de politiek houden en schreef als journalist verschillende teksten waarin hij het nazisme hekelde. Hij stierf op 29 juli 1974. Een goed gedocumenteerde biografische film, waarin tevens fragmenten uit tv-optredens en gefilmde interviews met de schrijver werden opgenomen. Schneider schreef het scenario. Commentaar werd ingesproken door Rainer Buck. Jan Krüger stond in voor de montage en de fotografie is van Hartmut Stidl.

Ruhelos - Kinder aus dem Lebensborn

1993 | Documentaire, Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oostenrijk/Duitsland 1993. Documentaire van Christiane Ehrhardt. Met o.a. Janusz Bukorzycki, Zofia Bukorzycki, Helena Fice, Nils Gunnar en Richard Johnson.

Boeiende documentaire over een vergeten groep nazi- slachtoffers: de meisjes die uit hun familiekring werden weggetrokken om de Arische stammoeders te worden van een superrijk in het Lebensbornproject. Ehrhardt zoekt uit wat er geworden is van de kinderen die hieruit voortsproten. Deze blijken nu nog steeds slachtoffers te zijn, die liefst niet praten over hun herkomst. Ze wonen in Zweden, Polen of Duitsland, maar kunnen hun verleden niet van zich afwerpen. Ehrhardt praat openhartig met hen en met hun familieleden en het gevolg is een pijnlijk document over onwillige slachtoffer die hun eigen ouders niet eens kennen. Commentaar wordt gesproken door Stefanie Beba, Angelika Bender, Christine Blumhoff, Alice Franz-Engelbrecht, Doris Gallart, Jörg Hube, Astrid Kube, Haide Lorenz, Horst Raspe en Horst A. Reichel. Montage is van Elke Schmid en Georg Lotter stond in voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Fickel op televisie komt.

Reageer