Jane Simoneau

Acteur

Jane Simoneau is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Still Holding On: The Legend of Cadillac Jack

1998 | Romantiek, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van David Burton Morris. Met o.a. Clint Black, Lisa Hartman Black, Mac Davis, Rodger Boyce en Bill Bolender.

In 1967 wordt de legendarische rodeoster Cadillac Jack Favor (Black) in Louisiana - onschuldig - tot levenslang veroordeeld wegens roofmoord. Hoe heeft het met deze populaire volksheld zo ver kunnen komen? Vijf jaar ervoor ontmoette hij in Texas de mooie Ponder (Hartman-Black). Binnen de kortste keren trouwden zij en kregen een zoontje. Het leven lachte hen toe. Tot hij op een dag twee lifters oppikte. Hij beseft niet dat het dieven zijn, die niet voor moord terugdeinzen. Als het misdaddige duo later door de politie gearresteerd wordt, tracht een van hen zijn rol te minimaliseren door te 'bekennen' dat Jack een lid van hun bende was. Jack wordt aangehouden en de openbare aanklager ziet in hem de symboolfiguur om aan het publiek duidelijk te maken dat niemand, ook al is hij bekend en beroemd, boven de wet staat. Het is allemaal echt gebeurd, maar de matte vertolking van de titelfiguur door countryzanger Black laat de hele film als een pudding in elkaar zakken. Echtgenote Hartman had beter een andere partner kunnen krijgen. John Miglis schreef het zwakke, zwaar geromantiseerde scenario dat opgebouwd is uit flashbacks. Het camerawerk is van Jack Wallner.

My Boyfriend's Back

1993 | Horror, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1993. Horror van Bob Balaban. Met o.a. Bob Dishy, Paul Dooley, Mary Beth Hurt, Cloris Leachman en Austin Pendleton.

Johnny is al sinds zijn kindertijd smoorverliefd op Missy, maar durfde haar nooit te vragen. Alles wat hij in het werk stelt om indruk te maken, mislukt. Na zijn fiasco's met Friday the 13th probeerde producent Sean S. Cunningham de markt te veroveren met een griezelkomedie voor argeloze tieners, maar het resultaat is van zo'n een laag peil dat de doelgroep er niet warm voor loopt.

Handgun

1982 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Drama van Tony Garnett. Met o.a. Karen Humann, Ben Jones, Jane Abbott, Jane Simoneau en Peggy Akin.

Een jonge lerares uit Boston krijgt een baan aangeboden in Dallas. Ze ontmoet een advocaat, die een wapenverzameling heeft. Als zij niet op zijn amoureuze avances wil ingaan, verkracht hij haar, onder bedreiging van een van zijn vuurwapens. Als ze ontdekt dat ze nergens haar recht kan halen - de kerk en de wet laten haar in de steek - neemt zij begrijpelijkerwijs het recht in eigen hand. Meer een psychologische film, die alles vanuit het vrouwelijke standpunt beschouwt, dan een film met actie. Scenario van de regisseur. Ook bekend als DEEP IN THE HEART.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jane Simoneau op televisie komt.

Reageer