Daniil Demutsky

Cameraman

Daniil Demutsky is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Podvig razvedchika

1947 | Thriller, Oorlogsfilm

Rusland 1947. Thriller van Boris Barnet. Met o.a. Pavel Kadochnikov, Amvrosi Buchma, Viktor Dobrovolsky en Boris Barnet.

Van een oorlogsthriller uit stalinistisch Rusland zou je een flinke dosis propaganda kunnen verwachten, maar dat valt reuze mee - al is het begrijpelijk dat er destijds in de VS weinig publiek voor te vinden was. De film is vrij luchtig van toon en regisseur Barnet, die een bijrol speelt als nazi, houdt de vaart er in. De Sovjetspion Fedotov (Kadochnikov) wordt tijdens WO II naar het bezette Oekraïne gestuurd, waar hij vermomd als Duitse zakenman belangrijke documenten moet zien te stelen van een nazi-generaal. Een Oekraïense collaborateur brengt de missie ernstig in gevaar.

Zemlya

1930 |

SU 1930. Aleksandr Dovzhenko. Met o.a. Stepan Shkurat, Semyon Svashenko en Yuliya Solntseva.

Poëtisch loflied op de Oekraïne, het vaderland van de regisseur, waarin hij de verbondenheid schetst van de mens met de aarde die hem voedt. De film maakte destijds heftige discussies los over de proletarische oriëntering van de Sovjet-filmkunst.

Arsenal

1929 | Zwijgende film, Oorlogsfilm

Rusland 1929. Zwijgende film van Aleksandr Dovzhenko. Met o.a. Semyon Svashenko, Nikolai Nademsky, Amvrosi Buchma en Georgi Khorkov.

Fragmenten uit WO I in de Oekraïne, de Oktoberrevolutie en de contra-revolutie van Petlyoera, waarin de arbeider Timosch de verbinding vormt tussen de verschillende episoden. Eisenstein roemde de ontkoppeling van de handeling van ruimte en tijd: er zit geen doorlopende handeling in de film. Dovzjenko koos voor een dichterlijke benadering in de tussentitels, die geen informatie geven maar louter een emotionele betekenis hebben. Naast Eisenstein, Poedovkin en Vertov behoort Dovzjenko tot de grote revolutionaire Sovjet-regisseurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniil Demutsky op televisie komt.

Reageer