Kit Hesketh-Harvey

Scenarist

Kit Hesketh-Harvey is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Hans Christian Andersen: My Life as a Fairy Tale

2001 | Biografie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2001. Biografie van Philip Saville. Met o.a. Geraldine James, Simon Callow, Steven Berkoff, Mathieu Carrière en Flora Montgomery.

Miniserie. 'Er komt een dag dat heel Kopenhagen wordt verlicht om jou te eren.' Deze voorspelling krijgt de jonge Hans Christian Andersen te horen van een waarzegster. Als enig kind uit een arme familie die in het Deense Odense woont, zoekt de kleine Hans vaak zijn heil in zijn fantasie. De verhalen die hij zo bedenkt, spreken veel mensen aan en als hij in Kopenhagen wordt geïntroduceerd bij een uitgever, kan Hans zijn dromen verwezenlijken en zijn fantasierijke sprookjes delen met de hele wereld.

Maurice

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van James Ivory. Met o.a. James Wilby, Hugh Grant, Rupert Graves, Denholm Elliott en Simon Callow.

Net voor de Eerste Wereldoorlog raken twee Cambridge studenten verliefd op elkaar. Maurice (Wilby) geeft zich over aan verboden passie, maar Clive (Grant) kiest toch voor een heteroseksueel leven. In hoogst elegante beelden schetst regisseur Ivory, die met producent Ismail Merchant ook onder meer A Room with a View en Howards End maakte, tegen de achtergrond van een klassemaatschappij het innerlijke proces van een jongeman die zijn seksualiteit ontdekt, ontkent en uiteindelijk omarmt. E.M. Forster (1879-1970) schreef zijn roman in 1914, maar bepaalde dat die pas na zijn dood gepubliceerd mocht worden. Later hetero sekssymbool Hugh Grant, in een van zijn eerste filmrollen, werd samen met tegenspeler Wilby in Venetië bekroond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kit Hesketh-Harvey op televisie komt.

Reageer