Laura Nucci is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Colpire al cuore

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Gianni Amelio. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Fausto Rossi, Laura Morante, Sonia Gassner en Vanni Cotellin.

De relatie van een introverte puber met zijn vader, een nooit volwassen geworden docent aan een universiteit, komt in een nauwelijks uitgesproken crisis als de jongen ontdekt dat de vader betrokken is bij een terroristengroep, misschien alleen als sympathisant, en een verhouding heeft met een activiste. Deze sobere en aandachtig geobserveerde film over een generatieconflict-nieuwe-stijl vraagt door de afstandelijkheid en het trage tempo de volledige aandacht, die dan ook meer dan beloond zal worden.

A ciascuno il suo

1967 | Drama, Mysterie, Thriller

Italië 1967. Drama van Elio Petri. Met o.a. Gian Maria Volonté, Irene Papas, Gabriele Ferzetti, Salvo Randone en Luigi Pistilli.

In een klein Siciliaans stadje worden twee mannen vermoord. Het motief lijkt wraak te zijn en al snel worden drie verdachten gearresteerd. De jonge professor Paolo Laurana is ervan overtuigd dat de mannen onschuldig zijn en besluit, in de door de maffia gecontroleerde gemeente, op zoek te gaan naar de waarheid. De film weet niet helemaal de toon van de roman van Leonardo Sciascia te treffen en is beurtelings een sociale aanklacht, een politiefilm en een noodlotsdrama, maar weet in die samenstellende delen wel te boeien.

Fra' Diavolo

1941 | Avonturenfilm

Italië 1941. Avonturenfilm van Luigi Zampa. Met o.a. Enzo Fiermonte, Laura Nucci en Elsa De Giorgi.

Dit is de originele film, waarvan in later jaren verschillende regisseurs remakes hebben gemaakt. Het verhaal speelt in de tijd dat Napels nog een koninkrijk was. Een bandiet verzet zich heroïsch tegen de Franse invasie. Met veel aandacht gemaakt en goed geregisseerd.

Eravamo sette vedove

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Laura Nucci, Antonio Gandusio, Nino Taranto, Laura Solari en András Kern.

Zeven vrouwen en een man zijn gestrand op eem eiland, na een schipbreuk tijdens een cruise. Na een poosje knoopt een van de vrouwen een relatie aan met de man. Als de echtgenoten van de dames op het eiland verschijnen vindt er een blijde reünie plaats, voor iedereen behalve één.

Voce senza volto

1938 | Komedie, Musical

Italië 1938. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Giovanni Manurita, Laura Nucci, Vanna Vanni, Elsa De Giorgi en Carlo Romano.

Een acteur/zanger raakt na een dag filmen op weg naar huis bij een auto-ongeluk betrokken. Hij herstelt, maar kan niet meer zingen omdat hij zijn stem is kwijtgeraakt. Toevalling horen de producenten iemand in de studio zingen. Het blijkt een arbeider te zijn die aanwezig is bij de montage van een documentaire over industriearbeiders. De man houdt erg van zingen en de producenten huren hem in om de stem van de acteur/zanger in de zangscènes te vervangen. De arbeider weigert naar complimenten te luisteren en beschermt zichzelf tegen uitbuiting. Gaandeweg wordt hij als tenor beroemd.

Palio

1932 | Komedie

Italië 1932. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Guido Celano, Leda Gloria, Ugo Ceseri en Laura Nucci.

Een van regisseur Blasetti's vroege, minder bombastische films. Een verhaal over liefde en de strijd om succes te behalen op de renbaan. Een jockey moet vernedering en minachting van zijn tegenstanders dulden, die hem met de paardenrennen willen laten stoppen. Desondanks slaagt hij erin de race te winnen. Een matige film.