Maria Matray

Scenarist

Maria Matray is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Die schönsten Geschichten mit Heinz Rühmann

1994 |

Duitsland 1994. Wolfgang Glück en Rolf von Sydow.

Gefundenes Fressen voor de liefhebbers van Heinz R[KA3]uhmann dat samengesteld werd door omroep ZDF. R[KA3]uhmann, geboren in 1902 stierf begin oktober 1994 op 92-jarige leeftijd en was in eigen land zeer populair. Hij speelde in meer dan honderd films, maar was vreemd genoeg nauwelijks bekend buiten zijn landsgrenzen. In eigen land koos men hem tot twaalf maal toe als de Acteur van het Jaar. Hij was drie maal gehuwd, maar zijn eerste huwelijk met de joodse actrice Maria Bernheim is de geschiedenisboeken ingegaan: hij ging van haar scheiden onder druk van de nazi`s (en de eerzucht om in eigen land carri[KA2]ere te maken), maar hielp Maria te emigreren naar Zweden. Na de oorlog hebben ze samen in een tv-programma gezegd dat het om politieke druk ging. In deze film zien we vijf schetsen met R[KA3]uhmann in de hoofdrol. In OBDACHLOS IN PEOPLES PARK speelt hij een zwerver die zich tevergeefs wil laten arresteren om de winter in de warme gevangenis door te brengen. Hij heeft als oplichter echter veel te veel succes. FEDERLESEN IN HUNTERS LODGE gaat over een ornitholoog die voor het eerst in jaren een goed gesprek voert met zijn vrouw (L[KA3]obel). DIE SPIELDOSEN gaat over een kleine kruidenier die buiten zijn schuld een verkeerd ge[KA3]etiketteerd speeldoosje aan twee meisjes verkocht heeft. In DIE ORGEL speelt R[KA3]uhmann een organist, die droomt zijn talent te mogen bewijzen op een groot kerkorgel en als de gelegenheid zich voordoet, krijgt hij plankenkoorts. In DAS CELLO vermant Herr Ebert (Rühmann) zich om zijn vrouw, die begonnen is op een cello te krassen, uit te leggen dat ze geen aanleg heeft om ooit mooi op het instrument te spelen. De filmpjes zijn verschillend van kwaliteit, maar het is en blijft onvervalst Rühmann amusement. Het scenario is van Maria Matray, Lida Winiewicz en Jon Watkins. Het camerawerk is van W.P. Hassenstein en Gero Erhardt.

Als wär's ein Stück von mir

1976 | Biografie, Drama

Duitsland 1976. Biografie van August Everding. Met o.a. Herbert Mensching, Christine Ostermayer, Peter Fricke, Manfred Steffen en Will Quadflieg.

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Carl Zuckmayer speciaal voor de tv gedraaide film over het leven van de Duitse toneelschrijver die een deel van zijn leven in exil (hij emigreerde in 1938) in Amerika doorbracht. Tot zijn bekendste stukken behoren Der fröhliche Weinberg uit 1925 en Der Hauptmann von Köpenick uit 1931. De film laat ons plaatsen zien waar hij leefde en werkte: Henndorf bij Salzburg, Berlijn en Hollywood en laat fragmenten zien uit zijn toneelstukken opgevoerd door prominente acteurs. Een gesprek met Zuckmayer in Saas Fe in Zwitserland rondt de film af. Eeen jaar later overleed hij. Voor toneel- en filmliefhebbers zeer interessant. Scenario van Maria Matray en Answald Krüger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Matray op televisie komt.

Reageer