Ezard Haußmann: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Liebe pur

1999 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1999. Komedie van Florian Richter. Met o.a. Cecilia Kunz, Ezard Haußmann en Mark Keller.

Herzbeben - Die Nacht, die alles veränderte

1998 | Komedie

Duitsland 1998. Komedie van Thomas Jahn. Met o.a. Mark Keller, Sonseeahray Floethmann, Romi Maria Goehlich, Steffen Wink en Oana Solomonescu.

Im Namen des Gesetzes - Fassadenschwindel

1996 | Mysterie

Duitsland 1996. Mysterie van Berno Kürten. Met o.a. Wolfgang Bathke, Uwe Fellensiek, Britta Schmeling, Henry van Lyck en Ezard Haußmann.

Die Konkurrentin

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Dagmar Hirtz. Met o.a. Charlotte Schwab, Ann-Kathrin Kramer, Peter Lerchbaumer, Leander Haußmann en Ezard Haußmann.

Bei mir liegen sie richtig

1990 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1990. Komedie van Ulrich Stark. Met o.a. Dieter Hallervorden, Rosel Zech, Ezard Haußmann, Alexander May en Dieter Pfaff.

De bekende en geliefde komiek Didi Hallervorden speelt in deze film de bescheiden nachtwaker Willy Kritz, die op een gegeven moment gedwongen wordt zich uit te geven voor chef-de- clinique. Hoewel Willy alle moeite doet om een perfecte 'engel in het wit' te zijn, blijven malle en bloedstollende situaties natuurlijk niet uit. Scenario van Wolfgang Limmer. Camerawerk van Manfred Ensinger.

Abenteuer Airport - Doppeltes Spiel

1990 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Duitsland 1990. Actiefilm van Werner Masten. Met o.a. Hansjörg Felmy, Ezard Haußmann, Claudia Wedekind, Martin May en Peter Mati[KA1]c.

Pilot van een elf-delige Duitse avonturen- en thrillerserie, gesitueerd in het milieu van luchtvaartkringen en luchtbevrachters op het vliegveld van D[KA3]usseldorf. Rainer Brasch (Feik) die nog veel havengelden aan de luchthavendirectie schuldig is, heeft een belangrijke vracht voor Marseille, waardoor hij zijn schulden kan inlossen. Het gaat om vrachtwagenassen en toebehoren, maar in werkelijkheid zijn het wapens voor Zuid-Afrika. De piloot, die met het toestel zou moeten vliegen, wordt neergeschoten. Verkeersleider Carsten Wolf (Hau[KL29]mann) die niets afweet van Brasch` duistere zaakjes, kan zijn vriend Charly Kapitzki (Felmy), de hoofdpersonage uit de serie, ertoe overhalen de vracht naar de Zuid-Franse havenstad te vliegen. In de Middellandse zeehaven, die bekend staat om zijn bandieten en gangsters, loopt de zaak fors uit de hand: Charly wordt gearresteerd en Carsten moet schielings afreizen om zijn vriend te hulp te schieten. Zo ontdekt hij dat Brasch betrokken is bij wapensmokkel, maar voordat alles weer in het reine komt, inclusief zijn huwelijk dat op springen staat, wordt zijn zoon Kai (May) nog eventjes gekidnapt. In de volgende afleveringen komen politieke intriges, aanslagen, drugssmokkel, deviezenroof e.d. aan bod, op en om het luchthavengebeuren. Geschreven door Felix Huby, pseudoniem van Eberhard Hungerbühler.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Aus dem Siebenjährige Krieg

1987 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oost Duitsland 1987. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Jitka Molavcová, Rolf Hoppe, Irma Münch en Eberhard Esche.

Laatste deel uit de historische trilogie. Pruisen heeft zich onder Friedrich de Tweede (Wyzniewski) ontwikkeld tot een machtig land dat Sachsen naar de kroon steekt en probeert voorbij te streven. Max de Simonis (Meincke) wordt door Pruisen naar het Saksische hof in Dresden gestuurd met een diplomatieke missie, maar in werkelijkheid moet hij spioneren en berichten over de zwakte en de sterkte van het rijk van August de Derde (Hoppe). De gevreesde Br[KA3]uhl (Haus[KL29]mann) heeft een geducht politieapparaat opgebouwd en beschikt over informanten, verraders en spionnen. Max maakt in Dresden kennis met de knappe barones Pepita von Nostitz (Kunze) op wie hij verliefd wordt. Om haar in te palmen loopt hij over en wordt als het ware dubbelspion. Inmiddels woedt de zevenjarige oorlog in alle hevigheid en laat Friedrich de Tweede Sachsen brandschatten. Ook Br[KA3]uhl ontkomt niet aan zijn lot, maar gravin Franziska (Molavcová) en Pepita ontpoppen zich als superintriganten. Friederich zal tenslotte overwinnen. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Brühl

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Gunter Schoß, Rolf Hoppe, Irma Münch en Jitka Molavcová.

In 1733 sterft August de Sterke (Hoppe), die wordt opgevolgd door August de Derde (wederom Hoppe). Omdat hij een zwak figuur is, ontbrandt er een machtsstrijd. Eerst werkt Graf von Br[KA3]uhl (Hau[KL29]mann) zich op en krijgt grote invloed op de keurvorst August de Derde. Hij huwt uit politieke overwegingen gravin Franziska von Kolowrath (Molavcov[KA1]a) en ontdekt achteraf dat zij de ma[KA4]itresse van graaf Christian von Watzdorf (Weber) is. Tegelijkertijd probeert ook Graf Joseph von Sulkowski (Schoß) in de gunst van de koning te komen. Brühl, die alleen op zijn eigen belang uit is, probeert hem met de laagste middelen verdacht te maken. Sulkowski zet zich schrap, maar Brühl geeft voortdurend stoten onder de gordel. Nu dreigt Sachsen betrokken te raken bij de zevenjarige oorlog. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - AUS DEM SIEBENJÄHRIGEN KRIEG.

Mit 40 hat man noch Träume

1984 | Drama

Oost Duitsland 1984. Drama van Jens Peter Poll. Met o.a. Renate Geißler, Dieter Wien, Ezard Haußmann en Dietmar Richter-Reinick.

Een niet al te opwindende maar niet slecht gespeelde film over een veertigjarige lerares, die altijd extra baantjes moet opknappen, omdat ze toch niet getrouwd is. Daar krijgt ze zo genoeg van dat ze doet voorkomen alsof ze gaat trouwen. Haar collega's zetten haar dan voor het blok dat ze wel moet.

Martin Luther: Hier stehe ich

1983 | Biografie, Drama

Oost Duitsland 1983. Biografie van Kurt Veth. Met o.a. Ulrich Thein, Daniel Minetti, Friedo Solter, Otto Mellies en Hartmut Puls.

Duitsland 1521. Tot ongenoegen van de kerkleiders geniet Martin Luther (Thein) een groeiende populariteit bij de gelovigen met zijn eigenzinnige theorie[KA3]en. Keizer Karel (Minetti) daagt hem persoonlijk voor het gerecht. Er wordt hem opgedragen zijn geschriften publiekelijk te verloochenen en ze uit de handel te bannen. Hij weigert, maar vraagt toch gehoord te worden alvorens hem te veroordelen. Erg didactische verhandeling over het proces van Keizer Karel versus Luther, knap maar verschrikkelijk statisch in beeld gebracht. Vooral Thein is uitstekend in zijn veeleisende rol. De overvloed aan diepzinnige dialogen zal echter velen afschrikken. Vooral voer voor theologen, geschreven door Hans Kohlus en Heide Hess. Erich Gusko stond aan de camera.

Polizeiruf 110: Der Teufel hat den Schnaps gemacht

1981 | Misdaad

Oost Duitsland 1981. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Zartmann, Anne-Kathrein Bürger, Ulrich Thein en Hildegard Alex.

Regisseur Mosblech kreeg opdracht om een scenario te schrijven dat het drankmisbruik aan de kaak stelt en hij moest aantonen dat het tot foute zaken kan leiden, waardoor oom agent van de Vopo gedwongen is om in te grijpen en de rechter streng moet straffen. Over de strafmaat wordt nooit uitgeweid, want iedere rechtgeaarde DDR-burger wist dat dit niet mals was. Enige compassie was er wel: de oorzaken van overmatig drinken werden veroorzaakt door persoonlijk leed en niet omdat de maatschappij zo troosteloos was. Een garagehouder verwerkt het verdriet van de dood van zijn kind met een overdosis aan alcohol. Dit leidt in eerste instantie tot een crisis binnen zijn huwelijk en tenslotte veroorzaakt hij de dood van een jonge vrouw. Hauptmann Fuchs (Borgelt) rekent hem in en hij krijgt zijn verdiende loon. De gebruikelijke koele, deprimerende beelden van verkeersarme straten en van sfeerloze huizen met achterstallig onderhoud. Verder het gepruttel van slecht in de versnelling schietende Wartburgs en Trabants - je kunt de penetrante tweetact uit de uitlaten als het ware ruiken. De afloop hoef je ook bij deze aflevering niet echt af te wachten. Aflevering 69.

Polizeiruf 110: Vergeltung

1980 | Misdaad

Oost Duitsland 1980. Misdaad van Peter Vogel. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Peter Borgelt, Werner Tietze en Reimar J. Baur.

Gunter S[KA3]ohnl (Baur) en Eberhard Gantzer (Zerbe) maakten zich in hun jeugd schuldig aan een ernstig misdrijf. Eberhard werd gepakt en bracht een fors aantal jaren door achter de tralies om boete te doen. Gunter wist zich te ontrekken aan de gerechtigheid, nam een andere identiteit aan, maar maakte natuurlijk dezelfde fouten. Als Eberhard op vrije voeten komt, wordt hij bespied en besnuffeld door het team van de rustige Hauptmann Fuchs (Borgelt), Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) die beter gekleed gaat dan andere DDR-burgeressen, de onsympathieke Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) en de streberige Leutnant Woltersdorf (Tietze) die alles op alles zetten om Eberhards medeplichtige zijn gerechte straf te laten krijgen. Het voorspelbare scenario van Eberhard Görner is gebaseerd op ideeën van Hasso Mager. Aflevering 63.

Polizeiruf 110: Die Entdeckung

1980 | Misdaad

Oost Duitsland 1980. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Heinrich, Ezard Haußmann, Heinz Behrens en Fred Dalmare.

Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) staat er alleen voor om de oplossing te vinden hoe het mogelijk was dat na bijna twintig jaar het gemummificeerde lichaam van de conservator van een museum over middeleeuwse kunst gevonden kon worden in het afgelegen kasteel, waar het museum gevestigd is. Was het een ongeluk of werd hij vermoord? Hoe wijs je na twintig jaar de dader aan, terwijl aangenomen werd dat het slachtoffer uitgeweken was naar het Westen, een onvaderlandse daad. Vera blijkt te beschikken over sociale en psychologische vaardigheden, die haar behulpzaam zijn om zo`n oude zaak te ontrafelen. Het tendentieuze, gezagsgetrouwe scenario is van C.U. Wiesner, en behalve G[KA3]ohler een weinig aantrekkelijke rolverdeling, maar dat is opzettelijk; de volkspolitie moet schitteren. De sfeer in het kasteel heeft iets weg van een Engelse `spookhuis` film (ver afgelegen van de buitenwereld, de telefoon valt uit, verborgen deuren, dito trappen en dubbele wanden), maar in tegenstelling tot dit gevestigde genre zijn hier de personages redelijk belachelijk met hun hippe gedrag van de jaren 1970. Speelt (wederom) in de winter. Aflevering 66.

Polizeiruf 110: Bonnys Blues

1978 | Misdaad

Oost Duitsland 1978. Misdaad van Peter Vogel. Met o.a. Jürgen Frohriep, Werner Tietze, Kurt Goldstein, Jenny Gröllmann en Barbara Schnitzler.

Deze indertijd bij zijn tv-premi[KA2]ere dicht bekeken uitzending moet het niet zozeer hebben van het `geweldige` scenario van C.U. Wiesner en Eberhard G[KA3]orner, maar van het tamelijk interessante tijdsbeeld dat men verschaft van de `moderne` jeugd in een totalitaire staat, die overmatig alcohol drinkt, rookt, muciseert en de indruk wekt te lui te zijn om te werken. Glazenwasser Bohnenstein (Goldstein) heeft talent als zanger maar zijn vaste vriendin, de lieve Annemarie (Gr[KA3]ollmann), een receptioniste in een `modern` hotel (en moeder van een joch), is er tegen dat hij dit ontwikkelt in een jazzgroepje. Hip geklede muzieklerares Christa Schneider (Schnitzler) gelooft in Bonny (Bohnensteins bijnaam), maar dan wordt hij vermoord of was het doodslag? Was het Annemarie`s vader, een pianist in ruste, of niet? Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) pluist heel kalmpjes de zaak uit - het gaat tenslotte om moord. Interessant beeld van de langharige jeugd in Honeckerland en wat men daar onder rock en folk verstond. De jeugd, die nogal bejaard lijkt, maakt amateuristische tamme muziek tussen de ruïnes van huizen die kennelijk sedert de bombardementen van WO II nog steeds niet opgeruimd zijn. Frohriep loopt er als een oppermachtige partijbons tussendoor. Voor een keer is het in deze film niet ijskoud, want men is veel in de open lucht. Aflevering 52.

Polizeiruf 110: Nachttresor

1973 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1973. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze en Jürgen Zartmann.

Een jongen heeft zat van de vakopleiding en maakt hem niet af. Hij ontmoet een werkschuwe leeftijdsgenoot, die hem uitlegt hoe je snel aan een paar marken kunt komen. Hun plan valt in duigen en bij het misdrijf wordt de schoolverlater gepakt. Hauptmann Fuchs (Borgelt) wil de aanstichter van de misdaad zijn gerechte straf niet laten ontlopen, maar het onderzoek loopt onmiddellijk vast. Leutnant Vera Arndt (Göhler) krijgt de arrestant zo ver dat hij zijn medewerking wel wil verlenen. De jongen raakt zo gemotiveerd dat hij nog harder zijn best doet dan de politie. Het scenario van regisseur Krätzig gaat over de jeugdmisdaad en namens het DDR-regime laat hij zien dat die niet loont. In 1987 zou hij nog eens over dit thema in deze reeks een film maken. De titel is UNHEIL AUS DER FLASCHE en behandelt volgens hetzelfde credo de problematiek van jeugdmisdrijven en alcoholmisbruik in samenhang met het ontwrichte gezinsleven. Deze tv-film is in ieder geval voor het aardse arbeidersparadijs een kleinburgerlijk, stichtelijke geval. Aflevering 19.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria

-1 |

Oost Duitsland. Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Rolf Hoppe, Gunter Scho§, Ezard Haußmann, Irma Münch en Ezard Hau?mann.

Een jongen heeft zat van de vakopleiding en maakt hem niet af. Hij ontmoet een werkschuwe leeftijdsgenoot, die hem uitlegt hoe je snel aan een paar marken kunt komen. Hun plan valt in duigen en bij het misdrijf wordt de schoolverlater gepakt. Hauptmann Fuchs (Borgelt) wil de aanstichter van de misdaad zijn gerechte straf niet laten ontlopen, maar het onderzoek loopt onmiddellijk vast. Leutnant Vera Arndt (Göhler) krijgt de arrestant zo ver dat hij zijn medewerking wel wil verlenen. De jongen raakt zo gemotiveerd dat hij nog harder zijn best doet dan de politie. Het scenario van regisseur Krätzig gaat over de jeugdmisdaad en namens het DDR-regime laat hij zien dat die niet loont. In 1987 zou hij nog eens over dit thema in deze reeks een film maken. De titel is UNHEIL AUS DER FLASCHE en behandelt volgens hetzelfde credo de problematiek van jeugdmisdrijven en alcoholmisbruik in samenhang met het ontwrichte gezinsleven. Deze tv-film is in ieder geval voor het aardse arbeidersparadijs een kleinburgerlijk, stichtelijke geval. Aflevering 19.