Peter Bergman

Acteur

Peter Bergman is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Danielle Steel's Palomino

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Michael Miller. Met o.a. Lindsay Frost, Lee Horsley, Eva Marie Saint, Rod Taylor en Beau Gravitte.

Bloedmooie fotografe Frost, in de steek gelaten door haar echtgenoot, gaat een reportage maken over moderne cowboys. Ze wordt verliefd op Horsley, maar de eenvoudige jongeman raakt volledig in de war van de chique, wereldse Frost. Als ze van een paard gestort is en verlamd het bed moet houden, vindt de toenadering plaats. De acteurs doen behoorlijk hun best en het is leuk Taylor eindelijk nog eens terug te zien. Fondantachtig damesdrama naar een van de boeken van veelschrijfster Danielle Steel door Karol Ann Hoeffner tot scenario bewerkt. Voor de fotografie stond Lloyd Ahern in. Gemakkelijk te vergeten, zodat je het na een paar jaar weer opnieuw kunt zien. Pretentieloos.

Phantom of the Ritz

1988 | Horror, Muziek

Verenigde Staten 1988. Horror van Allen Plone. Met o.a. Peter Bergman, Deborah Van Valkenberg, Russell Curry, Steve Geng en Cindy Vincino.

De geest uit de titel is de verteller, anders zou de kijker nauwelijks geweten hebben dat er ook nog een geest was. Het verhaal gaat over een altijd bezige zakenman (Bergman, van het Firesign Theater), die een disco maakt van een vroegere bioscoop, waar in het geheim een oude, van de gemeenschap vervreemde, gek woont. Een onbeholpen mengelmoes van horror, komedie en drama, met leuke, eigenwijze figuren die een beter verhaal verdiend hebben. The Coasters uit de jaren 1950-1960 treden op met hun hit 'Yakkity Yak'.

Nick Danger in the Case of the Missing Yolk

1983 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van William Dear. Met o.a. Phil Austin, Peter Bergman, Phil Proctor, Wendy Cutler en Christie Kaatz.

Special geproduceerd en uitgebracht op video, gebaseerd op de personages en teksten van het avantgardistisch-satirische radioprogramma The Firesign Theatre. De beroemdste creatie, privédetective Nick Danger, krijgt het aan de stok met uit de hand gelopen technologie als hij probeert een niet al te snugger gezin te ontzetten uit hun nieuwe, gecomputeriseerde woning. Ingenieuze scènes naast onzin waar alleen verstokte liefhebbers om kunnen lachen; de dialogen laten zich niet altijd adequaat visualiseren. Het scenario is van hoofdrolspelers Austin, Bergman en Proctor. Het camerawerk is van Timothy Eaton. Uitvoerend producent was musicus en Monkee Mike Nesmith.

The Studio Murders

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van William Wiard. Met o.a. Suzanne Pleshette, Barry Newman, Robert Vaughn, Ben Marley en Lenora May.

Pleshette speelt de schrijfster van een populaire soap opera. De sterren worden een voor een vermoord, en ook zij wordt bedreigd. Welke snoodaard wil de hitserie, de sterren en de makers vernietigen? Een levendige thriller, aardig geacteerd. Scenario van David Levinson.

Fantasies

1982 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1982. Mysterie van William Wiard. Met o.a. Suzanne Pleshette, Barry Newman, Robert Vaughn, Patrick O'Neal en Madlyn Rhue.

Iemand helpt systematisch de sterren uit de succesvolle melodramatische serie [KL]Middleton USA[KLE] geschikt voor de late avond (gespeeld door echte feuilletonsterren) naar de andere wereld, en Pleshette, de maakster van de show, vreest dat zij de volgende zal zijn. Ongewoon, maar zwakke wie-is-de-dader. Scenario van David Levinson.

J-Men Forever!

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Richard Patterson. Met o.a. Philip Proctor en Peter Bergman.

Deze slim opgezette stunt is volledig geslaagd: talloze sc[KA2]enes uit de [KL]Republic[KLE]-serie zijn aan elkaar geplakt en vormen met een paar nieuwe sc[KA2]enes en een nieuwe [KLE]soundtrack[KLE], een nieuwe film. In het verhaal (van Proctor en Bergman van het Firesign Theatre) belaagt The Lightning Bug ('From the Moon, Baby!') de Aarde door alle radiofrequenties met rock te overspoelen; diverse helden proberen de wereld te beschermen tegen Lawrence Welk. Gail Werbin verdient een vermelding voor zijn verbijsterend goede montagewerk. In een van de geweldige grappen draait het om een jonge Leonard Nimoy. Het commentaar wordt gesproken door M.G. Kelly.

Un homme qui me plaît

1969 | Komedie

Frankrijk 1969. Komedie van Claude Lelouch. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Annie Girardot, Marcel Bozzuffi, Maria Pia Conte en Richard Basehart.

Een Franse actrice en een componist van filmmuziek worden verliefd op elkaar tijdens opnamen in Hollywood. Na voltooiing van de film maken ze samen een toeristische reis door de V.S. en keren dan terug naar hun gezinnen. De film begint veelbelovend met een ironisch kijkje op het produktieproces en voor de hand liggende, maar werkzame humor over taalbarrières, maar halverwege wordt het verhaal stopgezet voor een banale reisdocumentaire waarbij de acteurs alleen maar toeschouwers zijn. Jammer, want Girardot en Belmondo vormen een goede combinatie.

Een Ochtend van Zes Weken

1966 | Drama

Nederland 1966. Drama van Nikolai van der Heyde. Met o.a. Hans Culeman, Anne Colette, Lilly van den Bergh, George Moorse en Peter Bergman.

Het boulevardverhaal over de autocoureur en het fotomodel werd door Van der Heyde opgebouwd tot een sterk visueel betoog, waarmee met nadruk de Nouvelle Vague in Nederland werd ingeluid. De enthousiaste Van der Heyde profileerde zich als een der meest getalenteerde regisseurs die de enkele jaren eerder opgerichte Nederlandse Filmacademie afleverde. Kan gezien worden als een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Bergman op televisie komt.

Reageer