Félix Fernández is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

La Colina de los pequeños diablos

1964 | Familiefilm

Spanje 1964. Familiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. José Marco, Félix Fernández en María Vico.

Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog zet een groep kinderen een kleine schuilplaats op die 'De heuvel van de duiveltjes' heet. Een middelmatige kinderfilm onder de regie van de produktieve Klimowsky.

El Verdugo

1964 | Komedie

Italië/Spanje 1964. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert, José Luis Lopez Vasquez en Ángel Álvarez.

Jos[KA1]se Luis Rodriguez (Manfredi), een jonge begrafenisondernemer is getrouwd met Carmen (Penella), de dochter van de Spaanse staatsbeul Amadeo (Isbert), die na zijn pensionering zijn dienstwoning zal verliezen en daarom zijn schoonzoon overhaalt hem op te volgen als beul, met de geruststelling dat er op het laatste moment toch altijd gratie wordt verleend. Ondanks al zijn tegenstribbelingen moet de schoonzoon toch een keer het schavot bedienen. De scenario- inbreng van Rafael Azcona geeft venijnige impulsen aan het werk van de tot dan toe milde satiricus Berlanga, die in zwarte humor opmerkelijke resultaten bereikt, maar achterblijft bij Azcona`s vaste filmpartner Marco Ferreri. Door co-productie met Itali[KA3]e kon de film zich onttrekken aan Franco`s censuur. De film ging er in premi[KA2]ere (in 1963), maar kwam pas uit in Spanje op 17 februari 1964. Het scenario is van Rafael Azcona, Ennio Flaiono en regisseur Berlanga. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli. Wstrex Recording System.

La Cumparsita

1961 | Musical, Komedie

Argentinië/Spanje 1961. Musical van Enrique Carreras. Met o.a. Maruja Díaz, Carlos Estrada, Espartaco Santoni en Félix Fernández.

Een jonge Argentijnse gaat naar Madrid om als tangozangeres triomfen te behalen. Een van de films met het toenmalige echtpaar Maruja Dïaz en Espartaco Santoni in de hoofdrollen. De film is net zo slecht als alle overige produkties waaraan zij hun medewerking hebben verleend.

Pelusa

1960 | Romantiek

Spanje 1960. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Roberto Rey en Félix Fernández.

In een circus ontstaat een romance tussen de vedette en de trapeze-acrobaat. Het is echt een beschamende film, die geproduceerd werd door het paar dat tevens de hoofdrol speelt.

Nada menos que un 'arkangel'

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Marisa Prado, Conrado San Martín, Pepe Isbert en Félix Fernández.

Alle inwoners van een klein dorp in de Extremadura kopen samen de 'Arkangel', een revolutionaire machine die hun oogst zou moeten redden. Maar de dorpeling die de machine naar het dorp moet brengen wordt door een knappe Amerikaanse toeriste in verzoeking gebracht. Deze film is tot op zekere hoogte aardig en vermakelijk.

Entierro de un funcionario en primavera

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van José María Zabalza. Met o.a. Tony Leblanc, Fernando Sancho, Vivky Lagos en Félix Fernández.

Terwijl op de ene verdieping van een zeer groot gebouw een bruiloft wordt gevierd, vindt op een andere de begrafenisplechtigheid van een ambtenaar plaats. Een zeer slechte komedie.

Condenados

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Aurora Bautista, Carlos Lemos, José Suárez en Félix Fernández.

Een boerin wordt geholpen door een jongeman die heimelijk verliefd op haar is en die niet weet dat haar man op het punt staat uit de gevangenis te worden vrijgelaten. Een spannend liefdesdrama met een zekere cinematografische kracht.

Los Jueves milagro

1957 | Komedie

Italië/Spanje 1957. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Richard Basehart, José Isbert, Paolo Stoppa, Juan Calvo en Alberto Romea.

De autoriteiten van een klein kuuroord enscèneren een wonder om reclame te maken voor de heilzame werking van hun bronnen, maar trekken - in plaats van toeristen - godsdienstfanaten, paupers en andere stakkers aan. De nogal zwarte satire over de nepheilige kreeg zowel problemen met de Spaanse staatscensuur als met het Vaticaan, zodat de producent verplicht werd er een stichtelijk einde aan te plakken. Afgezien van dit loze slot is de film een van de beste en doeltreffendste satires die Berlanga maakte, zonder de sentimentele mildheid van zijn eerdere films.

El Maestro

1957 | Drama

Spanje/Italië 1957. Drama van Aldo Fabrizi en Eduardo Manzanos. Met o.a. Aldo Fabrizi, Mary Lamarr, Félix Fernández en Alfredo Mayo.

Een onderwijzer komt vol illusies in de Spaanse hoofdstad aan, maar doordat zijn zoon een ongeluk krijgt gaan zijn plannen niet door. Een curieuze en aardige film, die bovendien goed gespeeld is.

Calabuch

1956 | Komedie

Spanje/Italië 1956. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Edmund Gwenn, Valentina Cortese, Franco Fabrizi, Juan Calvo en José Luis Ozores.

Een Amerikaans atoomgeleerde ontvlucht de stress van zijn bestaan en duikt onder op een Spaans eilandje. Hij past zich aan het onbekommerde plattelandsbestaan aan, tot zijn verblijfplaats wordt ontdekt en hij moet terugkeren naar de beschaafde wereld. Deze vlotte en soms te vriendelijke komedie heeft aandacht voor kleine details en rake typeringen, hoewel de feitelijk bittere strekking in de te goedmoedige ironie verloren gaat.

Amor sobre ruedas

1954 | Komedie, Musical

Spanje 1954. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Carmen Morell, Pepe Blanco, Félix Fernández en Pepe Isbert.

De film vertelt het verhaal van de liefde tussen een beroemde zangeres en een taxichauffeur. In deze zeer slechte muzikale komedie valt alleen de verschijning van de grote tweede man, Pepe Isbert, op.

Sangre y luces

1953 | Drama

Spanje/Frankrijk 1953. Drama van Georges Rouquier en Ricardo Muñoz Suay. Met o.a. Zsa Zsa Gabor, Daniel Gélin, Félix Fernández en Arnoldo Foa.

Een oud-stierenvechter is verplicht zijn beroep te hervatten en daar vindt hij de dood. Een van de weinige deugdelijke en scherpzinnige films die over de stierenvechterswereld gemaakt is, met een goed technisch resultaat en Gabor als gemene vamp.

Nadie lo sabrá

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Julia Martínez, Félix Fernández en Julia Caba Alba.

Een eenvoudige en keurige kassier wordt verliefd op een vrouw uit een veel hoger sociaal milieu. Dit slechte en moralistische drama werd gemaakt door een regisseur die eigenlijk niet veel voorstelt.

La Alegre caravana

1953 | Romantiek, Musical

Spanje 1953. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Otto Sirgo, Félix Fernández en José Nieto.

Een voortvluchtige in het 19e-eeuwse Castilië zoekt zijn toevlucht in een zigeunerkaravaan. Hij wordt verliefd op een jonge artieste. Dit is nu typisch zo'n folkloristische Spaanse film uit de vijftiger jaren.

De Madrid al cielo

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. María de los Angeles Morales, Gustavo Rojo, Manolo Morán en Félix Fernández.

De inspanningen van een verloofd stel op jacht naar succes. Zeer slecht, zoals haast alle films van Gil.

Bienvenido, Mr. Marshall!

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Lolita Sevilla, Manuel Morán, José Isbert, Alberto Romea en Elvira Quintillá.

Een onderontwikkeld Castillaans dorpje hoopt op de economische steun van het Marshall-Plan en probeert zich daartoe aan te passen aan het image dat de buitenlanders van Spanje hebben met folklorische kleding, flamenco-muziek en heftig temperament. De Amerikanen laten het echter afweten, waarna iedereen - zowel teleurgesteld als opgelucht - terugkeert naar de gewone identiteit. Milde maar rake satire prikt dwaze illusies door en belicht tevens de Spaanse volksaard. Vormgeving in de stijl van het sociaal-realisme van de Sovjet-films lijkt uit de toon te vallen, maar is een stuk ironie op zich.

La Trinca del aire

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Casal en Félix Fernández.

Een film over de vriendschap tussen drie kadetten van de luchtvaartschool. De weinig talentvolle Torrado pleegt hiermee plagiaat op zijn eigen BOTON DE ANCLA.

Esa pareja feliz

1951 | Drama, Komedie

Spanje 1951. Drama van Luís Garcia Berlanga en Juan Antonio Bardem. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores en Lola Gaos.

Een eenvoudig verloofd stel zoekt een manier om rijk te worden teneinde in het huwelijk te kunnen treden. De eerste co- produktie van de twee belangrijkste Spaanse filmregisseurs, Berlanga en Bardem. Echt een prachtige film die een beeld schetst van het toenmalige Spanje - humoristisch, maar weinig tolerant.

Sabela de Cambados

1949 | Romantiek

Spanje 1949. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. María Fernanda Ladrón de Guevara, Jorge Mistral, Amparo Rivelles en Félix Fernández.

De liefde van een zeer trots paar. Een ongelofelijk slechte film - zoals gebruikelijk bij Torrado.

Alhambra

1949 | Romantiek

Spanje 1949. Romantiek van Juan Vilá Vilamala. Met o.a. Rosario Sanz de Miela, Carmen de Lucio, Felipe Bernansuar en Félix Fernández.

In het Mohammedaanse Granada bloeit een romance op tussen een nakomeling van Boabdil el Chico en het Markiezinnetje van Genil. Het is een onbelangrijk pseudo-historisch melodrama.

La Sombra iluminada

1948 | Misdaad, Drama

Spanje 1948. Misdaad van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Luis Prendes, Asunción Sancho, Manuel Requena en Félix Fernández.

Een psychopaat vlucht uit de kliniek, waarin hij vanwege een moord werd opgesloten en probeert vervolgens de waarheid te herstellen. Een werkelijk curieuze film van één van de meest ongedurige en persoonlijke regisseurs uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Noche decisiva

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Julio Fleischner. Met o.a. Julio Peña, Mari Galiana, Manolo Morán en Félix Fernández.

Een jonge miljonair is op zoek naar zichzelf. Een moralistische en onuitstaanbare film.

El Secreto de la mujer muerta

1942 | Thriller

Spanje 1942. Thriller van Ricardo Gutiérrez. Met o.a. Félix Fernández, Ketty Abelly, Julio Iniesta en Alfonso Estela.

Een bende ontvoert de nicht van een openbare aanklager. Een film die terecht onbekend bleef.