Christian Ziewer is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Der Tod des weissen Pferdes

1985 | Historische film, Drama

Duitsland 1985. Historische film van Christian Ziewer. Met o.a. Thomas Anzenhofer, Angela Schanelec, Udo Samel, Peter Franke en Dietmar Schönherr.

De film toont de gebeurtenissen in een Duits dorp ten tijde van de boerenoorlogen. De boeren komen in opstand tegen de onderdrukking door de geestelijken, die in een naburig klooster wonen. Aan het eind delven ze toch het onderspit, de macht van de gevestigde orde is te groot.

Aus der Ferne sehe ich dieses Land

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Pablo Lira, Anibal Reyna, Valeria Villarroel, Raul Becerra en Ellen Esser.

Een open, harde blik op een Chileens vluchtelingengezin in West-Duitsland. De vader wordt als 'veiligheidsrisico' ontslagen. De zoon wordt tevergeefs verliefd op een Duits verkoopstertje. Naar de novelle Nixpassiert van Antonio Skarmeta, de scenarioschrijver van Peter Lilienthal.

Der Aufrechte Gang

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Claus Eberth, Antje Hagen, Walter Prüssing, Wolfgang Liere en Rainer Pigulla.

Een fabrieksdirecteur heeft niet alleen problemen met een staking in zijn bedrijf maar ook met zijn vrouw die werken wil. Een aardige maatschappij-kritische film.

Schneeglöckchen blühn im September

1974 | Drama, Mysterie

Duitsland 1974. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Claus Eberth, Horst Pinnow, Wolfgang Liere, Nikolaus Dutsch en Claus Jurichs.

Een 'Arbeidersfilm' met wat te veel links gepreek, maar met goede regie, uitstekend spel en fijn camerawerk van Kurt Weber, over arbeiders die na een geslaagde staking voor het blok gezet worden met bedrijfssluiting. Een eerlijke, oprechte en boeiende film.

Liebe Mutter, mir geht es gut

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Claus Eberth, Nikolaus Dutsch, Horst Thomayer, Henning Gissel en Hans Rickmann.

Een arbeidersfilm van klasse: een bedrijfstak van een Berlijnse fabriek wordt naar de Bondsrepubliek verplaatst. De arbeiders doen aarzelende pogingen met een staking de gedeeltelijke fabriekssluiting te voorkomen. Ziewers debuutfilm is de eerste Duitse arbeidersfilm sinds 40 jaar! Hij werkte nauw met vakbonden en ondernemingsraden samen.