Tamer Ashraf

Acteur

Tamer Ashraf is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mercedes

1993 | Drama, Misdaad

Egypte/Frankrijk 1993. Drama van Yousry Nasrallah. Met o.a. Youssra, Zaki Abdel Wahab, Seif Eddine, Seif Abdel Rahman en Abla Kamel.

Noubi (Wahab) is de onwettige zoon van Warda (Yousra) die, om een schandaal te voorkomen, onder druk van haar moeder een oude man huwde die kort na zijn geboorte stierf. Na vier jaar in een psychologische instelling komt Noubi, die een geboren christen is, terug vrij als een overtuigde communist op het ogenblik dat overal ter wereld het communisme in elkaar stort. Zijn moeder doet soms vreemd en zijn broer is homofiel. Tijdens een huwelijksfeest wordt hij benaderd door Mohamed Taher (Eddine), ex-politieman. Deze vraagt zijn medewerking in het ontmaskeren van de bruid die betrokken is bij drugshandel. Hij wil haar uitschakelen, maar ze wordt beschermd door belangrijke mensen. Noubi heeft al vlug door dat Taher hem wil inschakelen bij terroristische acties. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen verleden, maar wat kan men doen in een wereld waar je belangrijk bent als je met een Mercedes rijdt? Een verwarde, maar boeiende parabel over de botsing van verschillende culturen. Het is niet eenvoudig om alle dubbele gronden in een visie te ontmaskeren, maar het loont zeker de moeite. Het einde van de film is zuivere kitsch, een satire op de Amerikaanse actiefilm. Het intelligente scenario werd geschreven door Nasrallah (die o.a. nog regie- assistent was bij Volker Schlöndorff) en Sayed Hegab. Achter de camera stond Ramses Marzouk.

Ahlam Saghira

1993 | Drama

Egypte/Duitsland 1993. Drama van Khalid Al-Haggar. Met o.a. Tamer Ashraf, Mervat Amin, Salah El Saadany, Seif Abdel Rahman en Raga'a Hussein.

Aan de hand van de deels gedroomde, deels gereconstrueerde belevenissen van een twaalf-jarig jongetje dat zijn vader verloor in de 38-urige Israëlisch-Egyptische oorlog van 1967, verkent deze ongebruikelijke tv-prent de verheerlijking van president Nasser. Diens persoonlijkheid was tot een ware cultus verheven, maar werd onttroond door de vernietigende nederlaag van het gewapende conflict. Gesitueerd in de arme wijken van de door strijd geteisterde Suez. Scenario van de veelbelovende regisseur en camerawerk van Samir Bahzan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tamer Ashraf op televisie komt.

Reageer