Tom Szezesniak

Componist

Tom Szezesniak is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Les aventures de Tintin: Tintin en Amérique

1992 | Familiefilm, Animatie

Canada/Frankrijk 1992. Familiefilm van Stéphane Bernasconi.

Korte, maar redelijk geslaagde animatiefilm naar het gelijknamige stripverhaal van Herg[KA1]e, dat hij in 1932 maakte en in ons land bekend werd als het tweede album van Casterman. De reputatie van verslaggever Kuifje - na zijn heldhaftige avontuur in Afrika - reikt tot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Als Kuifje in Chicago arriveert, wordt er onmiddellijk op hem geschoten. De handlangers van Al Capone doen hem een voorstel: de gangsterboss helpen of uit de weg geruimd worden. Kuifje slaagt erin als overwinnaar uit de strijd te komen. Gesitueerd tijdens de Amerikaanse drooglegging. Herg[KA1]e toont ons zijn simpele, maar rake visie van het land der onbegrensde mogelijkheden. Uitstekende Nederlandstalige versie met o.a. de stemmen van Michael Pas (Kuifje), Luk De Koninck (Haddock). Waar is de tijd dat men het verhaal pedagogisch omstreden vond 'wegens het gevaar van overdosering'? Jammer dat deze aflevering slechts een half uur is, dat komt omdat het strip-scenario eigenlijk geen eenheid vormt.

Les aventures de Tintin: Tintin au Tibet

1992 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk/Canada 1992. Familiefilm van Stéphane Bernasconi.

Tijdens een vakantie met Bobbie en Kapitein Haddock leest Kuifje in de krant dat een vliegtuig is neergestort in de Himalaya met aan boord Kuifje`s vriend Tchang. Er zijn geen overlevenden. Kuifje droomt echter dat Tchang in de sneeuw ligt en om hulp schreeuwt. Overtuigd dat zijn vriend nog leeft, vertrekt hij gevolgd door een morrende, maar trouwe Kapitein Haddock om hem te zoeken. Met de hulp van een lokale gids vinden zij tijdens hun expeditie op `het dak van de wereld` wrakstukken van het vliegtuig met door Tchang aangebrachte aanwijzingen. Tijdens een sneeuwstorm merkt Kuifje een mysterieus silhouet op: is dit Tchang of de afschuwelijke sneeuwman? Boeiend, met in de Nederlandstalige versie de stemmen van Michael Pas (Kuifje), Luk De Koninck (Haddock), Wanda Joosten, Bert Champagne, Wim De Wolf, Leen Persijn, Kurt en Mark Van Eeghem. Naar het gelijknamige stripalbum van Hergé uit 1960.

Les aventures de Tintin: Le trésor de Rackham le Rouge

1992 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk/Canada 1992. Familiefilm van Stéphane Bernasconi.

Vervolg op HET GEHEIM VAN DE EENHOORN. Speurende reporter Kuifje, Kapitein Haddock en stuntelende detectives Jansen en Janssen gaan op zoek naar de schat, waarvan ze in het vorige deel met veel moeite drie stukken perkament bijeen hadden gebracht. Professor Zonnebloem maakt zijn opwachting met een onderzee[KA3]er, in de vorm van een haai. Onderweg duikt ook een vastberaden clandestiene passagier op. Ter plekke, nabij een eilandje in de Cara[KA3]ibische zee, waar het gezonken schip met de schat zich moet bevinden, verloopt het avontuur niet zonder onverwachte gebeurtenissen maar... geen schat! Haddock, Kuifje en professor Zonnebloem nemen definitief hun intrek op kasteel Molensloot en butler Nestor dient voortaan trouw onze helden. Nederlandstalige versie met de stemmen van Michael Pas (Kuifje), Luk De Koninck (Haddock), Bert Struys (Zonnebloem), David Davidse (Jansen), Paul Codde (Janssens) e.a. Naar het gelijknamige stripalbum van Hergé uit 1943.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Szezesniak op televisie komt.

Reageer