Christine Aurel

Acteur

Christine Aurel is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Cœur de cible

1995 | Misdaad

Frankrijk 1995. Misdaad van Laurent Heynemann. Met o.a. Francis Huster, Marianne Basler, José Garcia, Jean-Yves Berteloot en Aladin Reibel.

Vanessa Wenger (Basler) is directrice van een bedrijf dat kijkonderzoeken verricht. Ze ontvangt anonieme dreigbrieven. Commissaris Beaudrillard (Huster) is een man die van literaire verfilmingen en abstracte kunst houdt en een hekel heeft aan Amerikaanse politieseries. Hij wordt belast met het onderzoek. Hij maakt kennis met een wereldje dat hij nog niet kende. Hij ontdekt dat het milieu van de tv-productie zijn eigen regels kent. Hij neemt de zaak bloedernstig want er zijn inmiddels twee vrouwen vermoord. Beaudrillard die verband ziet tussen de twee moorden en kijkcijfers, heeft algauw twee verdachten op zijn lijstje staan: de ex van Vanessa en haar broer die in de tv- wereld zijn slag wil slaan. Een intelligente satire over de Franse audiovisuele bedrijfstak waarin heel wat bekende (tv- )gezichten een rol spelen. Het scenario is van niemand minder dan Bernard Pivot die een boekenprogramma heeft op de Franse tv. Hij weet natuurlijk heel goed, waarover hij het heeft. Zijn inktzwarte humor spaart dan ook niemand. De volgende persoonlijkheden spelen zichzelf: Ivan Leva[KA3]i (voormalig directeur van Frankrijk`s omroep nummer een: France Inter), voornoemde Bernard Pivot, Bruno Masure (presentator van het journaal op tv-zender France 2), Danièle Evenou, Claude Jean-Philippe, Philippe Gildas, Claude Serillon, Pierre Tchernia, Jérôme Bonaldi en Elise Lucet. Camerawerk van Robert Alazraki. Formaat 16/9. Nicam Stereo.

Madame le proviseur : Fantasio

1994 | Drama, Familiefilm

Frankrijk 1994. Drama van José Pinheiro. Met o.a. Danièle Delorme, Alexis Derlon, Aurelia Alcais, Renaud Menager en Daniel Gélin.

Valentine Rougon (Delorme), directrice van de scholengemeenschap `Belgrand` maakt zich zorgen over een leerling (Derlon) bijgenaamd de 'dichter'. Hij is een grensgeval en heeft anarchistische neigingen, maar dat is slechts een imago. In werkelijkheid is hij een nihilist, die zich achter een masker verschuilt en gaat van kwaad tot erger. Hij laat zich niet meer zien in de klas, hangt rond op de beroemde Parijse begraafplaats Père Lachaise en verkeert in het gezelschap van het ruigste uitschot van Les Halles. Schoolhoofd Rougon wil er iets aan doen. Gevoelig portret van een jongen die tegen het dagelijkse leven niet is opgewassen met een mooie rol van Derlon. Het scenario van Hervé Hamon en Chantal De Rudder is geïnspireerd op de romans Madame le proviseur en La cause des élèves van Marguerite Gentzbittel. Het camerawerk is van Jacques Guérin. Stereo.

Train spécial pour SS

1977 | Oorlogsfilm

Spanje/Frankrijk 1977. Oorlogsfilm van James Gartner. Met o.a. Monika Swinn, Christine Aurel, Frank Brana, Erik Muller en Sandra Mozarowsky.

Een zeer onsmakelijke exploitatiefilm over een aanhangster van Hitler, die leidster van een rijdend bordeel wordt. Klungelige spelprestaties en slechte produktiewaarden, maar vooral een inferieure visie en ondermaats verhaal.

Train spécial pour Hitler

1977 | Erotiek, Oorlogsfilm

Spanje/Frankrijk 1977. Erotiek van Alain Payet. Met o.a. Monica Swinn, Sandra Mozarovski, Franck Brana, Bob Asklof en Yolanda Rios.

Er waren vier scenario- en dialoogschrijvers voor nodig om deze belachelijke geschiedenis en achterlijke dialogen eruit te krijgen. Dit heldendicht (?) van omstreeks 1943 over vrouwen die zijn uitverkoren om Duitse militairen te troosten, die aan het front (dat zich in werkelijkheid, dat wil zeggen voor de opnamen, in Frankrijk, Luxemburg en Spanje bevindt), blijft steken in iets droefgeestigs, belachelijks en verwerpelijks. Een trein als een beproeving.

Train d'amour pour Hitler

1976 | Erotiek

Frankrijk 1976. Erotiek van Alain Payet. Met o.a. Monica Swinn, Christine Aurel en Bob Asklof.

Een bij elkaar geraapte Frans rommel, waarin nazistische oorlogsseks in beeld wordt gebracht of hoe Hitler zijn prostitutiedochters naar het Oostfront uitzond. Volkomen mislukte poging om fascistische decadentie te mengen met softseks.

La Bonzesse

1974 | Avonturenfilm, Erotiek

Frankrijk 1974. Avonturenfilm van Sylvie Meyer, Bernard Verley en Olga Valéry. Met o.a. Jacqueline Laurent, Christine Aurel, Bernard Tixier, Betty Berr en Karine Jeantet.

Na veel plat te zijn gegaan en vooral op de betaalde en vrije markt, na experimenten met drugs, gaat een ex-studente uit het Quartier Latin naar Katmandou, bekeert zich tot het Boeddhisme en wordt non. De film was veroorzaakte destijds een schandaal maar verdient die eer niet. Buiten onverbloemde porno spreidt hij een stationscafé-filosofie ten toon.

Les patates

1969 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1969. Komedie van Claude Autant-Lara. Met o.a. Pierre Perret, Henri Virlojeux, Rufus en Christine Aurel.

Onder de Duitse bezetting heeft een dorp in de Ardennen grote bevoorradingsproblemen. Clovis, een arbeider, besluit om de bezette zone te verlaten om aardappels te halen om zijn gezin te voeden.

Traffic des filles

1968 | Erotiek

Frankrijk 1968. Erotiek van Jean Maley. Met o.a. Christine Aurel, Henri Lambert en Jose Gonzales.

Een vrij realistische film over het lot van tot prostitutie gedwongen meisjes. De erotiek is echter ver zoek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christine Aurel op televisie komt.

Reageer