Paul Koslo: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

Judge & Jury

1997 | Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1997. Horror van John Eyres. Met o.a. David Keith, Martin Kove, Thomas Ian Nicholas, Laura Johnson en Kelly Perine.

Downdraft

1996 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Canada 1996. Actiefilm van Michael Mazo. Met o.a. Vincent Spano, Kate Vernon, Paul Koslo, John Novak en William S. Taylor.

Nu de koude oorlog voorbij is, kan MINOTAUR, de supercomputer die het kernwapen-arsenaal van het Amerikaanse leger controleert worden uitgeschakeld. De maker van MINOTAUR, dr. Stewart Lagrange, weigert echter mee te werken aan de vernietiging van zijn schepping en dreigt binnen 24 uur de Derde Wereldoorlog te beginnen. Speciaal agent Jack Slater wordt ingeschakeld om, samen met de Russische computerexpert Alexa Belekonev, de MINOTAUR onschadelijk te maken

Project Shadow Chaser II

1994 | Actiefilm, Sciencefiction, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1994. Actiefilm van John Eyres. Met o.a. Frank Zagarino, Bryan Genesse, Beth Toussaint, Danny Hill en Danny Keogh.

Simpel, maar zeer effectief filmpje over een blonde cyborg genaamd Android (Zagarino), die samen met zijn trawanten een geprivatiseerde kern-basis overvalt, die op de nominatie staat ontmanteld te worden, en hem bezet. Ze dreigen een gevreesd vernietingswapen in te zetten om Washington DC te verwoesten. De op de basis aanwezige onderhoudstechnicus Genesse en wetenschapster Toussaint met haar zoon geven de terroristen tegengas en blijken uiteindelijk slimmer. Lekker gefilmd en gemonteerd werkje dat genrefans beslist niet teleurstelt. Nick Davis schreef het scenario en John Cianetti maakte er nog een aantal toevoegingen voor. Het camerawerk is van Alan M. Trow. Deze prent is het vervolg op MONOLITH uit 1991 van Britse regisseur Eyres, dat hij eveneens met Geoff Griffith produceerde. In dit verband is de officiële alternatieve titel NIGHT SIEGE.

Chained Heat II

1993 | Drama, Thriller

Canada 1993. Drama van Lloyd A. Simandl en Lloyd Simandl. Met o.a. Brigitte Nielsen, Paul Koslo, Kimberley Kates, Kari Whitman en Jana Svandová.

Amerikaanse Alexandra (Kates) wordt vals beschuldigd van een drugshandeltje in Praag. Ze wordt onschuldig in de gevangenis geworpen, waar de dames schaars gekleed gaan en gezamenlijk moeten douchen, terwijl de directie sadistisch is en bepaalde gevangenen die teveel weten spoorloos laten verdwijnen. Suzanne (Whitman) stelt alles in het werk om haar zus Alexandra vrij te krijgen. Primitieve genrefilm, waaraan uitsluitend kritiekloze kijkers zich kunnen laven en die geloven dat het dogma van de Koude Oorlog juist is. Het armzalige scenario is van Chris Hyde en de regie van Simandl heeft de rolverdeling niet naar topprestaties gedreven, al mag men gerust betwijfelen of het niveau van de cast dat ooit gehaald zou hebben met een beter script en een dito spelleiding. Het camerawerk is van Danny Nowak.

Solar Crisis

1992 | Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Japan 1992. Sciencefiction van Alan Smithee. Met o.a. Tim Matheson, Charlton Heston, Peter Boyle, Annabel Schofield en Jack Palance.

Het is 2050. Volgens berekeningen stoot de zon binnen 48 uur een gigantische vuurbal af die de aarde voor het grootste deel zal vernietigen. Voorafgaande stormen hebben reeds voor chaos gezorgd die de maatschappij heeft ontwricht. Een ruimteschip onder bevel van Matheson wordt naar de zon gezonden om een poging te wagen de dreigende ramp te voorkomen.

Shadowchaser

1992 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1992. Sciencefiction van John E. Eyres en John Eyres. Met o.a. Martin Kove, Meg Foster, Frank Zangarino, Joss Ackland en Paul Koslo.

De dochter van de Amerikaanse president wordt gegijzeld door terroristen in een ziekenhuis, gevestigd in een wolkenkrabber, en de politie stuurt er de verkeerde persoon op af voor een eenmans reddingsactie. Schrijver Steve Lister maakte voor deze naäperij van DIE HARD eerst een standaardscenario voor een thriller en voegde daarna, om het plot nog wat te verrijken, wat SF-aspecten toe, waarbij onder meer de grootste boef, Zagarino, een robot in de stijl van TERMINATOR werd. Het resultaat is een film die beide genres even aanstipt maar net niet genoeg. In het bijzonder de special effects vallen tegen. Ook bekend als PROJECT: SHADOWCHASER.

Xtro II: The Second Encounter

1991 | Sciencefiction, Horror

Canada 1991. Sciencefiction van Harry Bromley Davenport. Met o.a. Jan Michael Vincent, Paul Koslo, Tara Buckman, Jano Frandsen en Nicholas Lea.

In een ondergronds laboratorium in Texas worden voor defensie ultra-geheime experimenten uitgevoerd tussen de verschillende dimensies met een machine, die door de sympathieke Dr. Ron Shepherd (Vincent) werd bedacht, onder leiding van de gedreven Dr. Alex Summerfield (Koslo) en de knappe Dr. Julie Casserly (Buckman). Als een team, dat werd uitgezonden naar een andere dimensie, niet terugkeert, ontstaan er spanningen tussen Summerfield en Julie. Summerfield wil er huursoldaten naar toe sturen, maar Julie denkt dat het verstandiger is om de hulp van Shepherd in te roepen hoewel hij door een explosie in een laboratorium in ongenade was gevallen. Dan keert er onverwacht een vrouwelijk expeditielid terug, maar in haar groeit een afzichtelijk wezen. Dit late vervolg op de cultfilm XTRO (1983), ook van Bromley-Davenport, lijkt meer op de genreklassieker ALIEN (1979) van Ridley Scott dan op zijn illustere voorganger. Het verhaal, de belegering door een monster in een afgesloten ruimte, werd geplagieerd van overeenkomstige genrefilms. De acteurs lopen als zombies door de set en de climax is een hele ontgoocheling. Koslo is de clich[KA1]e mad scientist, Vincent de ongeloofwaardige held en Buckman de potige maagd in nood. Sommige films zijn beter af zonder sequel. Toch kwam er in 1995 nog een soort vervolg: XTRO 3: WATCH THE SKIES, ook weer van Bromley- Davenport die het kennelijk niet kon laten. Het monster werd ontworpen door Charlie Grant en Wayne Dang. Het scenario (vol idiote dialogen en zonder de minste humor) is van producent John A. Curtis, Steven Lister, Robert Smith en Edward Kovach. Het camerawerk is van Nathaniel Massey. Stereo.

Conagher

1991 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1991. Western van Reynaldo Villalobos. Met o.a. Sam Elliott, Katharine Ross, Barry Corbin, Billy Green Bush en Ken Curtis.

Een familie trekt naar het Westen in de hoop op vrijheid en een goed bestaan. Als de echtgenoot naar de stad rijdt om vee te kopen, maakt hij een dodelijke val van zijn paard. Zijn eenzame weduwe is al te blij als de koetsier van de postkoets vraagt of haar ranch voorlopig kan dienen als pleisterplaats totdat de offici[KA3]ele stopplaats is gebouwd. Wie denkt dat dit wat leven in de brouwerij brengt, komt bedrogen uit; ook als Elliott, een ruige cowboy, stopt en de vrouw en haar kinderen zijn diensten aanbiedt in ruil voor zijn overwintering, gebeurt er weer niks. Naar het gelijknamige boek van de vermaarde western-schrijver Louis L`Amour. Wie goed naar de credits kijkt ontdekt een nazaat (het enige opwindende aan de film). Achter de camera stond James R. Bagdonas (en dat hielp ook al niet). Het scenario is van Sam Elliott, Katharine Ross en Jeffrey Meyer.

Robot Jox

1990 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Stuart Gordon. Met o.a. Gary Graham, Anne-Marie Johnson, Paul Koslo, Robert Sampson en Danny Kamekona.

Vijftig jaar nadat de grote kernoorlog de Aarde geteisterd heeft is de wereld in twee kampen verdeeld, de Common Market (de VS en zijn geallieerden) en de Confederation (de Sovjetunie). Disputen worden bijgelegd in een stadion door middel van individuele gladiatoren-gevechten met bijna 4m lange robotten die bestuurd worden door de speciaal opgeleide Robot Joxen. Als kampioen-Jox (Graham) tegen zijn sadistische rivaal (Koslo) moet strijden, gebruikt Koslo een niet toegestaan projectiel waardoor Graham neerstoort in een tribune, waarbij driehonderd toeschouwers gedood worden. Een nieuwe lichting robotpiloten wordt ingezet, testbuis-babies, die vanaf de geboorte voor dit werk zijn getraind. Johnson wint dan de strijd tegen de schurkachtige Koslo. De humorloze regie maakt de film saai; de produktie had voor dit type SF-werk een te laag budget, waardoor de speciale effecten tegenvallen. De hoofrolspelers doen het aardig maar de ondersteunende rollen zijn kleurloos. De film was drie jaar vertraagd door financiële problemen bij de Italiaanse produktiemaatschappij en werd in Amerika voltooid. Aanvankelijk was de film Robojox getiteld, maar daartegen maakten de rechthebbende van ROBOCOP bezwaar. Het script naar Gordon's eigen verhaal is van de gerenommeerde SF-schrijver Joe Haldeman.

Loose Cannons

1990 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Gene Hackman, Dan Ackroyd, Dom DeLuise, Ronny Cox en Nancy Travis.

Een beneden elk peil duikende film, die niet meer is dan een excuus voor allerlei auto-achtervolgingen. Het verhaal gaat over twee smerissen uit Washington D.C. die klem komen te zitten tussen een stel ex-nazi's en hun Israëlische tegenstanders die bakkeleien over een geheimzinnige film over het privé- leven van Hitler. Een ongeinige en onaangename film, die op de plank bleef liggen, omdat de mensen van de filmstudio niet wisten wat ze ermee aan moesten. Voor de meeste deelnemers betekende deze film het dieptepunt in hun carrière. Scenario van Richard C. Matheson en regisseur Clark. Gedraaid in Panavision.

Ransom

1985 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1985. Thriller van Richard Compton. Met o.a. Oliver Reed, Stuart Whitman, Deborah Raffin, Jim Mitchum en John Ireland.

Een geflipte Vietnamveteraan houdt op wrede wijze huis onder de notabelen van een stadje in Arizona. De nauwelijks uitgewerkte onderlinge tegenstellingen en gesignaleerde malversaties doen veel afbreuk aan een harmonische opbouw.

The Glitter Dome

1984 | Misdaad

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Stuart Margolin. Met o.a. James Garner, Margot Kidder, John Lithgow, Colleen Dewhurst en John Marley.

Slap aftreksel van Joseph Wambaughs bizarre boek over een stel politiemannen uit Los Angeles die achter de moordenaar van een filmmagnaat aanzitten. Margolin regisseerde niet alleen - hij was mede-producent, hij schreef de muziek en speelde naast z'n vriendje Garner, in wiens series hij al vaak gestaan heeft. Let op de prachtige rol van Kidder.

Inmates: A Love Story

1981 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1981. Romantiek van Guy Green. Met o.a. Kate Jackson, Perry King, Shirley Jones, Tony Curtis en Pamela Reed.

Hulde aan iedereen voor zijn normale spel, in overweging nemend dat deze film handelt over een 'gemengde' gevangenis! Schep genoegen in Curtis' flamboyante kruimeldief en Jones' overheersende, glasharde gevangenisdirectrice à la Ida Lupino.

Heaven's Gate

1980 | Western, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1980. Western van Michael Cimino. Met o.a. Kris Kristofferson, Isabelle Huppert, Christopher Walken, John Hurt en Sam Waterston.

Wat meteen opvalt aan western Heaven's Gate is het uiterlijk: het oog voor historisch detail en de fraaie beelden. De kijker heeft ruim drie uur om het allemaal in zich op te nemen. Aan de andere kant is het script soms weinig richtinggevend. Heaven's Gate visualiseert de waargebeurde, akelige 'Johnson County War' en voegt romantisch drama toe. Kristofferson speelt de hoogopgeleide county marshal Averill, die het aan de stok krijgt met liefdesconcurrent Champion (Walken) en een oud-studiegenoot die immigranten wil vermoorden. Deze epische film werd een historische flop en een carrièrebreker voor regisseur Cimino, maar verdient vernieuwde aandacht.

Caribe

1980 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Michael Kennedy. Met o.a. John Savage, Kara Glover, Stephen McHattie, Sam Malkin en Zack Nesis.

Onwaarschijnlijk slechte B-film met Savage als de assistent van een mooie agente in wapens. Rijk worden is hun enige doel. Enkele RAIDERS OF THE LOST ARK-toestanden maar dan in mineur. Of de hebzucht van de hoofdrollen voor een avondje puur amusement zorgt is zeer de vraag. Scenario van Paul Donovan.

Roots: The Next Generations

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Charles S. Dubin, John Erman, George Stanford Brown en Lloyd Richards. Met o.a. George Stanford Brown, Olivia de Havilland, Henry Fonda, Paul Koslo en Greg Morris.

Mini-serie in zeven delen. Het vervolg op ROOTS, de geschiedenis van schrijver Alex Haley`s familie vanaf eind vorige eeuw tot deze tijd. De serie wist opnieuw te boeien maar was net iets onder het niveau van de eerste serie. Brando kreeg een Emmy voor zijn rol (zijn tv-debuut) als nazi-leider. De serie zelf won een Emmy als beste drama-serie van het seizoen. John Erman regisseerde deel 1, 3 en 7, Charles S. Dubin deel 2 en 4, George Stanford Brown regisseerde deel 5 en Lloyd Richards deel 6.

Love and Bullets

1978 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1978. Actiefilm van Stuart Rosenberg. Met o.a. Charles Bronson, Rod Steiger, Jill Ireland, Strother Martin en Bradford Dillman.

Inspecteur Bronson moet Ireland zien op te sporen, die door haar gangster-geliefde Steiger naar Zwitserland is gestuurd. Hij wordt verliefd op haar, maar kan niet verhinderen dat ze door een bendelid wordt neergeschoten. Dan grijpt Bronson naar de harde middelen. Alledaagse actiefilm vol gewelddadige scènes, op het lijf gesneden van Bronson. Dankzij Steiger gaat de film niet helemaal de mist in. Het nogal stupide scenario van Wendell Mayes en John Melson is gebaseerd op een roman van de eerste. Meer aandacht werd besteed aan de fotografie, die uiterst verzorgd overkomt en waarvoor twee ploegen verantwoordelijk waren. Fred Koenekamp en zijn Amerikaanse ploeg kozen voor scherpe kleuren, terwijl de Zwitserse opnamen van Anthony Richmond gekenmerkt worden door fijn geschakeerde tinten. Gedraaid in Panavision.

Tomorrow Never Comes

1977 | Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1977. Actiefilm van Peter Collinson. Met o.a. Oliver Reed, Susan George, Raymond Burr, John Ireland en Stephen McHattie.

Een jongeman raakt door het dolle heen als hij merkt dat zijn vriendin hem ontrouw was, waarna er een spoor van geweld getrokken wordt in het drukke vakantieplaatsje dat zijn hoogtepunt vindt in een treffen met de politie. Toch raak je er niet koud of heet van. Het scenario is van David Pursall, Jack Seldon en Sydney Banks, door de camera keek François Protat.

Rooster Cogburn

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. John Wayne, Katharine Hepburn, Anthony Zerbe, Richard Jordan en John McIntire.

In 1970 won John Wayne - zijn enige - Oscar voor zijn rol in de western True Grit (1969). Zes jaar later maakte hij deze sequel. Nadat haar vader door bandieten is vermoord schiet Rooster Cogburn de pinnige Eula Goodnight (Hepburn) al mopperend te hulp. En Goodnight moppert bekwaam terug. Jammer genoeg haalde de latere film niet het niveau van de voorganger en lukt het Hepburn niet haar vergelijkbare rol in The African Queen (1951) ook maar te benaderen. Toch een mooie samenwerking tussen deze twee iconen.

Mr. Majestyk

1974 | Misdaad, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Charles Bronson, Al Lettieri, Linda Cristal, Lee Purcell en Paul Koslo.

Lang voor zijn revival in de jaren negentig (Get Shorty, Jackie Brown) werden boeken van Elmore Leonard minder hip verfilmd. Mr. Majestyk bijvoorbeeld. Bronson speelt de titelheld, een voormalige Vietnamsoldaat die nu alleen maar meloenen wil verbouwen. Na in aanraking te zijn gekomen met malafide personen, komt Majestyk in de bak, waarna een vendetta tegen de maffia begint. Het geteisterde gezicht van Bronson werkt altijd goed in wraakfilms. Hadden ze maar van de meloenen af moeten blijven!

Bootleggers

1974 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Charles B. Pierce en Charles Pierce. Met o.a. Paul Koslo, Dennis Fimple, Slim Pickens, Jaclyn Smith en Chuck Pierce Jr..

Typische actiekomedie gestiueerd in de jaren dertig in Arkansas met Koslo en Fimple die denken slimmer en handiger te zijn dan de concurrerende familie die ook illegale whisky stookt, als ze hun voorraden naar Memphis vervoeren. De film werd hertiteld als BOOTLEGGER'S ANGELS, nadat Smith bekend was geworden door de tv-serie Charlie's Angels.

Welcome Home, Soldier Boys

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Richard Compton. Met o.a. Joe Don Baker, Paul Koslo, Alan Vint, Elliott Street en Jennifer Billingsley.

Een louter sensationeel melodrama over vier Groene Baretten die zich aan de burgermaatschappij aanpassen door het verkrachten van een meisje en het platbranden van een stadje. Actueel, maar dat is alles.

Soldier Boys Welcome Home

1972 |

1972. Richard Compton. Met o.a. Geoffrey Lewis, Joe Don Baker, Elliott Street, Billy Green Bush en Jennifer Billingsley.

Een louter sensationeel melodrama over vier Groene Baretten die zich aan de burgermaatschappij aanpassen door het verkrachten van een meisje en het platbranden van een stadje. Actueel, maar dat is alles.

Joe Kidd

1972 | Western

Verenigde Staten 1972. Western van John Sturges. Met o.a. Clint Eastwood, Robert Duvall, John Saxon, Don Stroud en Stella Garcia.

Rijke grootgrondbezitter Frank Harlan (Duvall) roept de hulp in van boer en voormalig premiejager Joe Kidd (Eastwood) om te jagen op Luis Chama, leider van een groep guerrillastrijders, die zich verzet tegen de schimmige manier waarop steeds meer land van de oorspronkelijke bewoners wordt afgetroggeld. Al snel komt Kidd erachter dat Harlan een geldbeluste, gewetenloze schoft is. Stevige western van regisseur Sturges (The Magnificent Seven) naar een roman van Elmore Leonard. Niet zo episch als Eastwoods latere werk, maar voor liefhebbers van het genre absoluut het bekijken waard.

Vanishing Point

1971 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1971. Actiefilm van Richard C. Sarafian. Met o.a. Barry Newman, Cleavon Little, Dean Jagger, Victoria Medlin en Paul Koslo.

Dit verhaal dat in eerste aanzet best intrigerend is, gaat over een weddenschap om snel van de oostkust naar de westkust te racen. Er zijn jachtige autoachtervolgingen, waarbij een blinde disc-jockey de opgejaagde bestuurder helpt door versleutelde boodschappen over de politie te geven. De film stelt uiteindelijk teleur. Buitengewoon goede rockmuziek en er volgde zo'n beetje een kwart eeuw later toch nog een remake voor de tv.

The Omega Man

1971 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Boris Sagal. Met o.a. Charlton Heston, Rosalind Cash, Anthony Zerbe, Paul Koslo en Lincoln Kilpatrick.

Amerika is in de greep van een pest veroorzaakt door chemische oorlog. In Los Angeles probeert Heston uit de greep te blijven van mensen die besmet zijn. Zij kunnen het daglicht slecht verdragen en dolen 's nachts door de straten, op zoek naar nieuwe slachtoffers. Hestons grootste vijanden zijn Zerbe en zijn volgelingen. Middelmatige bewerking van de Richard Matheson- klassieker I Am Legend over vampiers die de macht op aarde willen overnemen. Reeds in 1964 verfilmd als THE LAST MAN ON EARTH met Vincent Price, die, al was de film minder geslaagd dan deze, toch een grotere indruk maakte in de hoofdrol. Het scenario van de nieuwe versie is van John William Corrington en Joyce Hooper Corrington. Camerawerk Russell Metty. Gefilmd in Panavision.

The Losers

1970 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1970. Oorlogsfilm van Jack Starrett. Met o.a. William Smith, Bernie Hamilton, Adam Roarke, Houston Savage en Gene Cornelius.

Om een klus in Vietnam uit te voeren worden vijf ruwe bonken daarheen overgebracht. Hun taak: een presidentiële adviseur die door de Vietcong gevangen wordt gehouden uit vijandelijk gebied halen. Dat gebeurt niet zonder bloedvergieten en hun optreden hier heeft veel weg van de acties uit een motorfilm, een genre waarin Starrett eigenlijk expert is.