Lut Tomsin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Maria Danneels, of het leven dat we droomden

1982 | Drama

België 1982. Drama van Robbe De Hert. Met o.a. Karen van Parijs, Arlette Weygers, Herman Gilis, Lut Tomsin en Ward de Ravet.

Film-in-de-film over een scenarist (van Camp) die niet houdt van de te verfilmen roman van Maurice Roelants, Het leven dat we droomden, over een conflictrijke driehoeksverhouding van een meisje, haar lelijke boezemvriendin en een gladde jongen, in het boek gesitueerd in de jaren 1930-1940, in de film in de jaren 1960-1970. Vakkundig als raamvertelling, vlot gefilmd en erg boeiend.

Kruiswegstraat, 6/6

1973 | Thriller, Drama, Romantiek

België 1973. Thriller van Jean Daskalidès. Met o.a. Marie-Josée Nat, Lut Tomsin, Chantal Vernet, Roger Bolders en René Prével.

In een Gentse bourgeoismilieu met hun zakenrelaties, afpersers, liaisons en ander fraais worden op korte tijd vier moorden gepleegd. Hoewel ogenschijnlijk een thriller is dit in eerste instantie een tekening van een reëel Gents franssprekend bourgeoismilieu met een geslaagde sfeerschildering van debuterend speelfilmcineast Daskalidès, eigenlijk een befaamd gynecoloog, universiteitsprof en bekend producent van de wereldberoemde Leonidaspralines die warempel de gerenommeerde Franse actrice Nat wist te strikken voor de hoofdrol van deze op de roman De Dames Verbrugge van Roger d'Exsteyl gebaseerde film, die destijds een vrij goeie pers kreeg. Maar Daskalidès zou het hierbij laten. In het Frans in omloop gebracht als RUE DU CALVAIRE.

6, rue du Calvaire

1972 | Drama

België 1972. Drama van Jean Daskalides. Met o.a. Marie-José Nat, Lut Tomsin, René Prevel, Pros Verbruggen en Nand Baert.

Een Frans ingenieur wordt door een zakenvriend uitgenodigd in diens huis te blijven logeren. De man wordt ongewild getuige van allerlei familiespanningen, die zullen uitmonden in een gruwelijke moord. Een ronduit vervelend salondrama, sober gefotografeerd, vermoeid vertolkt en futloos geregisseerd.

Tim Frazer jagt den geheimnisvollen Mister X

1964 | Misdaad

België/Oostenrijk 1964. Misdaad van Ernst Hofbauer. Met o.a. Adrian Hoven, Corny Collins, Paul Löwinger, Mady Rahl en Hector Camerlynck.

Een in de haven van Antwerpen gesitueerde politiefilm over marihuanasmokkel met Hoven als de Engelse detective Tim Frazer, gecre[KA3]eerd door Francis Durbridge, maar geschreven door de Vlaamse auteur-scenarist Anton Van Casteren. Regiedebuut van de later beruchte Hofbauer (van de beruchte SCHULM[KA3]ADCHEN-REPORT films) die hiermee bij de Duitse filmproductiefirma Constantin meteen een interessant contract aangeboden kreeg voor het draaien van een rits krimi`s, musicals, westerns en seksfilms. Hoewel oorspronkelijk een Vlaamse film kwam er nooit een Vlaamse versie van: door de financi[KA3]ele moeilijkheden en zelfmoord van producent Josef Eckert. De destijds razend populaire Vlaamse tv- omroepster Terry Van Ginderen ('Tante Terry') debuteerde als filmactrice in de rol van zwoele 'Katrien'. Het zou haar eerste en laatste speelfilmavontuur worden.