Lawrence-Hilton Jacobs

Regisseur, Acteur

Lawrence-Hilton Jacobs is regisseur en acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Charlie Grace

1995 | Mysterie, Misdaad, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Mysterie van Robert Singer. Met o.a. Mark Harmon, Robert Costanzo, Cindy Katz, Leelee Sobieski en Daphne Ashbrook.

Deze serie van totaal negen delen, die in [KA1]e[KA1]en seizoen werden uitgezonden, gaat over Charlie Grace (Harmon), een gescheiden, ex-smeris uit L.A., die priv[KA1]edetective is geworden. Hij zorgt voor zijn dochter van twaalf, Jenny (Sobieski). Zij is de twistappel om de voogdij tussen hem en haar moeder Holly (Kozak). In deze eerste episode wordt Grace verdacht van moord op een ex-veroordeelde die dankzij hem in de bak terecht kwam. Hij had de dure eed gezworen Grace te laten betalen met zijn leven. Grace moet niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar is tegelijkertijd ook adviseur voor de knappe, aankomende actrice Lauren Lane (Ashbrook), die de rol van priv├ę- speurneus gaat spelen in een film. Het spel is plichtmatig en de rolverdeling is nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De voice- over van Harmon werkt eerder storend dan dramatisch. Singer, die de personage van Grace bedacht en het scenario schreef voor deze episode toont zich geen meester; ook het viertal scenarioschrijvers en het zestal regisseurs, die hem hielpen de volgende afleveringen te maken deden evenmin een goede job. Het camerawerk van Richard Rawlings, Jr. ziet er goed uit en hij deelde het werk over de volgende afleveringen met Robert Primes en Shelley Johnson. Stereo.

Quiet Fire

1991 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Drama van Lawrence-Hilton Jacobs. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, Robert Z-dar, Nadia Marie, Lance Lindsay en David Elliot.

VV.

Chance

1990 | Misdaad

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Charles T. Kanganis en Addison Randall. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, Dan Randall, Robert Axelord, Pamela Dixon en Joe Hart.

VV.

L.A. Vice

1989 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Joseph Merhi. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, William Smith, Jean Levine, Jastereo Coviare en Bonnie Paine.

Jacobs voor de derde keer in de huid van politieman Jon Chance; deze keer moet hij een kidnap-zaak op lossen, waarvoor hij de op zijn rust gestelde kapitein Smith recruteert. Smith wordt gedood en Chance verlaat het politiekorps, maar de vader van het gekidnapte meisje leidt hem weer naar de zaak. Voorspelbare, maar goed georchestreerde actiefilm en Jacobs blijft een sympathiek vertolker. Coviare is aantrekkelijk als Jacobs' nieuwe, naaste medewerker van indiaanse afkomst.

L.A. Heat

1989 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Joseph Merhi. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, Jim Brown, Kevin Benton, Myles Thoroughgood en Pat Johnson.

Jacobs droomt ervan als politieman Jon Chance in Los Angeles een western-revolverheld te zijn (geïllustreerd via fantasie-inlassingen), maar Brown als zijn kapitein houdt hem op het rechte pad bij het opsporen en inrekenen van Benton, een drugsdealer die het geweld niet schuwt en die zo graag de politie voor aap zet. Gewelddadig bloedvergieten staat verder centraal in deze B-film met aanvaardbare technische kwaliteiten hoewel de soundtrack net even te veel is. Scenario van Charles T. Kanganis.

Angels of the City

1989 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Lawrence-Hilton Jacobs. Met o.a. Kelly Galindo, Cynthia Cheston, Sandy Gershman, Lawrence-Hilton Jacobs en Michael Ferrare.

Een indrukwekkend regiedebuut van een ex-acteur (hij was `Fredrick Boom Boom Washington` in de oerpopulaire tv-serie [KL]Welcome Back, Kotter[KLE] naast John Travolta) Jacobs die hier zelf de rol speelt van keiharde detective Jon Chance (eerder ook al te zien in L.A. HEAT), op zoek naar Galindo en Cheston die in de huid kropen van undercover-hoertjes maar die gekidnapt worden als gevolg van een pooier-oorlog. Beklemmende regie met aardig wat actie en exploitatie-elementen, gesitueerd in de weinig fraaie prostitutie- en onderwereld van Los Angeles. De schoften zien er erg onheilspellend uit.

Paramedics

1987 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Komedie van Stuart Margolin. Met o.a. George Newbern, Christopher McDonald, John P. Ryan, Lawrence-Hilton Jacobs en Lydie Denier.

Volledig getikt ambulancepersoneel raakt in rauwe achterbuurt verwikkeld bij een schandalige handel in menselijke organen, terwijl zij liever jacht maken op vrouwelijk schoon. Uitsluitend voor kijkers die oprecht verontwaardigd waren dat geen enkele POLICE ACADEMY-film een ACADEMY AWARD kreeg. Het zwakzinnige scenario voor deze slappe klucht is van Barry Bardo en Richard Kriegsman. Michael Watkins stond achter de camera.

For the Love of It

1980 | Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Komedie van Hal Kanter. Met o.a. Deborah Raffin, Jeff Conaway, Barbi Benton, Don Rickles en Adam West.

Dol verhaal over een model en een tot over zijn oren verliefde student medicijnen, die zich achtervolgd zien door een bonte verzameling schurken en regeringsagenten. Volgepakt met stunts, visuele grappen, bekende tv-gezichten en krankzinnige dialogen.

Youngblood

1978 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1978. Drama van Noel Nosseck. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, Bryan O'Dell en Ren Woods.

Een zwarte exploitatiefilm over een jeugdbende in het getto Kingsman die een lokaal drugssyndicaat te lijf gaat. Goed gedaan met een prima rolverdeling en echte authentieke locaties in Los Angeles.

Cooley High

1975 | Komedie

Verenigde Staten 1975. Komedie van Michael Schultz. Met o.a. Glynn Turman, Lawrence-Hilton Jacobs, Garrett Morris, Cynthia Davis en Corin Rogers.

Deze AMERICAN GRAFFITI imitatie (zich afspelend in Chicago 1964) is niettemin op zijn eigen manier goed vertier, hoewel meer op het niveau van een goede tv-aflevering van een serie. Heel veel lachers. Dit werd later de tv-serie What 's Happening.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lawrence-Hilton Jacobs op televisie komt.

Reageer