Morgan Knibbe

Regisseur, Scenarist, Cameraman

Morgan Knibbe is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

An Impossibly Small Object

2019 | Drama, Fantasy

Taiwan/Kroatië/Nederland 2019. Drama van David Verbeek. Met o.a. Lucia, Chen-Hung Chung, David Verbeek, Klara Mucci en Lisa Lu.

Een naamloze fotograaf (gespeeld door Verbeek zelf) neemt in Taipei impulsief een foto van een spelend meisje, die hem helemaal van zijn stuk brengt. Veel geld heeft regisseur Verbeek niet nodig voor een film. Debuutfilm Beat kostte naar verluidt 500 euro en ook zijn achtste speelfilm, An Impossibly Small Object, werd weer gemaakt voor een ‘impossibly small budget’. De opnamen moesten worden verspreid over drie jaar en Verbeek schoot onder meer in zijn eigen woning. Het is uiteindelijk een magisch-realistisch verhaal vol filosofische bespiegelingen geworden en werd prachtig gefilmd (door Morgan Knibbe), maar biedt de kijker weinig houvast wat betreft plot en inhoud.

Those Who Feel the Fire Burning

2014 | Documentaire

Nederland/Griekenland/Italië 2014. Documentaire van Morgan Knibbe.

Veelbesproken debuutfilm, die met een nominatie voor de belangrijkste prijs de verrassing was van IDFA 2014 en filmmaker Morgan Knibbe bestempelde tot een talent om in de gaten te houden. In de openingsscène van vijf minuten zien we een boot vol vluchtelingen, midden in de nacht, vanuit het perspectief van een oudere man die in het water ligt en verdrinkt. Ook de rest van de film zien we door zijn ogen - hij is een geest die rondzweeft boven de randen van het continent dat hij bij leven nooit bereikte. Een documentaire werkelijkheid door het oog van een fictief personage: overrompelend origineel, relevant, zelfbewust en betrokken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Morgan Knibbe op televisie komt.

Reageer