Alex Menglet

Acteur

Alex Menglet is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zone 39

1996 | Sciencefiction, Thriller

Australië 1996. Sciencefiction van John Tatoulis. Met o.a. Peter Phelps, Carolyn Bock, William Zappa, Brad Byquar en Alex Menglet.

In deze ambitieus opgezette futuristische actiefilm raakt een jonge weduwnaar betrokken bij een machtsstrijd tussen verschillende overheden. Die strijd speelt zich af in Zone 39, een woestijngebied waar individuen elkaar moeten bevechten. Derde film van de Australisch-Griekse regisseur Tatoulis is een bizarre mix van science fiction, persoonlijke tragedie en Orwelliaans drama, voorzien van spectaculaire locaties en de stevige soundtrack van Burkhart von Dallwitz, die ook onder meer de muziek van The Truman show componeerde. (RdL/VPRO Gids)

Georgia

1988 | Thriller, Drama

Australië 1988. Thriller van Ben Lewin. Met o.a. Judy Davis, John Bach, Julia Blake, Alex Menglet en Marshall Napier.

Rechercheur Davis, gespecialiseerd in het onderzoek naar belastingfraudeurs, komt als adoptiekind te weten dat haar biologische moeder in verdachte omstandigheden om het leven kwam. Onder de kandidaten-moordenaars: haar adoptiemoeder Blake, diens ex Bach, Blake's nieuwe vriendje Menglet en verbitterde ex- smeris Napier. De hele film door wordt Davis geterroriseerd door de would-be moordenaar, voorzien van een rubberen masker en een scheermes. Stijlvol in beeld gebracht, gedragen door een lumineuze Davis, spookachtige muziek van Paul Grabowsky en mooie fotografie van Melbourne en omgeving door Yuri Sokol. Alleen het scenario van regisseur Lewin, Bob Weis en Joanna Murray-Smith is bij momenten een afknapper.

The Still Point

1986 | Drama

Australië 1986. Drama van Barbara Boyd-Anderson. Met o.a. Nadine Garner, Lyn semmler, Robin Cuming, Alex Menglet en Steve Bastoni.

Een technisch matig afgewerkte film rond een 14-jarig doof meisje dat ook nog eens problemen heeft met haar gescheiden ouders. De film heeft weinig om het lijf. Regisseur en producente Rosa Colosima waren de scenaristen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Menglet op televisie komt.

Reageer