Kazue Nagatsuka

Cameraman

Kazue Nagatsuka is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Koroshi no Rakuin

1967 | Misdaad, Experimenteel, Thriller, Actiefilm

Japan 1967. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Jo Shishido, Mariko Ogawa en Ann Mari.

Genreliefhebbers zullen diep verontwaardigd zijn over deze film waarin een beroepskiller aan menselijke zwakheid lijdt, zijn plicht één keertje verzaakt en als gevolg daarvan met angst en beven een van tevoren verloren eindgevecht moet leveren met een veel ervarener, meedogenloze killer. Ook Suzuki's productiemaatschappij was onthutst, waarop ze hem na veertig films en een lange trouwe dienst ontsloegen om hem vervolgens voor het gerecht te slepen wegens verraad. De weekhartig geworden regisseur is nooit meer aan de bak gekomen in Japan. Eenmaal op de zwarte lijst betekende het definitieve einde van zijn carrière; ongelooflijk, maar waar. Hachiro Gurju waagde het om het scenario te schrijven en Kazue Nagatsuka was de cameraman van dienst. Beslist een curiosum.

Yaju no seishun

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Jo Shishido, Tamio Kawaji, Misako Watanabe, Watanabe Misako en Kawaji Tamio.

Gewelddadige B-film van de ongekroonde genre-koning: twee lijken en een politieman met een vrouw in zijn armen - dat alles wordt in een hotelkamer aangetroffen. De dader moet opgespoord. Liefhebbers gaat dat zien, want werk van Suzuki - dikwijls gekruid met sarcasme en seks - komt maar zelden naar het Westen. Scenario van Ikeda Ichiro en Yamazaki Tadaaki naar een roman van Oyabu Harushiko. Camerawerk van Nagatsuka Kazue.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazue Nagatsuka op televisie komt.

Reageer