Alec Wilder

Acteur, Componist

Alec Wilder is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Va savoir

2001 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland/Italië/Frankrijk 2001. Drama van Jacques Rivette. Met o.a. Marianne Basler, Sergio Castellitto, Jeanne Balibar, Bruno Todeschini en Hélène de Fougerolles.

Innemende comedy of manners rond zes personen (een regisseur, een actrice, haar voormalige amant, diens echtgenote, haar minnaar en zijn zus) biedt bitterzoete verwikkelingen en hilarische situaties, gemodelleerd naar Pirandello's 'Zes personages op zoek naar een auteur'. Het literair getinte scenario is een typisch ensemblestuk, dat met de solide rolverdeling heel goed tot zijn recht komt, vooral tegen de achtergrond van het theaterwereldje, waarin de 73-jarige Rivette, die met Va savoir wellicht een van zijn toegankelijkste films heeft gemaakt, zo graag werkt. Tegenover het volledig uitgebalanceerde geheel staat de lange speelduur, voor een modern publiek mogelijk wat teveel van het goede.

Open the Door and See All the People

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jerome Hill. Met o.a. Maybelle Nash, Alec Wilder, Charles Rydell en Ellen Martin.

Een vreemde kleine komedie over contrasterende persoonlijkheden en de rivaliteit van tweelingzusters op leeftijd.

The Sand Castle

1960 | Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Familiefilm van Jerome Hill. Met o.a. Barry Cardwell, Laurie Cardwell, George Dunham en Alec Wilder.

Een kleine film die tot de verbeelding spreekt over een jongetje dat op het strand zandkastelen bouwt en droomt over de mensen die in zijn bouwsels wonen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alec Wilder op televisie komt.

Reageer