María José Alfonso

Acteur

María José Alfonso is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Duerme, duerme, mi amor

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Regueiro. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, María José Alfonso, Rafaela Aparicio, Lali Soldevila en Manuel Alexandre.

Een man wil zijn echtgenote door een slaapmiddel voorgoed laten inslapen. Een zeer vreemde mengeling van zwarte humor en allegorische betekenissen, die commercieel gezien een verpletterende mislukking werd.

Manolo la nuit

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, María José Alfonso, Josele Román, José Sacristán en Juanjo Menéndez.

Omdat hij genoeg heeft van zijn vrouw leeft een man van de toeristes aan de Costa del Sol. Even slecht als de overige komedies van Landa/Ozores.

El Huésped del sevillano

1969 | Muziek

Spanje 1969. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Manuel Gil, María Silva, Antonio Durán en María José Alfonso.

Een remake van de gelijknamige film uit 1940. Cinematografisch beter en tamelijk vermakelijk. De zeer mooie Silva in de rol van Raquel.

Las Ultimas horas

1965 | Drama, Historische film

Spanje 1965. Drama van Santos Alcocer. Met o.a. Angel Picazo, María José Alfonso, Roberto Camardiel en Sancho Gracia.

De dagen voorafgaande aan de afkondiging van de Republiek worden geïllustreerd door het verhaal van twee families met verschillende ideologieën. Een film met een duidelijk politieke signatuur die ook door de regisseur werd geschreven en geproduceerd.

Genoveva de Brabante

1965 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1965. Avonturenfilm van José Luis Monter. Met o.a. María José Alfonso, Alberto Lupo, Angela Rhu en Stephan Forsyth.

De echtgenote van graaf Sigfried zit in een kelder opgesloten omdat ze van overspel beschuldigd wordt. Een op een populaire middeleeuwse legende geïnspireerd melodrama, waarvan het scenario door de regisseur Ricardo Freda geschreven is. Reeds eerder verfilmd als LA LEGENDA DI GENOVEFFA in 1951 door veteraan Arthur Maria Rabenalt.

Con el viento solano

1965 | Drama, Romantiek

Spanje 1965. Drama van Mario Camús. Met o.a. Antonio Gades, María José Alfonso, Vicente Escudero en Imperio Argentina.

Binnen een zigeunertroep ontluikt een hartstochtelijke liefde. Het is de vijfde film van de beroemd geworden Mario Camús. Een heel acceptabele film.

La Niña de luto

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. María José Alfonso, Alfredo Landa, Pilar Gómez Ferrer en Vicente Llosá.

De romance van de twee hoofdrolspelers wordt herhaaldelijk onderbroken door de achtereenvolgende periodes van rouw die het meisje in acht moet nemen. We zien vindingrijke en rake galgehumor in een film van een regisseur die later zou ontsporen.

Llegar a más

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Jesús Fernández. Met o.a. Manuel San Francisco, María José Alfonso en Manolo Zarzo.

Een jonge werkloze besluit om naar Duitsland te emigreren op zoek naar werk. Een bijna amateuristische film - het enige werk van de regisseur Santos.

La Becerrada

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray en María José Alfonso.

Om uit de financiële moeilijkheden te komen besluiten elf nonnen, in opdracht van hun klooster, een stieregevecht met zeer jonge stieren te organiseren. Een van de eerste komedies van Forqué, knap gemaakt en met fantastische acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer María José Alfonso op televisie komt.

Reageer