Nikolai Plotnikov

Acteur

Nikolai Plotnikov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Stalingradskaya bitva

1950 | Oorlogsfilm

SUHH 1950. Oorlogsfilm van Vladimir Petrov. Met o.a. Alexei Diki, Joeri Sjoemsky, Boris Livanov, Nikolai Simonov en Nikolai Plotnikov.

Deze tweedelige oorlogsfilm over de slag om Stalingrad, waarin de rol van Stalin in de planning en leiding bejubeld wordt, paste in diens campagne om de autonomie en het prestige van de militaire staf af te zwakken. De overweldigende film, met een overvloedig budget gemaakt, werd bekritiseerd vanwege de contrasterende weergave van de hoofdkwartieren van Hitler (hysterisch) en Stalin (rustig), hoewel de na-oorlogse memoires Petrov min of meer gelijk gaven. Het spektakel, het budget en de rol van Stalin zijn te vergelijken met DE VAL VAN BERLIJN; dat is echter een betere film. Er wordt gebruik gemaakt van documentaire beelden. Deel I duurt 98m, deel II 93m.

Klyatva

1946 |

SUHH 1946. Mikhail Chiaureli en Michail Tschiaureli. Met o.a. Mikhail Gelovani, Sophia Giatsintova, Nikolai Bogolyubow, Alexei Gribow en Tamra Makarova.

In deze heroïsche, monumentale film over Stalin, die is gesitueerd in de tijd van Lenins dood, doet Stalin de belofte Lenins werk voort te zetten. Een artistiek wanprodukt dat de filmkunst verpolitiseerd door een levende politieke leider te verafgoden. Met Chiaureli's DE VAL VAN BERLIJN is deze film wellicht de duidelijkste exponent van de Stalin-verering. Na Stalins dood in 1953 kreeg de Georgische Chiaureli het zwaar te verduren. Gelovani, net als Stalin een Georgiër, was de vaste acteur voor de leider. Uiteraard een Stalin-prijswinnaar.

Semja Oppenheim

1939 | Oorlogsfilm

SUHH 1939. Oorlogsfilm van Grigori Roshal. Met o.a. Vladimir Balasjov, Josif Toltsjanov, Ada Voitsik en Nikolai Plotnikov.

Naar Feuchtwangers roman Die Geschwister Oppenheim vertelt de film over de tragedie van een joodse familie als gevolg van de nazi-terreur. Het is één van de beste Sovjet anti-nazi-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikolai Plotnikov op televisie komt.

Reageer