Manuel López Ochoa is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Seguiré tus pasos

1966 | Drama

Mexico/Peru 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. José Mojica, Manuel López Ochoa, Sonia Infante en Emily Cranz.

Drie vrouwen maken ruzie om een jongen, wiens vader pas is gestorven. De vader heeft ergens een aanzienlijke som geld verborgen en alleen de jongen weet waar.

Pasión oculta

1966 | Drama

Peru/Mexico 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Emily Cranz, Sonia Infante en Héctor Godoy.

Wanneer een jongeman terugkeert naar zijn dorp, ontdekt hij dat zijn vriendin danseres is in het theater van de ergste rokkenjager van de omgeving. Een zwak erotisch melodrama.

Los bandidos

1966 | Western

Mexico/Verenigde Staten 1966. Western van Alfredo Zacarías. Met o.a. Robert Conrad, Manuel López Ochoa, Roy Jenson, Narciso Busquets en Jan-Michael Vincent.

Drie Amerikaanse avonturiers en drie Mexicaanse patriotten vechten samen tegen de Franse veroveraars ten tijde van het Mexicaanse Keizerrijk. Een tamelijk intelligente film met een solide script. Goede regie en fraaie muziek.

Alma Grande en el desierto

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Rogelio A. Gozález. Met o.a. Manuel López Ochoa, José Elías Moreno, Jorge Russek en Renata Seydel.

Het vervolg op ALMA GRANDE uit 1965 van Chano Urueta. Gebaseerd op de strip van Angel J. Mora over de belevenissen van een Yaqui- indiaan.

Pacto de sangre

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel López Ochoa, Armando Silvestre, Ariadna Welter en Félix González.

Een plattelandsdokter bezit een groot stuk grond waar een fantastische schat ligt. Hij leeft in doodsangst, want twee mannen die zijn vrouw hebben vermoord, willen de schat hebben. Goed gemaakt en dito geacteerd. De laatste film van Ortega.

Los malditos

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, David Silva en Jorge Russek.

Het vervolg op GATILLO VERDE bestaat uit de episoden Los malditos, El jinete misterioso en Muerte de Gatillo Veloz. De held neemt het weer op tegen een stel bandieten. Net als elke 'zichzelf respecterende' Mexicaanse western zeer macho.

Gatillo Veloz

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, Eric del Castillo en Armando Soto la Marina.

Een beroemde revolverheld komt in een valstrik terecht die zijn eigen maten voor hem hebben opgezet. Hij rust niet voor hij wraak heeft genomen. Deze vreselijke western vol cliché's bestaat uit de episoden Gatillo Veloz, El secuestro en Duelo a muerte. Het vervolg heet LOS MALDITOS.

Alma Grande

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Manuel López Ochoa, Sonia Infante, David Reynoso en Jorge Russek.

Drie mannen overvallen een dorp van Yaqui-indianen. Die vragen hulp aan een Grote Geest, net als zij een Indiaan. Een bewerking van het stripverhaal van Angel J. Mora, waarin de hoofdpersoon een halfbloed is die de deugden van het blanke en het indiaanse ras in zich verenigt. De psychologische diepgang van de personages in deze film is echter te verwaarlozen. Ook bekend als EL YAQUI JUSTICIERO.

Nos lleva la tristeza

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Manuel López Ochoa en María Duval.

Twee rijke grootgrondbezitters, al jaren elkaars rivalen, kondigen hun huwelijk aan. Dit tot grote verbazing van iedereen en van een paardenhandelaar in het bijzonder; die zal al het mogelijke doen om het te voorkomen. De film eindigt met een aantal huwelijken en is dermate belachelijk dat het lijkt of zelfs de paarden door de trouwlust zijn aangestoken.

Me cansé de rogarle

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Lucha Villa, Manuel López Ochoa, Marco Antonio Muñíz en José Alfredo Jiménez.

De ene na de andere verloofde van een meisje pleegt zelfmoord, telkens als ze op het punt staan om te trouwen. Een clichématige, folkloristische komedie.

Los tres calaveras

1964 | Biografie

Mexico 1964. Biografie van Fernando Cortés. Met o.a. Joaquín Cordero, Manuel López Ochoa, Rubén Zepeda Novelo en Lorena Velázquez.

Het levensverhaal van de beroemde Mexicaanse groep 'Los tres calaveras'. Een degelijk script en dito regie, afgezien van enkele melodramatische trekjes.

Guitarras lloren guitarras

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cuco Sánchez, Lucha Villa, Fernando Soto ('Mantequilla') en Manuel López Ochoa.

Een beroemde componist helpt een zangeres om succes te krijgen, maar moet toezien dat ze verliefd wordt op zijn broer. Sentimenteel.

El ultimo cartucho

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel López Ochoa, Lorena Velázquez, Lucha Villa en Jorge Russek.

Een dorpstiran doodt of martelt iedereen die hem niet gehoorzaamt. Dan verschijnt een mysterieuze man die de orde zal herstellen. Een enigszins sadistische film, gebaseerd op een boek van Luis G. Inclán. Goed geacteerd.

Nos dicen las intocables

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lola Casanova.

Een vrouw haat mannen sinds haar echtgenoot haar twintig jaar eerder verliet en haar hun twee dochters alleen liet opvoeden. Op hun boerderij komen op een dag een paar vreemdelingen aan, die zich van hen meester willen maken. Dit pakt nogal merkwaardig uit: doordat de vrouwen mannenhaat tentoonspreiden moeten ze zich 'vernederen' door zich als mannen te gedragen.

Los hermanos Barragán

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Manuel López Ochoa, Dacia González en Lola Casanova.

Twee broers gaan op zoek naar een vriend die sinds enige tijd verdwenen is en komen erachter dat hij op de vlucht is. Deze keer, bij wijze van uitzondering, hoeven de helden geen maskers te dragen (zeer gewild in de Mexicaanse avunturenfilm) om herkenning door de boeven te voorkomen. Eerste van twee films. De volgende, net zo slecht als deze, heet LA SOMBRA DEL MANO NEGRA.

La sombra del Mano Negra

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Rodolfo de Anda, Lucha Villa en María Duval.

Vervolg op LOS HERMANOS BARRAGEN, ook verdeeld in drie episoden: La sombra del Mano Negra, Cementerio de lujo en Fuera de la ley. Zeer slecht.

Dos inocentes mujeriegos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Vervolg op DOS ALEGRES GAVILANES en net zo slecht. De verwikkelingen van verschillende stelletjes totdat ze gaan trouwen. Bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden.

Dos alegres gavilanes

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Wat twee zusters al niet moeten bedenken om met hun geliefden te kunnen trouwen tegen de wil van hun vader! Eerste van twee films, allebei slechte komedies. Het vervolg heet DOS INOCENTES MUJERIEGOS.

Qué bonito es querer

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Ferrusquilla.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen twee fuifnummers erin te trouwen met hun geliefden. Voortzetting van LOS PARRANDEROS en even middelmatig.

Los parranderos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en María Duval.

Voordat hij sterft draagt een man aan twee onverantwoordelijke jongens op zijn onbekende dochter te zoeken, die de vrucht van een jeugdzonde is. Zeer armzalig op ieder gebied.

Los bravos de California

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jesús Marín. Met o.a. Joaquín Cordero, Patricia Conde, Manuel López Ochoa en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op EN LA VIEJA CALIFORNIA, waarin de hoofdrolspeler doorgaat met zijn heldendaden. Bestaat uit drie episoden. Slecht.

La garra del Leopardo

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Manuel López Ochoa, Daniel 'Chino' Herrera en Jorge Russek.

Een nieuwe versie van `Zorro` (deze keer is het maskertje met een luipaardmotief beschilderd), waarin de gemaskerde held komt te staan tegenover een paar bandieten die een dorp verwoest hebben. Fantasieloos en eentonig tot op het bot.

En la vieja California

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jesús Marín. Met o.a. Joaquín Cordero, Patricia Conde, Manuel López Ochoa en Carlos López Moctezuma.

Als Pedro een erfenis gaat ophalen wordt hij door onbekenden beroofd. Zijn vriend Antonio, die een echte vechtjas is, schiet te hulp. Deze cape en degen-film is gesitueerd in het 19e eeuwse Californië Vreemd genoeg is niemand gemaskerd, wat het geheel ten goede komt. Het is de eerste van twee films over deze vechtjas. De tweede heet LOS BRAVOS DE CALIFORNIA.

Aquí está tu enamorado

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Lucha Moreno en Manuel López Ochoa.

Om Antonio van zijn rokkenjaagpraktijken te genezen bedenken zijn broer en diens verloofde een plan. Op zijn verjaardag krijgt Antonio een baby met een briefje waarin staat dat het zijn zoon is. Deze Mexicaanse doorsneekomedie is volgepropt met liedjes.