Fernando Cortés is regisseur en acteur.
Er zijn 63 films gevonden.

Machuchal agente 'O' en New York

1966 | Komedie

Puerto Rico/Mexico 1966. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Adalberto 'Machuchal' Rodríguez, Gina Romand, Felipe Rodríguez en Arturo Correa.

Een arme man raakt als gevolg van zijn domheid betrokken bij een serie avonturen. Een parodie op de James Bond-films, maar absoluut niet grappig.

Luna de miel en condominio

1966 | Komedie

Mexico/Puerto Rico 1966. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Lucha Villa, Mapy Cortés, Fernando Cortés en Paquito Cordero.

In hotel 'Amor' gebeuren allerlei dingen tussen mensen met een verschillende achtergrond. Geïnspireerd door, om niet te zeggen plagiaat van de Argentijnse film LA CIGARRA NO ES UN BICHO.

Rateros último modelo

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Manuel Capetillo, Javier Solís, Dacia González en Andrés Soler.

Twee zangers bestelen hun publiek terwijl ze zingen, maar de liefde en de pastoor zorgen ervoor dat ze zich aangeven bij de politie en braaf worden. Een zeer moralistische film.

Los tres calaveras

1964 | Biografie

Mexico 1964. Biografie van Fernando Cortés. Met o.a. Joaquín Cordero, Manuel López Ochoa, Rubén Zepeda Novelo en Lorena Velázquez.

Het levensverhaal van de beroemde Mexicaanse groep 'Los tres calaveras'. Een degelijk script en dito regie, afgezien van enkele melodramatische trekjes.

Los expatriados

1963 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1963. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Luis Aguilar, Mapy Cortés, Adalberto Martínez, Maribella García en Arturo Correa.

Een jongen Puertoricaan wordt in New York beschuldigd van een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Deze film is enigszins ge[KA3]inspireerd op WEST SIDE STORY en wil duidelijk maken (en zegt het ook nog letterlijk) dat jonge Puertoricanen hun vaderland niet moeten verlaten om hun economische situatie te verbeteren: als zij in hun eigen land blijven, zijn zij beter af en maken zij hun leven niet nodeloos ingewikkeld. Beneden alle peil.

Dile que la quiero

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. César Costa, Patricia Conde, Oscar Madrigal en Beatriz Aguirre.

Ruzie tussen twee broers leidt tot de dood van één van hen. De aanwezigheid van het jeugdidool Costa en het liedje 'Dile que la quiero' werden kennelijk voldoende geacht, want de jongens vervallen van middelmatige komedie in melodrama en tragiek. Het resulaat is rampzalig.

Un tipo a todo dar

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Javier Solís, Dacia González, Anita Blanch en Elsa Cárdenas.

Een plattelander probeert zich in de stad uit zijn proletarische staat te bevrijden met boksen en zingen. De afgezaagde onderwerpen zijn al zoveel in het Mexicaanse drama gebruikt.

Un día de diciembre

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Beatriz Aguirre, Luis Aragón en Jacqueline Andere.

Een jongetje ziet zijn fantasiën in een keer bewaarheid als zijn ouders met een aantal problemen te kampen krijgen. Goede opnamen en geluid, maar erg sentimenteel.

Quiero morir en carnaval

1961 | Musical

Mexico/Brazilië 1961. Musical van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Geraldo, Lorena Velázquez, Renata Dumont en Herval Rossano.

Het drama van de geboorte van een samba en de schrijnende armoede waarin hij ontstaat. De film is bijna geheel in carnavalssfeer opgenomen waardoor hij veel weg heeft van een documentaire over dit beroemde volksfeest. Enkele muzieknummers zijn zeer de moeite waard.

Muchachas que trabajan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Ariadna Welter, Rosa Arenas, Ofelia Montesco en Angélica María.

Drie vrouwelijke collega's, worden belaagd en gechanteerd met hun avontuurtjes. Een zeer domme film die als boodschap heeft dat buitenshuis werken voor vrouwen problemen op kan leveren. Om het nog belachelijker te maken zingt een van de hoofdrolspelers het lied Nunca en domingo over een prostituée, waarmee Melina Mercouri beroemd werd.

Jóvenes y bellas

1961 | Komedie, Musical

Mexico 1961. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gastón Santos, María Eugenia San Martín, Alfonso Mejía en María Duval.

Een paar jonge meisjes worden door hun ouders naar het platteland gestuurd, waar zij moeten leren goede huisvrouwen te worden. Daar ontvangen zij de welbekende lessen van wilde, edelmoedige, gezonde en sterke jongens. Een flater van formaat.

Vacaciones en Acapulco

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Antonio Aguilar, Ariadna Welter, Sonia Furió en Rafael Bertrand.

Tijdens een reis naar Acapulco per autobus, raken de levens van de inzittenden onderling verstrikt. Het beste van deze film waren de toeristische panorama's die Acapulco biedt, maar verder is hij niet de moeite waard.

La marca del muerto

1960 | Horror

Spanje/Mexico 1960. Horror van Fernando Cortés. Met o.a. Edmundo Espino, Sonia Furió en Fernando Casanova.

Tijdens een reis naar Acapulco per autobus, raken de levens van de inzittenden onderling verstrikt. Het beste van deze film waren de toeristische panorama's die Acapulco biedt, maar verder is hij niet de moeite waard.

El Aviador fenómeno

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Eugenia San Martín, David Silva en Pedro de Aguillón.

Twee privé-detectives onderzoeken een zaak waarin een aantal mannen hoge verzekeringspolissen hebben afgesloten alvorens zelfmoord te plegen. Een intelligente komedie waarin zeer goed gespeeld wordt door 'Resortes', ondanks de routineuze aanpak van de regisseur. Gebaseerd op een beroemd werk van Stevenson.

Cómicos y canciones

1960 | Komedie, Misdaad

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Silvia Fournier en Jaime Fernández.

Een journalist en een persfotograaf houden een interview met een beruchte misdadiger, maar verliezen de door hen gemaakte reportage. Nogal saai, ondanks de twee goed acterende hoofdrolspelers.

Viva la parranda

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lucho Gatica, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Guillermina Téllez Girón.

Een vrouw laat haar geliefde zonder een cent achter, omdat hij zijn huwelijksbelofte niet is nagekomen. Bij alle spel en muziek bleef er nauwelijks nog tijd over voor het verhaal in deze komedie. Nietszeggend.

Variedades de medianoche

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mapita Cortés, José Elías Moreno en Pedro de Aguillón.

Een jongeman slaagt er in een baantje bij de televisie te krijgen, maar een zekere 'Vengador' maakt hem het leven onmogelijk omdat hij keer op keer probeert alle kanalen door elkaar te gooien. Een slechte komedie.

El Fantasma de la opereta

1959 | Komedie, Horror

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Ana Luisa Peluffo, Marcelo Chávez en Famie 'Vitola' Kaufman.

Een stel besluit een toneelstuk op te gaan voeren in een verlaten theater waar het schijnt te spoken. Een armetierige komedie die in niets lijkt op het meerdere keren verfilmde The Phantom of the Opera van Gaston Leroux, waarvan het een parodie is zonder enig gevoel voor humor.

Dormitorio para señoritas

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Manuel Fábregas, Mapita Cortés, Lorena Velázquez en Manuel 'Loco' Valdés.

Een enigszins losbandige jongeman geeft zich uit voor zangleraar om aldus met twee vrienden een meisjescollege binnen te kunnen komen. Een prima rol van Valdés.

Tres lecciones de amor

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mapita Cortés, Rosa Arenas en Teresa Velázquez.

Na een veroordeling tot twee eeuwen in de hel te hebben opgeknapt, komen Giacomo Casanova, de openbare aanklager en de advocaat van de verdachte terug op aarde om het gedrag van hun nageslacht te onderzoeken. Geheel onsamenhangend en zonder enig gevoel voor ritme.

Tres angelitos negros

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Yolanda Varela, Pedro Vargas en Marujita Díaz.

Een man wordt onschuldig verdacht van moord en moet daarom zijn zaak aan zijn vriendin overlaten en hulp gaan vragen aan een neef die thans priester is. Deze film was het debuut van de Spaanse zangeres Díaz in de Mexicaanse film. Verder niets bijzonders; veel liedjes.

Echame la culpa

1958 | Musical

Spanje/Mexico 1958. Musical van Fernando Cortés. Met o.a. Lola Flores, Miguel Aceves Mejía, Fernando Soto en Miguel Ligero.

Een Mexicaanse stierenfokker maakt voor zijn werk een reis naar Spanje. Een folkloristische film die de muzieksterren uit de twee bij de produktie betrokken landen samenbrengt.

A sablazo limpio

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Lucho Gatica en Carmela Rey.

Twee onfortuinlijke bandieten op de vlucht stuiten op de figuur die bekend staat als `La M[KA1]ascara`, bij wie zij zich aansluiten. Grof plagiaat van FRA DIAVOLO (1933) met Laurel en Hardy in de hoofdrollen. Al met al niet onverdienstelijk en met alleszins acceptabele rollen.

Viaje a la Luna

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Kitty de Hoyos, Sergio Corona, Alfonso Arau en Néstor de Barbosa.

Een zanger en diens impresario zetten hun eigen ontvoering in scène om zo aan populariteit te winnen. Een uitermate ongelukkige en vulgaire aaneenschakeling van ongerijmdheden, waaraan een hele reeks nationale komieken meedoet, als 'Tin Tan', 'Viruta en Capulina', 'Borolas', 'Chabelo', enz.

Pobres millonarios

1957 | Komedie, Drama

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Clavillazo, Ana Luisa Peluffo, Irma Dorantes en Sara García.

Een apothekersassistent voorkomt dat een gezin op straat wordt gezet en bereikt dat een vriend en een vriendin met elkaar trouwen. Gemaakt karikaturaal en volkomen ongeloofwaardig.

Locos peligrosos

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, Luis Aguilar, Yolanda Varela en Ariadna Welter.

Twee bedienden van een muziekwinkel worden beroemd als rock- zangers. Een stomme en uitermate saaie komedie.

Las Mil y una noches

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, María Antonieta Pons, Martha Valdés en Oscar Pulido.

De sprookjes van Duizend-en-een-nacht, verworden tot een zeldzaam slechte grap.

La Odalisca número 13

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', María Antonieta Pons, Marco Antonio Campos en Gaspar Heneine 'Capulina'.

Drie artiesten worden gecontracteerd om op te treden in een oosters land, waar het meisje onder hen wordt geschaakt door een emir. Haar twee metgezellen gaan haar bevrijden. Deze film is gemaakt door praktisch dezelfde technische équipe als LAS MIL Y UNA NOCHES. Het recept is dus bekend: een oosters sprookje vol dans, zang en slechte grappen.

Refifí entre las mujeres

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. 'Tin Tan', Sonia Furió, André Toffe, André Soler en Tito Novaro.

De portier van een gebouw waar een beroemde krant is gevestigd raakt verzeild in allerlei avonturen als hij deze van het faillissement wil redden. Belachelijke parodie op DU RIFIFI CHEZ LES HOMMES van Jules Dassin uit 1954.

El Teatro del crimen

1956 | Misdaad

Mexico 1956. Misdaad van Fernando Cortés. Met o.a. María Antonieta Pons, César del Campo, Manuel Medel en Rafael Banquells.

In een theater wordt een aantal moorden gepleegd; alle werknemers zijn verdacht. De film bleef beperkt tot een opeenvolging van muzikale thema's, het ene nog slechter dan het andere.

El Gato sin botas

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, Martha Valdés, Nono Arsu en Wolf Ruvinskis.

Een zojuist afgezwaaide jongeman wordt verliefd op een filmactrice, maar durft geen avances te maken; zijn grootvader zorgt voor de oplossing. Matige regie van Fernando Cort[KA1]es. `Tin Tan` treedt in de voetsporen van Harold Lloyd in GRANDMA`S BOY (waarvan de film plagiaat is), zonder diens niveau te bereiken.

El Campeón ciclista

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. 'Tin Tan', Sonia Furió, Kitty de Hoyos en 'Marcelo'.

Om de oplage te vergroten organiseert een krant een wielerwedstrijd. Onder de wielrenners bevinden zich drie ontslagen ex-medewerkers. De komiek 'Tin Tan' was al op zijn retour toen hij in dit produkt meespeelde.

Cómicos de la legua

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Delia Magaña, Martha Valdés en Mauricio Garcés.

Een meisje dat als zangeresje in een circus werkt, laat werk en vrienden in de steek voor een man die beloofd heeft haar beroemd te maken. Het enige bijzondere en tegelijkertijd vermakelijke van de film is dat de hoofdrolspeelster niet beroemd wordt. Verder geen commentaar.

Viva la juventud

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Andy Russell, Resortes, María Victoria en Yolanda Varela.

De wederwaardigheden van twee volstrekt verschillende studenten: de [KA1]e[KA1]en een uitstekend rugby-speler, de ander een ijverige, beminnelijke jongeman. Het enige vermakelijke aan de film is te zien hoe de hoofdrollen (de studenten!) gespeeld worden door veertigers!

Mis tres viudas alegres

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Silvia Pinal, Lilia del Valle, Amalia Aguilar en Resortes.

Na zijn dood komen de drie weduwen van een grijsaard bij elkaar om hun erfdeel in ontvangst te nemen; aan de advocaat vertellen zij hun respectievelijke huwelijksnachten. Een nietszeggende en platvloerse komedie.

Miradas que matan

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Ana Bertha Lepe, Chula Prieto en Tito Junco.

Een stel schurken wil gebruik maken van de hypnotische gaven van een man om hun sinistere plannen uit te voeren. Een uitermate magere komedie waarin uiteenlopende personages als Assepoester, Cagliostro, en, jawel, Dracula door elkaar lopen.

Las Cariñosas

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Silvia Pinal, Lilia del Valle[KA2], Amalia Aguilar en Víctor Junco.

Drie verpleegsters brengen de patiënten het hoofd op hol. De film is zelfs niet een 'beetje' leuk.

Ni pobres ni ricos

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gloria Marín, Abel Salazar, Víctor Junco en Angel Garasa.

Op de verjaardag van haar huismeester laat een excentrieke miljonaire het personeel de rollen omkeren. Beklagenswaardig.

El Luchador fenómeno

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Tito Junco, Bárbara Gil en Oscar Pulido.

Een keurige man wordt verliefd op een mooi meisje, maar raakt daardoor verzeild in allerlei verwikkelingen. Deze film raakt kant noch wal en is gespeend van elk gevoel voor humor.

Hay un niño en su futuro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gloria Marín, Abel Salazar, Víctor Junco en Andrés Soler.

Een meisje met een wat al te levendige verbeelding identificeert zich met de heldinnen van de romans die zij achter elkaar leest. Zij voelt zich genoodzaakt hun heldendaden na te doen. Aardig verhaal, waar de regisseur echter totaal geen vat op krijgt en dat dus teloor gaat.

El Beisbolista fenómeno

1951 | Komedie, Fantasy

Mexico 1951. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Oscar Pulido, Aurora Segura en Raúl Martínez.

Een beroemde honkbalspeler, reeds overleden, besluit zich te reïncarneren in een supporter van die sport om de partij van zijn leven te spelen. Absoluut niet de moeite waard.

Recién casados... no molestar

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa, Silvia Pinal en Ramón Gay.

Een vrouw trouwt met een knappe jongeman waarvan iedereen denkt dat hij een groot vrouwenjager is. In de huwelijksnacht bekent hij tot haar grote woede, dat het allemaal leugens waren. Deze beroerde film grossiert in nodeloos grove grappen.

Te besaré en la boca

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Angel Garasa, José María Linares en José Elías Moreno.

Een man wordt verliefd op een presentatrice van de televisie en laat geen middel onbenut om haar te ontmoeten. Deze zouteloze komedie was de laatste die Ledesma in Mexico maakte.

Las Tandas del Principal

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een enigszins vrijgevochten jonge man denkt dat het meisje op wie hij verliefd is het toppunt van fatsoen is. Zij blijkt echter een danseres te zijn bij een beroemd cabaret. De film is overigens oninteressant en weinig dynamisch.

La Liga de las muchachas

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Elsa Aguirre, Miroslava en Rubén Rojo.

Om te strijden tegen de tirannie van de mannen richt een miljonaire een vrouwenbondgenootschap op. Al gauw krijgt ze een enorme aanhang. De film had zeer grappig kunnen zijn, maar helaas heeft de regisseur een groot aantal komische momenten zeer slecht benut.

El Pecado de quererte

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Gloria Marín, Luis Aldás, José María Linares en Conchita Gentil Arcos.

Een dief dringt een woning binnen, verleidt de eigenaresse en berooft haar van een waardevol collier. Hij laat een briefje achter met de mededeling dat hij het haar terug zal geven. Een afgrijselijk melodrama met een kunstmatige humoristische ondertoon.

El Colmillo de Buda

1949 | Avonturenfilm

Mexico 1949. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Angel Garasa, Fernando Cortés en Amalia Aguilar.

Onder de verzameling schatten van een Engelse lord bevindt zich de kostbare 'hoektand van Boeddha'. Een mysterieuze sekte probeert de tand te stelen. Of die hoektand nu Hindoestaans, Arabisch of Mexicaans is, het wordt er niet duidelijker op in deze belachelijke film.

El Charro y la dama

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mantequilla, Miguel Angel Ferriz en Jorge Reyes.

Een weerbarstig jong meisje wordt door haar vader naar een rancho gestuurd om tot inkeer te komen. Op weg wordt de koets waarin zij reist overvallen. Het script bood mogelijkheden, maar Cortés benutte ze niet.

No te cases con mi mujer

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Antonio Badú.

Duizend-en-een verwikkelingen tussen twee echtparen... De film is gebaseerd op het gelijknamige werk van Jardiel Poncela en is niet onaardig.

Los Maridos engañan de 7 a 9

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Andrés Soler.

De vrolijke avonturen van een paar mannen die hun echtgenoten bedriegen. Correct en onderhoudend.

Las Casadas engañan de 4 a 6

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Emilio Tuero, Amanda Ledesma en Alfredo Varela jr..

Een man stuurt een bos bloemen aan de vrouw die hij wil veroveren, maar door een vergissing komen de bloemen in handen van zijn vrouw. Onderhoudend, en daarmee is alles gezegd.

La Viuda celosa

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Luis Aldás en Salvatore Baccaloni.

De avonturen van een uitdagende jonge weduwe. Gebaseerd op La viuda valenciana van Lope de Vega. Volmaakt oninteressant.

El que murió de amor

1945 | Komedie, Fantasy

Mexico 1945. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Julián Soler, Hilda Kruger, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Om een verliefd man te helpen plant een tovenaar diens ziel in het lichaam van zijn echtgenote. Dit heeft allerlei verwikkelingen tot gevolg. Sympathieke film, maar daarmee is alles gezegd.

El Amor las vuelve locas

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Rafael Baledón, Fernando Cortés en Jorge Reyes.

De liefdesgeschiedenis en de echtelijke ruzies van een stel van ongelijke komaf. Uitzonderlijk matige en onuitstaanbare komedie.

Un Corazón burlado

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van José Benavides jr.. Met o.a. Susana Guízar, Rafael Baledón en Fernando Cortés.

Een arm weesmeisje slaagt er niet in met een van haar drie neven te trouwen. Simpele, absurde en middelmatige film zoals men er maar weinig treft.

La Pícara Susana

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een eigenzinnig meisje uit de gegoede stand wordt verliefd op de jonge bibliothecaris die zij in dienst heeft genomen. Plagiaat zonder enige verdienste van TWO-FACED WOMAN van George Cukor.

La Hija del regimiento

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Fernando Cortés.

Door een reeks misverstanden brengt een jong meisje het tot officier in het leger. Een middelmatige komedie met homoseksuele trekjes.

Amores de ayer

1944 | Muziek

Mexico 1944. Muziek van Ismael Rodriguez. Met o.a. Tito Guízar, Manolito Saval en Fernando Cortés.

Een tenor wordt verliefd op een meisje van goede huize, tegen de wil van haar moeder. Onverteerbare operette waarin meer aandacht wordt geschonken aan zang en muziek dan aan het verhaal.

La Corte de faraón

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Julio Bracho. Met o.a. Mapy Cortés, Roberto Soto en Fernando Cortés.

Aan het hof van een farao ontstaat opschudding als blijkt dat een generaal die moest trouwen met een jong meisje impotent is. Verfilming van het beroemde volksstuk, en een grote mislukking, zowel commercieel als voor de kritiek.

Yo bailé con don Porfirio

1942 | Komedie

Mexico 1942. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Joaquín Pardavé, Emilio Tuero en Fernando Cortés.

Een stel zusters raakt verwikkeld in een aantal absurde avonturen vanwege de verwarring die ontstaat doordat ze sprekend op elkaar lijken. Een aardige komedie, met een zekere waardigheid geregisseerd.

Cinco fueron escogidos

1942 | Historische film

Mexico 1942. Historische film van Herbert Kline. Met o.a. Joaquín Pardavé, Julio Villarreal, Andrés Soler en Fernando Cortés.

De geschiedenis over de verwoesting van een Tsjechoslowaaks dorp door de nazi's. De vertolking van de hoofdpersonen is zeer de moeite waard. Met deze film werd Andrés Soler definitief erkend als groot acteur.

Unidos por el eje

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van René Cardona. Met o.a. René Cardona, Fernando Cortés en Delia Magaña.

Een oneindig aantal misverstanden leiden tot de duizend-en- één wederwaardigheden van een Siamese tweeling. Compleet onverteerbaar.

Doña Francisquita

1934 | Romantiek, Muziek

Spanje 1934. Romantiek van Hans Behrendt. Met o.a. Raquel Rodrigo, Matilde Vázquez, Antonia Arévalo en Fernando Cortés.

Om te kunnen trouwen met de door haar beminde man zal de hoofdrolspeelster veel krijgslisten moeten uitvinden. Een behoorlijke verfilming van de oorspronkelijke 'zarzuela', gemaakt tijdens de Tweede Republiek met veel Duitse technische ondersteuning.