Laetitia Gonzalez: productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Hold Me Tight

2021 | Drama

Frankrijk 2021. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Vicky Krieps, Arieh Worthalter, Anne-Sophie Bowen-Chatet, Sacha Ardilly en Juliette Benveniste.

Clarisse besloot op een dag te vertrekken, terwijl haar man Marc en haar twee kinderen achterbleven.Terwijl zij tijdens haar afwezigheid met het leven doorgaan, lijkt haar leven stilgelegd. De jonge vrouw zwerft alleen over de wegen van Frankrijk.

Filles de joie

2020 | Drama

België​/​​Frankrijk 2020. Drama van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich. Met o.a. Sara Forestier, Noémie Lvovsky, Annabelle Lengronne, Nicolas Cazalé en Jonas Bloquet.

Iedere dag steken ze de Belgische grens over om onder sprookjeschachtige namen als Athena en Shererazade in een bordeel mannen te ontvangen: drie ‘meisjes van plezier’. Hebben ze ieder thuis al hun sores, het werk geeft weer andere moeilijkheden. Geen wonder dat er een dode valt. Actrice Paulicevich debuteert als regisseur van een drama met een weinig verdiepend scenario dat een moeizame wending neemt. Het zijn de drie actrices, waaronder Forestier als moeder van drie met een stalkende ex, die voor mooie momenten zorgen.

Claire Darling

2018 | Drama

Frankrijk 2018. Drama van Julie Bertuccelli. Met o.a. Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni, Laure Calamy en Samir Guesmi.

Een speelfilm draaien in het monumentale huis van haar kunstverzamelende oma Caroline. Dat was de droom van documentairemaker Julie Bertuccelli. En zo kon het gebeuren dat actrice Catherine Deneuve een paar weken vertoefde in oma's pand in het Noord-Franse gehucht Verderonne. Deneuve's titelpersonage krijgt bezoek van haar dochter, na twintig jaar nauwelijks contact (Deneuve's echte dochter Chiara Mastroianni). Omdat Claire ineens alle kostbaarheden voor bijna niets wegdoet. Zo wordt de film een intens moeder-dochterdrama, met de spullen als conversatie-objecten. Hoogstaand, vanwege waarachtig spel.

Le passe-muraille

2016 | Komedie, Fantasy, Romantiek

Frankrijk 2016. Komedie van Dante Desarthe. Met o.a. Denis Podalydès, Scali Delpeyrat, Maryvonne Schiltz, Elisabeth Mazev en Claude Perron.

Gescheiden introvert Émile Dutilleul (Podalydès) slijt zijn dagen als voetveeg op een verzekeringskantoor. Vrijwel tegelijkertijd zetten twee dingen Émiles leventje op z'n kop: op zijn werk arriveert stagiaire Ariane (Dompnier), en ineens kan hij door muren lopen. Klassiek-fantastiek kortverhaal uit 1941 van Marcel Aymé treft in derde filmadaptatie een geïnspireerd regisseur plus een hoofdrolspeler wiens handelsmerk de speelsheid tout court is. Ondanks verhaalverplaatsing naar het hedendaagse Montmartre is deze tv-film volkomen in de fabuleergeest van Aymé, en fraai gefotografeerd bovendien. Een bitterzoete praline.

Le système de Ponzi

2014 | Biografie, Drama

Frankrijk 2014. Biografie van Dante Desarthe. Met o.a. Scali Delpeyrat, Céline Milliat-Baumgartner, Elisabeth Mazev en Gérard Watkins.

De Italiaanse immigrant Carlo (later Charles geheten) Ponzi kwam rond de vorige eeuwwisseling naar Amerika en werd in de jaren twintig in Boston een van de meest succesvolle ondernemers. Hoe? Via een frauduleus systeem waarmee hij klanten waardeloze aandelen verkocht. Regisseur Desarthe vermengt in deze televisiefilm nieuw filmmateriaal met fraaie zwart-wit archiefbeelden voor een fascinerend portret van de man die waarschijnlijk duizenden mensen geld ontfutselde, en een inspiratie zou vormen voor de wegens 'Ponzifraude' in 2009 veroordeelde belegger Bernie Madoff.

La terre outragée

2011 | Drama

Frankrijk​/​​Oekraïne​/​​Polen​/​​Duitsland 2011. Drama van Michale Boganim. Met o.a. Olga Kurylenko, Andrzej Chyra, Nikita Emshanov, Vyacheslav Slanko en Sergey Strelnikov.

Op een mooie lentedag in het stadje Pripyat in Oekraïne, halverwege de jaren tachtig, trouwen brandweerman Piotr en zijn geliefde Anya. Maar Piotr wordt van de bruiloft weggeroepen: er is brand uitgebroken in de kerncentrale van het nabijgelegen Tsjernobyl. Indrukwekkend drama over de nasleep van de catastrofe, waarin de bewoners geen informatie krijgen en veel te traag worden geëvacueerd. Velen willen trouwens niet weg: dit is de plek waar ze geworteld zijn. Speelfilmdebuut van de Frans/Israëlische Boganim deed het goed op diverse filmfestivals.

Beautiful Valley

2011 | Drama

Frankrijk​/​​Israël 2011. Drama van Hadar Friedlich. Met o.a. Batia Bar, Gili Ben-Ozilio, Hadar Avigad en Ruth Geller.

Hannah (Bar) is mede-oprichter en jarenlang actief lid van een kibboets, maar nu de boel wordt geprivatiseerd verliest ze een beetje haar rol binnen de gemeenschap. Van drukbezette, graag geziene tuinier wordt ze een overbodig, bejaard aanhangsel binnen de groep. De tachtigjarige probeert een nieuwe rol in de samenleving te vinden. Gevoelig, hoewel niet altijd even handig uitgewerkt drama rond thema's als 'groep vs individu', is de eerste lange speelfilm van filmmaakster Friedlich, die eerder korte films maakte.

Tournée

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Mathieu Amalric, Miranda Colclasure, Suzanne Ramsey, Julie Ferrier en Damien Odoul.

Franse televisieproducent Joachim (regisseur Amalric) keert met een Amerikaans neo-burlesque striptease-ensemble terug uit de VS voor een tournee door Frankrijk. Maar het project ontspoort vanwege de schulden, vijanden en gezinsverantwoordelijkheden die Joachim ooit naar de VS verdreven. Amalric zet Joachim haarfijn neer als een sympathiek kwetsbare gladjakker, die zijn geluk onmogelijk kan bestendigen. Hij kreeg voor zijn losse regie en zijn ontwapenende spel (waaronder de charmantste benzinepompflirt aller tijden) de regisseursprijs en de juryprijs in Cannes.

The Tree

2010 | Drama

Australië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 2010. Drama van Julie Bertucelli. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas, Christian Byers en Tom Russell.

Na de dood van haar vader meent de achtjarige Simone hem te 'horen' in de majestueuze vijgenboom naast het huis. Liefst zit ze bovenin tussen de takken te luisteren, tot schrik van haar rouwende moeder. In Queensland Australië opgenomen familiedrama werkt dankzij het solide acteerwerk van de kleine Davies, en Gainsbourg als de weduwe die groot ontzag heeft voor de enorme boom maar er ook in meerdere opzichten hinder van ondervindt. Naar het boek Our Father Who Art in the Tree van Judy Pascoe.

Jellyfish

2007 | Drama

Israël​/​​Frankrijk 2007. Drama van Shira Geffen en Etgar Keret. Met o.a. Sarah Adler, Nikol Leidman en Noa Knoller.

Onafhankelijk geschoten Israëlische familiefilm - de makers zijn met elkaar getrouwd - over wonderlijke gebeurtenissen in de subtiel verweven levens van drie vrouwen in Tel Aviv. De eerste vrouw is een Einzelgänger die raakt opgezadeld met een verdwaald meisje op het strand. De tweede is een weemoedige immigrant die zorgt voor een opvliegende oude vrouw. Nummer drie is een pasgetrouwde vrouw die vanwege een gebroken been een tropische huwelijksreis moet afzeggen. Jellyfish kijkt gemakkelijk weg dankzij een ontwapenende sfeer die koketteert met magisch realisme zonder te vervallen in sentimenteel gehannes. Winnaar van de Gouden Camera op het filmfestival in Cannes.

La chose publique

2003 | Komedie, Drama

Frankrijk 2003. Komedie van Mathieu Amalric. Met o.a. Jean-Quentin Châtelain, Anne Alvaro, Michèle Laroque, Bernard Menez en Claude Régy.

Een regisseur moet een film maken over de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. En dat valt niet mee, omdat zijn vrouw hem tijdens die klus verlaat en zijn gevoelens daarover zijn werk beïnvloeden.

Voyages

1999 | Oorlogsfilm

Polen​/​​Frankrijk 1999. Oorlogsfilm van Emmanuel Finkiel. Met o.a. Shulamit Adar, Liliane Rovère, Esther Gorintin, Nathan Cogan en Moscu Alcalay.

Debuterend regisseur Finkiel die ook het scenario schreef, leerde het vak o.a. als assistent-regisseur van Krzysztof Kie[KA1]slowski. Hij heeft een drieluik gemaakt die over overlevenden van de holocaust gaat. Verwacht geen drama in de trant van SCHINDLER`S LIST van Steven Spielberg of LA VITA [KA2]E BELLA van Roberto Benigni of een documentair werk in de trant van SHOAH van Claude Lanzmann of LE CHAGRIN ET LA PITI[KA1]E van Marcel Oph[KA3]uls. Het zijn drie gebeurtenissen, die aan het einde min of meer in elkaar overvloeien. De film begint met een bus die bejaarde joodse toeristen vervoert in Polen op een soort bedevaart met als einddoel een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz. Voordat de bus zijn bestemming bereikt krijgt hij pech en hebben we kennis gemaakt met Rivka (Adar), een vrouw die kibbelt met haar man. Het gaat niet om huwelijksproblemen, maar het is de confrontatie met het verleden die ze moeilijk aankan. Het tweede deel speelt in Parijs, waar Regine (Rovere) opgebeld wordt door een man die uit Litauen afkomstig is en zegt dat hij haar vader is. Regine heeft altijd gedacht dat hij in een kamp om het leven gekomen was, maar na de bevrijding in 1945 is hij vast komen te zitten achter het IJzeren Gordijn, hertrouwd en na de verdwijning van het communisme eindelijk terugegaan naar Parijs. Regine beseft dat vijftig jaar een bijna onoverbrugbare verwijdering heeft veroorzaakt en twijfelt of de voor haar onbekende wel haar vader is. Ze haalt hem evenwel naar binnen. In het laatste deel, dat het sterkste is, zien we Vera (Gorintin), een bejaarde, alleenstaande joodse vrouw, die met haar buren uit Rusland naar Isra[KA3]el is ge[KA3]emigreerd, en in Tel Aviv een nicht zoekt. Die vindt zij tenslotte in een bejaardentehuis. Ze kan natuurlijk niet blijven en verdwaalt in de stad, waar vrijwel niemand jiddisch spreekt. Rivka (uit de eerste episode) ziet haar en haalt haar naar binnen om tot rust te komen. Het kenmerkende van deze film, die bezet is met een lovenswaardige rolverdeling amateurspelers, is het gevoelige drama, dat inzicht geeft in wat er moet omgaan in de hoofden van de mensen die op een of andere manier proberen vrede te sluiten met de holocaust. Het getuigt van groot psychologisch inzicht en is absoluut vrij van vals sentiment of aangezet spel. Het camerawerk is van Hans Meier die in Polen en Frankrijk draaide en Jean-Claude Larrieu die in Israël draaide. Een van de belangrijkere films over het onderwerp. Bekroond met veel prijzen, o.a. de Prix de la Jeunesse op het festival van Cannes.