Françoise Berd

1923 -2001 Acteur

Françoise Berd (1923-2001) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Una giornata particolare

1977 | Drama

Italië/Canada 1977. Drama van Ettore Scola. Met o.a. Sophia Loren, Marcello Mastroianni, John Vernon, Françoise Berd en Patrizia Basso.

Mei 1938. Rome loopt uit om een glimp op te vangen van Hitler die een officieel bezoek brengt aan Mussolini. Antonietta (Loren) blijft noodgedwongen thuis om zich te wijden aan het huishouden. Tegenover haar is nog iemand thuis, Gabriele (Mastroianni), een wegens homoseksualiteit ontslagen radiospreker. Antonietta weet niets van zijn achtergrond maar wanneer de twee elkaar ontmoeten ontstaat een zekere fascinatie die uitloopt in een groot wederzijds respect. Als een onontkoombare stoorzender klinkt gedurende de ontmoetingen de radio van de conciërge die verslag doet van de bombastische parades. Loren en Mastroianni verbeelden een intens teder koppel en zorgen samen met de ingetogen regie voor een bijzonder doeltreffende film die op uiterst simpele wijze de waanzin van het fascisme etaleert. Wrang detail: Antonietta's dochter werd gespeeld door Mussolini's kleindochter Alessandra Mussolini, volksvertegenwoordiger voor de extreemrechtse Alleanza Nazionale in 1992.

L' Eau chaude, l'eau frette

1977 | Komedie, Misdaad

Canada 1977. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Jean-Pierre Bergeron, Sophie Olément, Louise Gagnon en Réjean Audet.

Een meisje en een jongen besluiten de minnaar van de moeder van het meisje te vermoorden, nadat deze de relatie heeft verbroken. Een film vol platvloerse en clichématige zwarte humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Françoise Berd op televisie komt.

Reageer