Chantal Liennel

Acteur

Chantal Liennel is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le droit à l'oubli

1993 | Drama, Film noir

Frankrijk/Zwitserland 1993. Drama van Gérard Vergez. Met o.a. Stéphane Audran, Isabelle Pasco, Chantal Liennel, Pierre Trapet en Jacques Zabor.

Bovenop een klif staan twee identieke huisjes. Het ene wordt bewoond door de succesvolle schrijfster Audran, het andere staat leeg en wordt in het dorp 'het spookhuis' genoemd. Hier speelde zich tien jaar geleden een drama af: de eigenaar werd gedood door zijn zeventienjarige dochter Pasco. Op een avond ziet Audran dat er licht brandt in het huis. Pasco heeft haar straf uitgezeten en is teruggekeerd. Audran probeert uit te zoeken wat er precies gebeurd is destijds, terwijl Pasco het verleden wil vergeten. Zwak gestructureerde film noir die profiteert van het schitterende spel van de twee hoofdrollen. In het scenario van Vergez, Huguette Debaisieux, Chantal de Rudder en Eric-Emmanuel Schmitt zit echter te weinig mysterie om te blijven boeien. Mooie fotografie van André Diot.

Le pays de sourds

1992 | Documentaire

Frankrijk 1992. Documentaire van Nicolas Philibert. Met o.a. Jean-Claude Poulain, Victor Abbou, Monica Flory, Levent Beskardes en Chantal Liennel.

Deze film is meer dan een documentaire over doven. Hij vertelt het verhaal van Jean-Claude, Abbou, Claire, Florent en de anderen, die sinds hun geboorte of hun eerste levensmaanden helemaal doof zijn, en laat ons de wereld zien door hun ogen. We leren dat gebarentaal een echte taal is, die net zo nauwkeurig en genuanceerd is als gesproken taal. Ook het belang van de tastzin en het gezicht wordt duidelijk. Philibert maakte een vrolijke film, vol warmte, hoop en levenslust. Deze beroeps- en amateurspelers zijn doof, en dat is niet zielig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chantal Liennel op televisie komt.

Reageer