Florence Delay is acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Eaux profondes

1981 | Thriller, Drama

Frankrijk 1981. Thriller van Michel Deville. Met o.a. Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Jean-Luc Moreau, Sandrine Klajic en Éric Frey.

Trintignant zet de acteurspuntjes op de i in een ambigue rol die hem op het lijf is geschreven. Als parfumeur op het eiland Jersey speelt hij een pervers spelletje leven-of-dood-Stratego met zijn nymfomane echtgenote (Huppert): zij mag kerels mee naar huis nemen, maar als eentje ervan hem niet bevalt, verhuist hij naar het hiernamaals. Hoe lang blijft het bij speels verwoorde dreigementen? Behalve Trintignant is ook regisseur Deville duidelijk als een vis in het water met deze verfijnde, van scherpe dialoog voorziene adaptatie van Patricia Highsmiths roman 'Deep Water'. Als elegant gefotografeerde huis clos op een eiland dubbel claustrofobisch.

Écoute voir...

1980 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1980. Misdaad van Hugo Santiago. Met o.a. Catherine Deneuve, Sami Frey, Anne Parillaud, Florence Delay en Antoine Vitez.

Een genrecinefielencuriosum, zowel in de Franse cinema als in Deneuves filmografie, dit fraai gefotografeerde mysterie met surreëel en semi-fantastiek Fantômas-samenzweerdersfeertje. In het onderzoek naar zonderlinge indringers op een groot particulier domein stuit privédetective Claude Alphand (Deneuve) op de sekte Église du Renouveau Final. Haar intelligentie, koelheid, vechtkunst en Smith & Wesson-revolver komen daarbij goed van pas. Het acteericoon beschouwt haar spel in dit avontuur als 'te serieus', maar had de ervaring van 'zo'n mannelijke rol' niet willen missen. Spannende zoenscène met Deneuve en Anne 'Nikita' Parillaud.

Les deux mémoires

1973 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1973. Oorlogsfilm van Jorge Semprún. Met o.a. François Périer, Georges Kiejman, Costa-Gavras, Carmen Claudin en Florence Delay.

Deze vooral in het politieke genre uitblinkende scenarioschrijver (LA GUERRE EST FINIE van Alain Resnais) was minder geïnspireerd bij het maken van zijn tot nu toe enige film. Er komt geen einde aan, en hij verzeilt in, en wie slechts de grote lijnen van de Spaanse oorlog kent, waarschijnlijk de overgrote meerderheid van het kijkerspubliek, onbegrijpelijke beschouwingen. Deze zijn bovendien onvoldoende uitgewerkt en de getuigenissen zijn onvolledig. Semprun levert echter een niet te verwaarlozen bijdrage aan een verdere uitdieping van het onderwerp.

Le Procès de Jeanne d'Arc

1961 | Drama, Historische film

Frankrijk 1961. Drama van Robert Bresson. Met o.a. Florence Delay, Jean-Claude Fourneau, Roger Honorat, Marc Jacquier en Jean Gillibert.

Proces wegens godslastering en hekserij tegen de maagd van Orléans die met goddelijke inspiratie het verzet tegen het Engelse leger aanvoerde. Het scenario houdt zich volledig aan de authentieke, bewaard gebleven processtukken en krijgt door het emotieloos acteren en de strenge regie een grote indringendheid, zonder overigens Dreyers PASSION DE JEANNE D'ARC te evenaren. De titelrolspeelster werd later scenario-schrijfster.