Amasi Damiani

Regisseur

Amasi Damiani is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Blood story

1972 | Western

Italië 1972. Western van Amasi Damiani. Met o.a. Tony Kendall, Femi Benussi, Philip McNamara, Piero Mazzinghi en Fortunato Arena.

Illinois, V.S. rond 1930. Vier gangsters vluchten na een bankroof naar het platteland. Hun wagen gaat kapot en ze lopen naar een verlaten stadje, waar ze onder vuur genomen worden door een andere bende. De twee hoofdmannen blijken elkaar echter te kennen en ze sluiten vrede. Dan verschijnen een predikant en zijn welgevormde dame ten tonele. Dit stel blijkt op zoek naar een goudschat, die ergens op het kerkhof van het stadje begraven moet liggen. Daar belandt tenslotte iedereen, na een vuurgevecht met de politie. Goedkoop gemaakte gangsterfilm volgens het aloude recept van de spaghetti-western: veel schieten en slecht acteren.

Una Forca per un bastardo

1968 | Western

Italië 1968. Western van Amasi Damiani. Met o.a. Dick (Mimmo) Palmer (Palmara), Livio Lorenzon en Monica Mills.

Alles draait in deze spaghetti-western weer om wraak - de held wil de moord op zijn vader wreken. Tot zijn stomme verbazing blijkt de moordenaar zijn tweelingbroer te zijn, van wiens bestaan hij nog nimmer gehoord had.

Il naufrago del Pacifico

1951 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1951. Avonturenfilm van Jeff Musso en Amasi Damiani. Met o.a. George Marchal, John Turner, Mauro Sambucini, Nadia Marlowa en Amedeo Trilli.

Deze schitterende, goed geregisseerde film is gebaseerd op het verhaal van Robinson Crusoë. Het begint in zijn ouderlijk huis waar de jonge avonturier tegen de wil van zijn vader besluit om met zijn vrienden naar zee te gaan omdat hij vrij wil zijn. In een hevige storm lijden ze schipbreuk en Crusoe, de enige overlevende, spoelt op een eiland aan. Later ontmoet hij een inboorling met wie hij bevriend raakt en die hij Vrijdag noemt. Soms is het spel een beetje overdreven, maar als geheel is de film zeer goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amasi Damiani op televisie komt.

Reageer