Patrick Penn

Acteur

Patrick Penn is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les Emotions secrètes d'un jeune homme de bonne famille

1974 | Erotiek, Misdaad

Frankrijk 1974. Erotiek van Claude Mulot. Met o.a. Anne Libert, Francis Lemonnier, Patrick Penn, Barbara Sommers en Muriel Rivat.

De rijke zoon van een onevenwichtige vader (hij wordt waanzinnig) komt hij in contact met een fascistische jongere. Uit deze ontmoeting komen inbraken, chantage, geweld en moordpogingen voort. Een uitzonderlijk onaangenaam produkt, door de censuur misvormd doordat 346 meter zijn geknipt.

Entends-tu les chiens aboyer?

1973 | Drama

Frankrijk/Mexico 1973. Drama van François Reichenbach. Met o.a. Juan Dolores, Ahui Camacho, Ana de Sade, Salvador Gomez en Patrick Penn.

Een totaal vergeten werk in de filmografie van deze cineast. Deze film is nooit uitgekomen in de bioscopen (in Europa tenminste) en dat is jammer, want het gaat hier om één van de weinige fictionele films van deze beroemde documentarist, die een andere kant van zijn talent aan het licht brengt. Het onderwerp is buitengewoon hard: een Mexicaanse boer onderneemt een wanhopige tocht met zijn zieke kind, maar kan nergens een dokter vinden. Naar een novelle van Juan Rulto en Carlos Fuentes. Een somber, pessimistisch en aangrijpend werk, dat gefilmd werd met de camera in de hand. Zou deze film, die toch een uiterst droevig beeld schetst van Mexico, niet om diplomatieke redenen buiten de publiciteit zijn gehouden?

Raison du plus fou,La

1972 | Komedie

Frankrijk 1972. Komedie van François Reichenbach. Met o.a. Raymond Devos, Patrick Penn, Paula Moore, Alice Sapritch en Jean Carmet.

Psychiatrische patiënten worden verliefd op elkaar en vluchten naar de Middellandse Zee, begeleid door een verpleger en achtervolgd door de directrice en haar man. Uitstekende rollen van Devos - die de dialogen schreef - en Carmet, maar het liefdespaar is zeer wezenloos. De bekende acteurs die ze onderweg ontmoeten, dragen weinig bij tot het slagen van de film.

Absences repétées

1972 | Drama

Frankrijk 1972. Drama van Guy Gilles. Met o.a. Patrick Penn, Nathalie Delon, Danièle Delorme, Yves Robert en Patrick Jouané.

Overgevoelige jongeman isoleert zich van werk, vrouw en ouders om als drug-verslaafde de dood af te wachten. Zijn omgeving geeft de strijd op of wordt depressief. Romantische fascinatie met zelfvernietiging van schrijver-regisseur wordt niet door toeschouwer gedeeld die alleen interesse kan opbrengen in mensen rond hoofdpersoon. Mooie moederrol van Delorme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Penn op televisie komt.

Reageer