Willi Rose: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Tatort - Die Rechnung wird nachgereicht

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Fritz Umgelter. Met o.a. Klaus Höhne, Gunther Beth, Herbert Stass, Sabine von Maydell en Udo Vioff.

Oudere bajesklant Vioff hoort van stervende boef Stass vlak voor zijn ontslag uit de bak waar de poet van een bankoverval begraven is. Commissaris H[KA3]ohne probeerde al jaren tevergeefs uit Stass te krijgen waar de 1,2 miljoen mark gebleven is. Hij volgt Vioff, die eerst de jonge dochter (von Maydell) van Stass opzoekt. Als Vioff de vindplaats gaat opsporen komt hij in een buitenwijk terecht en ontdekt dat op de bewuste plek onderwijl een huis is gebouwd. Nu raken er meerdere partijen betrokken bij het geval, terwijl Höhne Vioff geleidelijk aan onder zware druk zet. Niet on-aardige krimi met behoorlijk spel van Von Maydell en schurk Vioff, die meestal aan de zijde van de politie te zien is. Naar een verhaal van Herbert Lichtenfeld.

Der Stechlin

1975 |

Duitsland 1975. Rolf Hädrich. Met o.a. Arno Assmann, Georg-Martin Bode, Franziska Bronnen, Diana Körner en Volkert Kraeft.

Naar het gelijknamige boek van Theodor Fontane, die leefde van 1819-1898 en wellicht het bekendst is geworden door zijn werk [KL]Effi Briest[KLE] uit 1895. Centraal staat Dubslav von Stechlin (Assmann), een weduwnaar en majoor b.d. uit Brandenburg. Hij beweegt zich in een kring van intieme vrienden en adellijke familieleden. De film is opgedeeld in drie episoden. De eerste gaat over de vooravond van de verkiezingen, waaraan Dubslav deelneemt voor de conservatieve partij. De oude Stechlin wordt vereerd met een bezoekje door Woldemar von Stechlin (Bode) in gezelschap van zijn vrienden Czako (Kraeft) en Rex (Von Dobsch[KA3]utz). In de tweede episode weten we dat Dubslav de verkiezingen verloren heeft en dat Woldemar gaat trouwen met gravin Armgard (Körner). Het jonge paar is van plan Dubslav met de kerst te bezoeken. In de derde episode zijn Woldemar en Armgard getrouwd en gaan na de kerst op huwelijksreis naar het Zuiden, maar als ze daarvan terugkeren is de oude Stechlin overleden en een nieuwe generatie zwaait de scepter over het familiebezit. De commentaarstemmen in het eerste en laatste deel zijn van scenarioschrijver Dieter Meichsner en regisseur Hädrich. De vertelstem in het tweede deel is van niemand minder dan Wolfgang Borchert, die in 1955 het beroemde toneelstuk dat - naar zijn zeggen niemand zien wilde - Draussen vor der Tür schreef. Hij liet het stuk uit wanhoop opnemen in een verhalenbundeltje van 128 pagina's en in zes jaar tijd werden bijna vierhonderdduizend exemplaren verkocht. Het camerawerk is van Wolfgang Peter Hassenstein. Voor liefhebbers van Duitse literatuur is deze onvergankelijke tv-film een must.

Das Netz

1975 | Thriller

Duitsland 1975. Thriller van Manfred Purzer. Met o.a. Mel Ferrer, Klaus Kinski, Elke Sommer, Heinz Bennent en Andrea Rau.

Een sensatiejournalist dwingt een moordenaar van een callgirl tot een exclusief contract met zijn tijdschrift voor het verslag van zijn daad. Een muf ruikend gevalletje.

Operation Walküre

1971 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland​/​​Oostenrijk 1971. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Joachim Fest, Joachim Hansen, Rolf Müller, Willi Rose en Ernst Dietz.

Gedramatiseerde reconstructie van de aanslag op Adolf Hitler op 20 juli 1944. Gespeelde sc[KA2]enes worden afgewisseld met gesprekken met overlevenden die van dichtbij of veraf bij de aanslag betrokken waren. Gefilmd op de authentieke plaatsen in kamers die ingericht werden naar authentieke foto`s. De ontevredenheid over de verregaande strategische onkunde en de grootheidswaanzin van de F[KA3]uhrer deed de militaire leiding besluiten hem te ontzetten. Toch waren er verdeeldheid: de ene groep - onder leiding van Rommel - wilde hem voor de rechter brengen, de andere wilde hem doden. Claus von Stauffenberg (hier gespeeld door Hansen) werd aangewezen om de bom te plaatsen. Door de onduidelijke situatie na de mislukte aanslag werden de schuldigen geïdentificeerd en vervolgens geëxecuteerd. De vele onderbrekingen voor interviews, geleid door Joachim Fest, werken storend. Helmut Pigge schreef het scenario en W.P. Hassenstein was verantwoodelijk voor de verfilming. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Rheinsberg

1967 | Romantische komedie

Duitsland 1967. Romantische komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Cornelia Froboess, Christian Wolff, Werner Hinz, Ehmi Bessel en Ruth Stephan.

Duitse romantische komedie naar een novelle van Kurt Tucholsky over een liefde die geen genade vindt bij de ouders van het meisje, Claire (Froboess). Ze smeert hem met haar vriend Wolf (Wolff), een journalist, uit Berlijn voor een paar dagen naar de provincieplaats uit de titel, waar ze erachter probeert te komen of hij voor haar De Ware is. Woest-erotisch is het toenmalig tieneridool Froboess niet te noemen, maar ze bezit beslist een Doris Day-achtige goedgemutsheid. Wie daarvan houdt, en van binnen-de-perken-blijvend plezier, en zich niet stoort aan een onbenullig verhaal, mag deze film niet missen.

Eine hübscher als die andere

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Heidi Brühl, Peter Nestler, Gustav Knuth, Rudolf Platte en Peter Vogel.

Rijkeluiszoon Pitt Seeberg (Nestler) is een ellendige nietsnut die achter de rokken aanjaagt. Gabi (Br[KA3]uhl) moet van zo`n oppervlakkige hartedief niets hebben, maar hij wordt verliefd op haar, en weet haar dankzij een andere identiteit in te palmen totdat hij geheel voorspelbaar (inclusief de finale) door de mand valt. Goed voer voor Brühl-fans, die haar nog eens willen zien. Het scenario is van Aldo von Pinelli, Dieter Hildebrandt en Gustav Kampendonk. Het camerawerk is van Igor Oberberg.

Die Rote Hand

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Kurt Meisel. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Paul Hubschmid, Hannes Messemer, Rainer Brandt en Susanne von Almassy.

Jonny Zamaris (Hubschmid) maakt als undercover politieman tussen Berlijn en Lugano jacht op meedogeloze wapensmokkelaars. Zowel de Franse geheime dienst als de Duitse politie lukt het niet te infiltreren in een bende die zich Die Rote Hand noemt en al hun pogingen moesten ze betalen ze met bloedige aanslagen, waarbij heel wat medewerkers het leven lieten. De charmante Jonny weet via de knappe toneelspeelster Violetta Scotoni (Rossi-Drago) door te dringen tot de kopstukken van de misdaadorganisatie. Een onwaarschijnlijke film, die bij het uitbrengen al achterhaald was door veel betere tv-films, al dan niet in serieverband. Regisseur Meisel die te zien is in de rol van Oberst Hubert, maakte zich er als een jantje-van-lei vanaf. Het scenario is van Ernst Neubach, die de rolprent onder de firma met dezelfde naam produceerde. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer. Zelfs voor nostalgiegangers niet interessant.

Woyzeck

1947 | Drama

Oost Duitsland 1947. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Kurt Meisel, Helga Zülch, Max Eckardt, Paul Henckels en Arno Paulsen.

Een zeer vakkundige, treffende verfilming van Georg Büchners toneelstuk over fuselier Woyzeck die moest hangen omdat de autoriteiten dit nu eenmaal wilden, met een indrukwekkende rol van Meisel. Herzog verfilmde in 1979 met Klaus Kinski een geheel eigen versie.

Und finden dereinst wir uns wieder

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Hans Müller. Met o.a. Lutz Moik, Hans Neie, Käthe Haack, Paul Dahlke en Willi Rose.

Een film die aan Rossellini's GERMANIA ANNO ZERO doet denken over een groepje jongeren dat in het laatste oorlogsjaar naar Berlijn trekt om het tegen de Russen te verdedigen. Fraai camerawerk van Claus von Rautenfeld en gevoelige regie van jonge mensen.

Der Gebieterische Ruf

1944 | Drama, Romantiek

Duitsland 1944. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Rudolf Forster, Maria Holst, Paul Hubschmid, Frieda Richard en Heinz Moog.

Christel Exner (Holst) uit Graz is jong, mooi en begenadigd als arts. Haar vriend is toneelspeler Ferdinand Hofer (Hubschmid). Als Ferdinand een engagement in Berlijn krijgt, kan Christel niet mee. Haar relatie met een boh[KA1]emien is eigenlijk onzeker. Christel neemt geroerd afscheid van Ferdinand, maar krijgt in Wenen de kans zich bij de gerenommeerde chirurg Professor Wichmann (Forster) in het werk te storten. Hoewel dokter Wichmann veel ouder is, wordt Christel toch verliefd op hem. Ze trouwen. Als ze van hun huwelijksreis teruggekeerd zijn, is Ferdinand als patiënt in de kliniek opgenomen, want hij werd levensgevaarlijk gewond bij een val op het toneel. Christel voelt de liefde voor Ferdinand weer in zich opbloeien en haar echtgenoot prof. Wichmann merkt dat. Het wordt hem te machtig en hij verdwijnt. Niemand kan de complexe operatie uitvoeren op Ferdinand, behalve professor Wichmann, die gelukkig op het juiste moment over een ridderlijk hart blijkt te beschikken. Draak van een film die niet eens slecht gespeeld is, maar verslagen wordt door veel betere draken die jaren later gemaakt zijn. Het scenario is van Erich Ebermayer naar een idee van Josef Nauders, en het camerawerk is van Günther Anders.

Fronttheater

1942 | Oorlogsfilm

Duitsland 1942. Oorlogsfilm van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, René Deltgen, Lothar Firmans, Wilhelm Strienz en Willi Rose.

Een actrice, die omwille van haar huwelijk, haar beroep had opgegeven, springt in voor een zieke collega tijdens een tournee voor de Duitse troepen in WOII. Bedoeld als ode aan de kunstenaars die voor de soldaten aan het front optraden.

Leichte Muse

1941 | Drama, Muziek, Komedie

Duitsland 1941. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Willy Fritsch, Adelheid Seeck en Willi Rose.

Een onbenullige film van Rabenalt, die naam maakte door zijn nazi-propagandafilms. Een componist (Fritsch) boekt na wat tegenslagen tenslotte succes met zijn carrière en het lukt hem ook met de liefde.

... reitet für Deutschland

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Willy Birgel, Willi Rose, Paul Dahlke, Gerhild Weber en Herbert A. E. Böhme.

Een in WO I verlamd geraakte Duitse ritmeester wint enkele jaren later toch nog de Europese ruiterkampioenschappen.

Aufruhr in Damaskus

1939 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Brigitte Horney, Joachim Gottschalk, Hans Nielsen, Ernst von Klipstein en Paul Westermeier.

Deze film speelt tijdens WO I aan het Syrische front. Een Duitse luitenant (Gottschalk) verschaft een belegerd woestijnfort levensmiddelen en munitie. Hiervoor geeft hij de liefde voor zijn vrouw (Horney) op en tenslotte zelfs zijn leven. Helaas is de dramatiek teveel gericht op schietpartijen en woestijnritten te paard en kameel en te weinig op de dialogen van de, zonder uitzondering, goede acteurs. Daardoor verliest de film iets van zijn werking.

Ziel in den Wolken

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Albert Matterstock, Leny Marenbach, Brigitte Horney, Volker von Collande en Werner Fuetterer.

De film speelt voor WO I. Jonge mensen uit verschillende milieus (Matterstock, Horney en Von Collande) worden ingezet om vliegtuigen voor militaire doeleinden te ontwikkelen. Ondanks alle tegenstand zetten ze zich in voor het grote doel. Een van hen verongelukt tijdens een proefvlucht. Tenslotte wordt hun inspanning beloond. Een propagandafilm voor de luchtmacht en voor het onbaatzuchtig streven naar hogere doelen, met opoffering van persoonlijke belangen. De vakkundige regisseur Leibeneiner heeft de propaganda slim verstopt in een amusante film. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar nu mag hij weer vertoond worden, ook in de BRD.