Fabienne Barraud

Acteur

Fabienne Barraud is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La petite chambre

2010 | Drama

Zwitserland/Luxemburg 2010. Drama van Stéphanie Chuat en Véronique Reymond. Met o.a. Michel Bouquet, Florence Loiret Caille, Éric Caravaca, Fabienne Barraud en Valérie Bodson.

Acteur Michel Bouquet (1925) kwam speciaal voor dit drama uit retraite, vanwege het fijngevoelige scenario van duo Chuat en Reymond. Zonder al te veel tekst, maar met een scala aan kleine gebaren, zet Bouquet een oude man zonder levenslust neer. Getalenteerd actrice Caille trok zich op aan zijn genie, en speelt diens getraumatiseerde privé-verpleegster die door de omgang met de grijsaard zelf opkrabbelt. Een emotioneel meesterstuk, zonder bombast, over de weg naar en langs de dood. Geschoten aan de oevers van Lausanne in Zwitserland.

Signé Renart

1985 | Komedie

Zwitserland/Frankrijk 1985. Komedie van Michel Soutter. Met o.a. Tom Novembre, Fabienne Barraud en Marilu Marini.

Het is de jaren zeventig en Renart probeert tevergeefs een voorstelling op poten te zetten, hetgeen ten koste gaat van zijn privéleven. De sfeer van die tijd wordt goed weergegeven met komische en wanhopige momenten. De artiestenwereld komt er niet goed van af, artiesten zijn immers menslievende dromers, die er aan onderdoor gaan, wanneer ze met de werkelijkheid geconfronteerd worden. Een bittere verfilming, met opzet zonder al te veel bewegende opnames.

Les Petites fugues

1978 | Drama, Komedie

Zwitserland/Frankrijk 1978. Drama van Yves Yersin. Met o.a. Michel Robin, Fabienne Barraud, Dore de Rosa, Fred Personne en Mista Préchac.

Een oude boerenknecht koopt een bromfiets en gaat uitstapjes maken waardoor hij ontsnapt aan zijn status, terwijl het leven op de boerderij intussen een negatieve waarden- en identiteitscrisis doormaakt. Dit speelfilmdebuut van een filmer van documentaires wisselt de realistische observatie van een boerengezin af met de magisch gestileerde tochtjes van de knecht. Ondanks veel genuanceerde warmte leidt deze structuur niet tot een evenwicht en de film is wel erg lang, maar de hoofdrol van Robin alleen al maakt hem het aanzien waard. Het scenario is van regisseur Yersin en het camerawerk is van Robert Alazraki.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fabienne Barraud op televisie komt.

Reageer