Edward Zahariev

Regisseur

Edward Zahariev is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

My Darling, My Darling

1985 | Romantiek

Bulgarije 1985. Romantiek van Edward Zahariev. Met o.a. Mariana Dimitrova, Plamen Sirakov, Ivan Donev, Anton Radichev en Stoyan Stoev.

Een romantische driehoeksverhouding: Anna wordt bij een bushalte gadegeslagen, en dat is het begin van de relatie tussen haarzelf, haar echtgenoot en zijn vriend. Anna is zich totaal niet bewust van het drama dat de twee mannen gezamenlijk voorbereiden.

Masjki vremena

1977 | Historische film

Bulgarije 1977. Historische film van Edward Zahariev. Met o.a. Grigor Vachkov, Marianna Dimitrova, Nikola Todev, Trayan Yankov en Georgi Georgiev.

Een letterlijke vertaling van de titel 'In mannelijke tijden'. Een vrouw, tegen haar zin uitgehuwelijkt, wordt gekidnapt door een beroeps-vrouwenrover om haar bij de toekomstige echtgenoot af te leveren. Het pakt echter anders uit. Deze derde film van Zahariev is de meest dramatische. Met mooie beelden en folkloristische elementen weet Zahariev een oude traditie te doen herleven, die het aanzien waard is.

Vilna zona

1975 |

Bulgarije 1975. Edward Zahariev. Met o.a. Katya Paskaleva, Itskhac Fintsi, Naoum Shopov, Evstati Stratev en Ivan Yanchev.

Ter gelegenheid van het vertrek van de zoon des huizes wordt een eetfestijn aangericht. Het probleem is, dat de zoon zich de hele dag niet heeft laten zien. Hij blijkt zijn laatste dag benut te hebben om te trouwen. Evenals in PREBROYVANE NA DIVITE ZAITSI (De telling van de wilde konijnen) gaat het Zahariev in de eerste plaats om een registratie van situaties, alhoewel de film meer psychologische diepgang heeft. Tevens valt kritiek te bespeuren op de manier van leven van de relatief rijke mensen. Humorvolle karakteriseringen.

Prebroyvane na divite zaitsi

1973 |

Bulgarije 1973. Edward Zahariev. Met o.a. Isaac Fintsi, Todor Kolev, Nikola Todev, Philip Trifonov en Evstati Stratev.

Een ambtenaar komt in een dorpje aan met het doel alle konijnen in de omgeving te tellen. Hij roept de hele mannelijke bevolking op te helpen, waarbij de nodige problemen zich voordoen. Grappige situaties, waarbij de nadruk ligt op de subtiele uitbeelding van de verschillende personages in het bonte gezelschap. Debuut van een regisseur die nu tot de meest vooraanstaanden behoort van Bulgarije.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Zahariev op televisie komt.

Reageer