Azra

Acteur, Componist

Azra is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Das Einfache Glück

1990 | Drama, Romantiek

Duitsland 1990. Drama van Edzard Onneken. Met o.a. Jürgen Tonkel, Stefan Kuno, Ariane Pestalozzi, Anton Rattinger en Traute Hoess.

Frank wil eindelijk ontsnappen uit de omgeving die hem benauwt, het milieu van kroegen en speelhuizen geeft geen enkele hoop voor de toekomst. Maar hij kan zijn dromen van geld en geluk niet realiseren, want alles wat hij aanpakt mislukt.

La passe du diable

1957 | Documentaire, Drama

Frankrijk 1957. Documentaire van Jacques Dupont en Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Mohki, Uroz, Azra, Rhalil en Rahim.

Deze documentaire gaat over het belangrijkste ruiterspel van Afghanistan: Boezkasjie, de bakermat van de polo. Een bokkenkadaver zonder kop wordt binnen een cirkel geworpen en het polospel kan beginnen. Deze barbaarse vrijetijdsbesteding wordt getoond aan de hand van een (min of meer) gedramatiseerde documentaire met Afghanen, die in de film paardrijden, en zo het verhaal vormen. Mohki is met ruiters op weg naar de hoofdstad Kaboel om aan het grote spel deel te nemen; zijn jongere broer Rahim volgt hem, want hij wil zijn broer zien winnen. Hij wordt door de groep verjaagd en uit weerbarstigheid snijdt hij de singel door van een reservepaard. Uitgerekend gaat zijn broer dat paard berijden, maakt een val en wordt onder de paardenhoeven vertrapt. Raoul Coutard stond achter de camera en laat de kijker menige indrukwekkende landschapsopname zien. Het scenario is van niemand minder dan Joseph Kessel. Niet geschikt voor kinderen.

Bharat Mata

1957 | Drama

India 1957. Drama van Mehboob Khan en Mehboob Khan. Met o.a. Nargis, Sunil Dutt, Raaj Kumar, Rajendra Kumar en Kanhaiyalal.

Een man verliest bij zijn werk op het land beide handen. Hij laat zijn vrouw met zijn twee zonen alleen achter in het arme Indiaas dorpje dat in de greep van een woekeraar is. Regisseur Khan neemt er drie uur voor om het tamelijk simpele verhaal aan de kijker te vertellen. Voor Indiase kijkers die van machtige soap met sentimentele, traditionele songs houden, is dit geen enkel bezwaar. Voor een westerse kijker is het onduldbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Azra op televisie komt.

Reageer