Carl Balhaus is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Ein Mädchen von 16½

1958 | Drama

Oost Duitsland 1958. Drama van Carl Balhaus. Met o.a. Nana Schwebs, Erika Dunkelmann en Helga Göring.

Een meisje dat op het verkeerde pad is geraakt, wordt geholpen met het vinden van de juiste weg.

Anna und Elisabeth

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Frank Wisbar. Met o.a. Dorothea Wieck, Hertha Thiele, Maria Wanck, Matthias Wieman en Carl Balhaus.

Een gruwelijk sprookje naar een draaiboek van Gina Hink door de raadselachtige Wisbar (Wysbar) die na zijn terugkeer na WO II uit de VS in Duitsland films maakte als HAIE UND KLEINE FISCHE, maar die met deze dramatische volkslegende de kritiek van de Goebbelskliek opwekte. Boerenmeisje Anna uit Graubünden geldt als wonderdoenster en moet hereboerin Elisabeth van verlamming genezen, waarna de laatste het meisje vermoordt.

Unmögliche Liebe

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Asta Nielsen, Hans Rehmann, Ery Bos, Ellen Schwanneke en Elisabeth Wendt.

De weduwe van een officier, Vera Holgk (Nielsen), leeft uitsluitend voor haar dochters Nora (Bos) en Toni (Schwanneke). Pas als ze beeldhouwer Steinkamp (Rehmann) leert kennen, ontdekt ze dat ze nog geen oude vrouw is en zelf recht op geluk heeft. Ze begint een verhouding met de beeldhouwer ondanks de vooroordelen en het onbegrip van haar omgeving en ook van haar dochters. Hij is echter getrouwd met een chronisch zieke vrouw, die in een inrichting verblijft. Ze beseft dat de bezoeken van haar man voor de zieke (Wendt) de enige vreugde in haar bestaan vormen. Dan ziet ze af van haar geluk. Deze film staat of valt met Asta Nielsen. De wereldberoemde Deense actrice toont hier nog eenmaal haar grote talent. Omdat de film geen succes had, was haar eerste geluidsfilm meteen ook de laatste.

Johnny stiehlt Europa

1932 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland 1932. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Dary Holm, Alfred Abel, Carl Balhaus en Walter Steinbeck.

Johnny (Piel) heeft zoveel schulden dat hij zijn geliefde renpaard Europa moet laten veilen. Ursul (Holm), een jonge Amerikaanse, koopt het paard. Een bende, die paardenraces manipuleert, zit ook achter Europa aan. Johnny weet zijn paard te ontvoeren naar Frankrijk, waar het zal deelnemen aan de Grote Prijs van Nice, Ursul en de boeven in zijn kielzog. De boeven stelen het paard, wat leidt tot een wilde achtervolging, die gewonnen wordt door Johnny. Het paard komt uit in Nice en wint. En Johnny krijgt zijn Ursul. Regisseur Piel heeft er een snelle, amusante film van gemaakt, acteur Piel speelt de talrijke actiescènes allemaal zelf.

Kinder vor Gericht

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Ellen Schwanneke, Hermann Speelmans, Carl Balhaus en Aribert Moog.

Een vader wordt wegens bloedschande veroordeeld na een valse getuigenis van zijn dochter. Wanneer ze op haar verklaring terugkomt heeft de man zich inmiddels opgehangen. De film is wat droog uitgevallen door het overigens lofwaardige streven om bij dit precaire thema pathos en sentimentaliteit te vermijden.