Wang Hong Wei

Acteur

Wang Hong Wei is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The World

2004 | Drama

China/Japan/Frankrijk 2004. Drama van Jia Zhangke. Met o.a. Zhao Tao, Chen Taisheng, Wang Hong Wei, Liang Jing Dong en Jing Jue.

Deze opnieuw geslaagde film van de Chinese filmauteur Jia Zhangke (Unknown Pleasures) speelt zich af in het Chineze amusementspark De Wereld, waar belangrijke gebouwen uit de hele wereld zijn nagebouwd. De Eiffeltoren, de toren van Pisa en de Sfinx van Gizeh vormen zo een decor voor de problemen van alledaagse Chinezen. Er is een artificiële achtergrond en een troosteloze voorgrond. Maar af en toe laat Jia tussen die twee uitersten iets echts, iets ontroerends ontstaan, en het is op die momenten dat zijn film het krachtigst is.

Unknown Pleasures

2002 | Drama, Komedie

China/Zuid-Korea/Frankrijk/Japan 2002. Drama van Jia Zhangke. Met o.a. Zhao Wei Wei, Wu Qiong, Zhao Tao, Zhou Qing Feng en Wang Hong Wei.

In Unknown Pleasures maakt Jia het vacuüm tastbaar waarin Chinese jongeren hun leven moeten opbouwen. Twee jongens dolen werkloos rond in Datong, nabij de grens met Mongolië. Sinds de plan- en markteconomie in elkaar verstrikt raakten, stortte de industrie in deze regio in elkaar. Tegelijkertijd komt het kapitalisme het leven binnen. Een blik Coca Cola wordt gekoesterd als dure wijn, en een rondzwervend Amerikaans dollarbiljet is voldoende om dromen los te weken over rijkdom. Jia, wiens films in China niet te zien zijn, schept een gitzwart beeld van zijn thuisland, waar de jacht op de dollar is ingezet.

Zhantai

2000 | Drama

Japan/Hongkong SAR van China/Frankrijk/China 2000. Drama van Jia Zhangke. Met o.a. Wang Hong-wei, Liang Jing Dong, Yang Tian-yi, Wang Bo en Zhang Fengyi.

Platform verhaalt over een groep idealistische theatermakers tussen 1979 en 1989 in China.

Xiao Wu

1998 | Komedie, Drama

Hongkong SAR van China/China 1998. Komedie van Jia Zhangke. Met o.a. Wang Hong Wei, Hao Hong Jian, Zu Bai Tao, Zhang Deping en Jiang Dong Dong.

Xiao Wu is een zakkenroller met weinig toekomstperspectief. Zijn voormalige misdaadpartner heeft het echter wel gemaakt en nodigt Xiao Wu daarom niet uit voor zijn bruiloft. Zhang Ke onthoudt zich in zijn regiedebuut van valse romantiek, maar doet eenvoudig en oprecht verslag van het leven van een kleine dief in het communistische China.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wang Hong Wei op televisie komt.

Reageer