Jansug Kakhidze

Componist

Jansug Kakhidze is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Nag la bombe

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Jean-Louis Milesi. Met o.a. Ariane Ascaride, Vincent Elbaz, Rossy de Palma, Julie Gayet en Johan Leysen.

Nag la Bombe (Ascaride) is een niet zo jonge, maar nog altijd aantrekkelijke prostitu[KA1]ee. Simon (Leysen), een inspecteur van politie, is verliefd op haar, maar heeft moeite met haar getippel. Hij tuigt haar af. Als Nag in het ziekenhuis belandt, ontfermt Herv[KA1]e (Elbaz), een jonge verpleger zich over haar. Ook hij wordt verliefd op haar. Nags moeder, Gisou (Danno), oefende ook het oudste beroep ter wereld uit. Zij kan niet met haar dochter opschieten en dat is bekend, ook aan Simon. Op een dag is Gisou onder bedenkelijke omstandigheden gestorven en Simon doet het onderzoek. Zal hij zijn werk doen of is hij de speelbal van zijn hartstochten? Kunnen Hervé en Nag hem het hoofd bieden? Het scenario van regisseur Milesi is een typisch Franse milieuschildering over Marseille, die meer beantwoordt aan het niet bestaande beeld dat men heeft, dan aan de werkelijkheid. Het spel is redelijk en de film is een welkome variatie op het eeuwige, maar soms oervervelende werk van Georges Simenon dat door Bruno Cremer als Commissaire Maigret zo heerlijk traag in beeld wordt gebracht. Het camerawerk is van Jean-Marc Fabre.

Matsjekja Samanisjvili

1978 | Drama

SU 1978. Drama van Eldar Shengelaja. Met o.a. Baso Kakhniashvili, Imedi Kakhiani, Nodar Chachanidza en Venera Neparidze.

In Georgië, aan het einde van de 19de eeuw, besluit Bekina, een nederige en hardwerkende man, te trouwen. Zijn zoon vreest een nieuwe erfgenaam en de dan onvermijdelijke verdeling van het land. De zoon zoekt dan zelf een stiefmoeder. De film is gebaseerd op een verhaal van David Kidiasjvili. USA-titel: STEPMOTHER SAMANISHVILI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jansug Kakhidze op televisie komt.

Reageer