Gian Filippo Corticelli is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Lo spietato

2019 | Misdaad, Drama

Italië/Frankrijk 2019. Misdaad van Renato De Maria. Met o.a. Riccardo Scamarcio, Alessio Praticò, Alessandro Tedeschi, Marie-Ange Casta en Sara Cardinaletti.

Het is het gangsterverhaal dat we vele malen eerder zagen. In dit geval over de opkomst en dramatische val van de Milanese maffioso Santo Russo (Riccardo Scamarcio), gesitueerd in de sepia gekleurde jaren ‘70 en kleurrijke jaren ’80 en ‘90. Er is seks en drugs, veel bloed, een lijk in de achterbak, de gekrenkte echtgenote en geijkte maîtresse, zelfs een voice-over. Regisseur Renato De Maria liet zich duidelijk inspireren door klassiekers als Goodfellas en heel verrassend is het niet. Mooi gefilmd en vermakelijk voor de liefhebber dan weer wel.

La Prima Linea

2009 | Drama

Italië/België/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2009. Drama van Renato De Maria. Met o.a. Riccardo Scamarcio, Daniela Tusa, Michele Alhaique, Awa Ly en Jacopo Maria Bicocchi.

Drama van Renato De Maria over twee geliefden die tevens leiders zijn van een links-extremistische terreur beweging in Italië. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Non ti muovere

2004 | Drama

Italië/Spanje/Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Sergio Castellitto. Met o.a. Sergio Castellitto, Penélope Cruz, Claudia Gerini, Lina Bernardi en Pietro De Silva.

Terwijl zijn dochter op het randje van de dood balanceert overdenkt chirurg Timoteo (rol van de regisseur) zijn schuldige verleden. Vlak voor de geboorte van zijn dochter had hij een merkwaardige verhouding met het arme kamermeisje Italia (knap gespeeld door de Spaanse superster Cruz, die in de film uit Albanië komt). Drama over zonde, verlossing en vrouwelijk slachtofferschap is de tweede film die de Italiaanse acteur Sergio Castellitto zelf regisseerde. De grote lijn van Non ti muovere mag in sentimentaliteit ver doorschieten, de details kloppen altijd.

La finestra di fronte

2003 | Romantisch drama

Italië/Turkije/Portugal/Verenigd Koninkrijk 2003. Romantisch drama van Ferzan Ozpetek. Met o.a. Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro en Serra Yilmaz.

Een jonge Romeinse moeder die droomt van een carrière als banketbakker, is eenzaam binnen haar huwelijk en raakt gefascineerd door de aantrekkelijke buurman van de overkant. Tegelijkertijd ontfermt ze zich over een oude, verwarde man met een getatoeëerd nummer op zijn pols. Terwijl de burenliefde voorzichtig bloeit tonen flashbacks de persoonlijke geschiedenis van de homoseksuele Davide tijdens de Tweede Wereldoorlog. De van geboorte Turkse Ferzan Ozpetek houdt dit drama - tikje complex en sentimenteel - dankzij de acteurs uiteindelijk stevig op de rails. Veteraan Girotti overleed kort na de opnamen.