Bernard Rapp

Regisseur, Scenarist, Producer

Bernard Rapp is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

L'héritière

2002 |

Frankrijk 2002. Bernard Rapp. Met o.a. Christophe Reymond, Pierre Cassignard en Géraldine Pailhas.

Une affaire de goût

2000 | Thriller, Drama

Frankrijk 2000. Thriller van Bernard Rapp. Met o.a. Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin, Charles Berling en Artus de Penguern.

De gastronomische thriller is een smaakvol idee. Stijlvol dineren met elegante manieren en exquise voedsel terwijl er onderhuids iets onbeschaafds broeit en in de keuken iets aanbrandt. Regisseur Rapp dekt met deze elementen de tafel en laat de kijker proeven. Nicolas (Lorit) is een arme ober die door de excentrieke rijke zakenman Delamont (Giraudeau) gevraagd wordt om als zijn persoonlijke voorproever te werken. Er ontstaat een merkwaardige, afhankelijke relatie tussen beide mannen, die steeds onaangenamer wordt. De film kreeg vijf César-nominaties en was een filmhuiskraker in veel landen, ook in Nederland.

Bertolt Brecht (1898-1956)

1997 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1997. Documentaire van Joachim Lang en Guy Andreani. Met o.a. Barbara Brecht-Schall, Manfred Wekwerth, Hanne Hiob, Hans Mayer en Ekkehard Schall.

Een portret van de linkse schrijver Brecht, waarin we zijn jeugd volgen in Berlijn, nadien zijn verblijf in Denemarken. Tijdens WO II zijn vlucht naar Finland en Rusland en zijn verblijf in Amerika. We zijn getuige van zeldzame opnamen van zijn werk met Charles Laughton aan het toneelstuk Galileo en aan de speelfilm HANGMEN ALSO DIE, samen met Fritz Lang; zijn verklaringen tijdens het verhoor voor het McCarthy-tribunaal en tenslotte zijn terugkeer naar Berlijn waar hij zich in de Oost-zone vestigde. De documentaire beelden worden afgewisseld met interviews, zijn sociaal en politiek getinte liedjes en fragmenten uit DIE DREIGROßENOPER en KŸHLE WAMPE. Voor de interviews werd dankbaar gebruik gemaakt van fragmenten uit de lange en definitieve Brecht-biografie BRECHT: DENKEN HEISST VERANDERN van Joachim Lang, die daarvoor gecrediteerd werd als co-regisseur. Regisseur Andreani schreef het scenario. Voor de montage werd beroep gedaan op Jean-Paul Hertzog. Fotografie is van Frédéric Variot.

Tiré à part

1996 | Thriller, Drama

Frankrijk 1996. Thriller van Bernard Rapp. Met o.a. Terence Stamp, Daniel Mesguich, Jean-Claude Dreyfus, Maria de Medeiros en Franck Finlay.

Edward werkt bij een kleine Engelse uitgeverij. Hij krijgt een heel goed manuscript onder ogen dat geschreven is door een vriend van hem, Nicholas. Dit is vreemd, aangezien Nicholas hiervoor alleen maar erg slechte dingen geschreven heeft. Het manuscript speelt in Tunesië, 35 jaar geleden en Edward meent de vrouw die beschreven wordt te herkennen: zij was ooit zijn geliefde, die na een verkrachting zelfmoord pleegde. Geleidelijk komt Edward tot de slotsom dat Nicholas de verkrachter van toen moet zijn. Hij zint op wraak.

Raymond Chandler 1888-1959

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Michel Pamart.

Een gedetailleerd portret van de geestelijke vader van Philip Marlowe. Hij was de uitvinder van de privé-detective die werkt in het grauwe, realistische Los Angeles, waar de misdaad welig tiert. Neil Morgan, journalist en intieme vriend van Chandler, gidst ons door de diverse stadia van diens leven. De enige bestaande filmbeelden van de schrijver, een amateurfilm uit 1956, tijdens een ontspannen moment aan het zwembad samen met Christopher Isherwood en Natascha Spender, vormen een van de aantrekkingspunten van deze goed gedocumenteerde biografie, die Chandler toont zoals hij was, zonder zijn drank- en drugproblemen uit de weg te gaan. Er wordt vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan zijn verblijf in Hollywood, waarmee Chandler een haat-liefde verhouding had. Een ander zeldzaam pareltje is een promo-filmpje voor THE BIG SLEEP met Humphrey Bogart en Lauren Bacall. José Varela en Michel Pamart lezen fragmenten uit Chandlers romans en brieven. Pamart schreef het scenario samen met Fraser Macnaught. Montage is van Ombeline Blanchard en nieuw filmmateriaal van Jean-Claude Ducouret. Een onmisbaar kleinood van elke Chandler-liefhebber.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernard Rapp op televisie komt.

Reageer